imparateasca2Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „ROSTUL INCERCARILOR”
„Darurile cu care inzestreaza Dumnezeu pe oameni, - pe crestini la Botez sunt lumina a cunostintei de Dumnezeu, lumina intelegerii lumii si lumina dumnezeiasca, in cei desavarsiti.
Darurile sadite in om asteapta vreme cu prilej, asteapta imprejurari de tot felul, ca sa se arate cele ascunse in firea omului, fie bune, fie rele, precum si lupta dintre ele.
Toate intamplarile si imprejurarile prin care trecem intr-o viata - multe, de nu seamana o zi cu alta printre alte rosturi au si pe acesta: sa vadeasca, sa scoata la iveala cele sadite in ascunsul omului. si fiindca in om sunt doua inclinari: una catre Dumnezeu si alta catre sine impotriva lui Dumnezeu, incercarile si ispitele pun omul fie intr-o valoare, fie intr-o negatie.

Cuvantul: «Ca sa se arate gandurile ascunse ale inimii» se afla in Noul Testament spus prima data de dreptul Simion, Preasfintei Fecioare, cand a adus pe Iisus prima data in Templu. «Iata Acesta este pus spre caderea si ridicarea multora in Israil si spre semnul caruia se va grai impotriva. Iar prin sufletul tau va trece sabie - ca sa se dea pe fata gandul a multor inimi.» (Luca 2,34-35)”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „ Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 168
(Sursa foto)

suferinte 2Vasile Stoica - Suferintele din Ardeal
Lectura atenta a cartii „Suferintele din Ardeal”, trateaza momentele cele mai importante ale istoriei Transilvaniei, Intr-o lucrare de sinteza, scrisa de un bun cunoscator al evenimentelor, preocupat sa aduca putina lumina in luptele de idei duse de oameni de stiinţă si diplomati pe taramul istoriografiei. Vasile Stoica a fost unul dintre cei mai mari diplomati din istoria Romaniei, un om cu un destin exceptional, dar si dramatic, care a reusit sa mobilizeze peste 15.000 de romani stabiliti in SUA sa participe in primul razboi mondial, pentru a-si sprijini compatriotii din Transilvania care doreau sa se uneasca cu patria mama. Pentru mai multe informatii si comenzi accesati site-ul nostru. Continuare

10.060510 iunie 2018 - O zi din viata unui pelerin
Cu mila Domnului, duminica 10 iunie 2018, ora 7.00, am pornit in pelerinajul organizat de Fundatia noastra, catre Biserica „Sf. Grigorie Teologul” din Alexandria, Biserica Letca Noua si Biserica din Draganescu. Incercam sa va impartasim pacea si armonia acestui program cu ajutorul imaginilor si cuvintelor.  Continuare

maciVa asteptam cu drag in pelerinajele noastre!
Pe parcursul anului 2018, vom organiza 1 sau mai multe pelerinaje in fiecare luna. Informatiile despre programele acestora, le veti gasi in timp util accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.
AicI veti gasi imagini din pelerinajul la Alexandria, Letca Noua, Draganescu, din 10 iunie 2018
Sambata 23 iunie 2018, vom organiza un pelerinaj in Dobrogea, pe urmele Sfantului Apostol Andrei, la Manastirea Pestera Sf. Andrei, Manastirea Dervent, Manastirea Lipnita. Data limita de inscriere si plata este 19 iunie 2018.
Perioada 21-22 iulie 2018, pelerinaj in Moldova la Manastirea Petru Voda, Manastirea Sihastria Neamt, mormantul Parintelui Cleopa, Manastirea Agapia, Casa Memoriala” Ion Creanga” din Humulesti.
Totodata, venind in intampinarea dorintelor dvs. de a va organiza cat mai bine programul lunii august, am postat informatii si detalii organizatorice despre frumosul pelerinaj din Transilvania si Banat, de 3 nopti/ 4 zile, din perioada 31 august - 3 septembrie 2018. 
Continuare

ajutoringrijire 1516528798Sa raspundem semenilor nostri care au nevoie de milostenie!!
Pe nimeni milostenia nu l-a facut sarac, ci mai degraba l-a imbogatit. De aceea, si Sfantul Apostol Pavel spune: „Prisosinta voastra sa implineasca lipsa acelora, pentru ca si prisosinta lor să implineasca lipsa voastra, spre a fi potrivire, precum este scris: «Celui cu mult nu i-a prisosit, si celui cu putin nu i-a lipsit»“ (II Cor. 8, 14-15). Va indemnam sa refectam putin si sa fim mai buni, mai altruisti si milostivi cu semenii nostri. Atunci cand ajuti dezinteresat un semen de-al tau, sufletul ti se umple de bucuria datorata faptului ca ai putut fi de folos si ai adus un strop de fericire in viata unui om, ca l-ai ajutat sa nu se simta singur si neajutorat. Sa ii ajutam si sa ne rugam pentru binele lor! Tabel de ajutor

recomandari2Evenimente si recomandari
*Dezbatere „Vechiul Testament – Septuaginta” -  Muzeul Național al Literaturii Române vă invită miercuri, 20 iunie 2018, de la ora 17.00, la micro-simpozionul 1668-2018 – 350 de ani de la finalizarea versiunii în limba română a „Vechiului Testament” de Nicolae Milescu Spătarul la care au colaborat Eugen Munteanu (coord.), Ana Maria Gînsac, Ana Maria Minuţ, Lucia Gabriela Munteanu, Mădălina Ungureanu. Continuare
*Mogosoaia copiilor - Ateliere de istorie si arta gratuite  -
În perioada 16 iunie – 29 iulie 2018 Primăria Generală a Capitalei prin Centrul de cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” în colaborare cu Asociația Istoria Artei va organiza activități estivale dedicate familiilor: Ateliere de istorie și artă gratuite „Mogoșoaia copiilor”. În fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 12:00. Continuare


0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.