pictura Arsenie Boca 01Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MARELE EXAMEN”
„Lumina dinauntru e aceea care-i descopera adevarata fiinta. Cand aceasta lumina launtrica s-a aprins, atunci intr-o clipa cunosti ca, pentru om, descoperirea lui Dumnezeu intr-insul, este propria lui descoperire. Si inspre acolo se indreapta aspiratia lui: spre descoperirea sufletului sau, adica descoperirea lui Dumnezeu in sufletul sau. Omul se desavarseste si ajunge expresia suprema cand sufletul lui se recunoaste in vesnicie, - ceea ce e propria sa revelatie. Adevarata restriste a omului sta in faptul ca nu izbuteste deplin sa-si aduca ia expresie propria-i fiinta, ca e tulburat de eul sau si-si pierde vremea cu lucruri de nimic.
Iubirea de sine nu trece peste hotarele sale personale: ceea ce e mai pretios intr-insul se intuneca si adevarata Iui fiinta nu iese la iveala. Aceasta aspiratie dupa tiparul desavarsit al fiintei e inradacinata in om mai profund ca foamea si setea si ca patima de bogatie si slava. Si aceasta aspiratie nu e numai in el; ea e in adancul intregii fapturi; e necontenitul impuls al revelatiei, duhul vesnicei descoperiri intr-insul. Descoperirea nemarginitului in marginit (Taina Bunei Vestiri, n.n.) nu se arata in toata plinatatea ei nici in cerul instelat, nici in frumusetea florilor. Numai in sufletul omului. Caci aci Vointa cauta sa se descopere in vointa omului si libertatea isi ia rasplata suprema in jertfa lui libera.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p.66
(Sursa foto)

122 liturghie sf parascheva 2015 foto oana nechifor 0Sfanta Parascheva, ma mai recunosti in marea pelerinilor?
Langa racla Cuvioasei Parascheva am purtat cele mai de pret discutii cu mine insami si cu Dumnezeu. Am inteles ca Sfanta ma asteapta sa-i duc toate cererile si nevoile mele, sa las la picioarele ei bocceluta cu poveri, dar ca e important sa fac asta neconditionat, fara sa-mi lipesc inima de un anumit rezultat. Simt ca e suficient sa-i spun ce ma doare – ori doar atat, ca ma doare –, iar ea se va ocupa de problema mea intr-un mod neasteptat de frumos si imposibil de banuit. in lumea sfintilor, sedintele de rezolvare a crizelor omenesti se tin altfel ‒ in capul mesei e Hristos, prezent nemijlocit, iar Sfanta Parascheva intervine pentru noi rugandu-L fata catre Fata. Continuare

sfanta cuvioasa parascheva 1400x850Pelerinaj la Iasi 17 - 18 octombrie 2020
In fiecare an, la 14 octombrie, Biserica Or­todoxa praznuieste pe Cuvioasa Maica Parascheva ale carei Sfinte Moaste se afla in Catedrala Mitropolitana din Iasi.
In zilele 17 - 18 octombrie 2020, cu ajutorul Maicii Domnului, vom organiza un pelerinaj la Iasi, pentru a ne inchina la moastele Sfintei, izvor de bine­cu­van­ta­re si insa­na­to­sire duhovniceasca si trupeasca pentru toti cei care o cheama in rugaciune sa fie mijlo­ci­toa­re catre Preamilostivul Dum­ne­zeu. Octombrie e vremea culegerii roadelor duhovnicești care să ne hrănească până la hramul de anul viitor. Să-i ducem Sfintei Parascheva în dar rugăciuni, și inimi deschise, ca să plecăm încărcați cu har si binecuvântare.
Costul acestui pelerinaj este 290 lei/ persoana si include: transportul cu autocarul, 1 noapte cazare la Motel Bucium, 2 mese.  Mai sunt locuri disponibile in acest pelerinaj de suflet si va invitam sa mergem impreuna cu credinta ca Dumnezeu si Cuvioasa sunt cu noi.
D
etalii si clarificari referitoare la componenta meniului (vegetarian si non-vegetarian) le obtineti la nr de telefon: 0760141744 sau email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..  Continuare
Informatiile despre  pelerinajele organizate de Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca, le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje

WhatsApp Image 2020 02 15 at 20.01.10 1Vizita la Asezamantul de la Slobozia/ Giurgiu - 24 octombrie 2020
Cu voia Domnului, ne propunem ca sambata, 24 octombrie, sa mergem intr-o noua vizita la copiii si mamele din Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu.
Pentru pregatirea acestei vizite, va rugam sa ne fiti alaturi, ajutand fiecare dupa puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrana si intretinere curenta pentru aceasta perioada, pentru cele 40 de persoane (mame si copii, victime ale violentei domestice), in special cu urmatoarele:
- mezeluri, pui, oua, smantana, iaurt, pate vegetal, snitele de soia, dulciuri, branza, zacusca, bors lichid, carnati;

- hartie igienica.
De asemenea, ne-am dori sa ii ajutam la achitarea unei facturi restante de apa in valoare de 1000 lei. Continuare

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.