ICXC predicîndCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „ CA DE LA SINE INTELES”
„Asa vrea Iisus sa ne insusim implinirea poruncilor. 
Precum nu multumesti slujitorului tau fiindca te serveste, iar acela n-are nici un motiv sa se supere, tot asa si noi, fata de Dumnezeu, nu vom putea avea pretentia ca Dumnezeu sa ne multumeasca pentru ca I-am implinit poruncile. E drept ca El nu lasa nerasplatit nici macar un pahar de apa, dat cu dragoste vreunui insetat, in numele Lui, decum lucruri mai de seama.
Iisus nu admite nici lauda de la altii, nici lauda de sine. A fost laudat si Iisus de cateva ori, dar de fiecare data a ferit laudele de la Sine. Iisus insa s-a bucurat de cate unii oameni.
Recunostinta era cea mai buna incurajare, - si Iisus o avea, desi in folosul omului era intoarsa.
Lauda de sine si lauda de la altii e slava desarta si ia faptei meritul  de-a mai fi rasplatita de Dumnezeu. Iubitorii de slava desarta isi iau plata de la oameni, aici. Cei ce vor lua plata de la Dumnezeu, lucreaza pentru oameni ca pentru Dumnezeu, iar de la ei nu le trebuie plata desarta, sau daca aceia totusi le-o dau, ei o intorc lui Dumnezeu.
Iisus vrea ca fapta buna sa izvorasca natural dintr-o natura buna, intr-un chip dezinteresat, cum creste bobul de grau si cum izvoraste apa din stanci, fara sa se preocupe de bunatatea lor. Fapta buna e buna numai daca e acoperita de smerenie. (Nu de fatarnicia smereniei sau de interes acoperit.) Smerenia e ca dragostea: nu cauta ale sale.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „ Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 310
(Sursa foto)

afisPetruVodaVa asteptam, cu drag, in pelerinajele noastre!
Pe parcursul anului 2018, vom organiza 1 sau mai multe pelerinaje in fiecare luna. Informatiile despre programele acestora, le veti gasi in timp util accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.
Aici, veti gasi imagini din pelerinajul organizat in Dobrogea, de sâmbătă 23 iunie 2018.
21-22 iulie 2018, pelerinaj in Moldova la Manastirea Petru Voda, Manastirea Sihastria Neamt, mormantul Parintelui Cleopa, Manastirea Agapia, Casa Memoriala „Ion Creanga” din Humulesti. Mai avem 10 locuri libere pentru inscrierea la pelerinajul din 21-22 iulie. Va rog sa diseminati mesajul si sa spuneti tuturor cunoscutilor dumneavoastra despre aceasta disponbilitate, pentru a completa numarul de locuri necesar organizarii acestui pelerinaj. Va asteptam cu drag!
Totodata, venind in intampinarea dorintelor dvs. de a va organiza cat mai bine programul lunii august, am postat informatii si detalii organizatorice despre frumosul pelerinaj din Transilvania si Banat, de 3 nopti/ 4 zile, din perioada 31 august - 3 septembrie 2018.  
Continuare

Cuviosul Paisie Aghioritul 1Invataturile Sfantului Paisie Aghioritul despre munca, stres si gasirea linistii interioare
Spunea Gheron: „Atunci cand lucreaza cineva cu liniste isi pastreaza pacea si isi sfinteste intreaga zi. Din pacate, n-am inteles ca atunci cand lucram ceva prea repede dobandim nervozitate, iar lucrarea care se face cu nervozitate nu este sfintita. Scopul nostru nu trebuie sa fie a face multe si sa fim intr-o continua neliniste. Caci aceasta este o stare diavoleasca. Lucrul de mana care se face in liniste si cu rugaciune se sfinteste si sfinteste si pe cei care il folosesc.” Continuare
(Sursa foto

prodromiţaCateva indicii istorice si referinte cultural – spirituale cu privire la Icoana Maicii Domnului „Prodromita”
Parintii filocalici o lauda pe Maica Domnului pentru ca ei, cu ochii cei curati ai inimii lor, au vazut-o pe ea mai apropiata decat orice faptura de Fiul ei si nedespartita de El. Cu cat iubeau mai mult pe Dumnezeu, cu atat mai mult iubeau si cunosteau pe Nascatoarea de Dumnezeu. De altfel, iubirea Sfintilor Parinti fata de Maica Domnului a fost rod al cunoasterii, admiratiei si recunostintei. Continuare (Sursa foto

recomandari2Evenimente si recomandari
*Colectare Fond de Carte - File de Poveste - Asociatia NEAMUNIT – Organizatia Bucuresti, organizeaza in perioada 13 - 15 iulie 2018 o campanie de strangere a unui fond de carte pentru distribuirea acestora in mediul rural la scoli si biblioteci, in special in zonele cu deficit de carti pentru elevi, dar si distribuirea acestora in comunitatile de romani din afara granitelor (Basarabia, Bucovina de Nord, Timoc etc.). Continuare
*Festivalul International de Teatru de Strada - Bucuresti 2018 -
Peste 400 de artisti internationali vin între 13 iulie si 5 august 2018, la Bucuresti, pentru a zecea editie a Festivalului International de Teatru de Strada Bucuresti – B-Fit in the Street! organizata de Primaria Capitalei prin ARCUB.  Continuare


0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.