pilda semanatorului Hristos seamana e1444468400554Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „SEMANATORUL CERULUI”


„Pilda Semanatorului e pilda lui Iisus, care si-a talcuit profetic soarta soliei Sale intre oameni. A talcuit-o si pe intelesul apostolilor, care L-au rugat sa le-o talcuiasca, dar tot a ramas si talcuirea pe care avea s-o aduca depanarea veacurilor.
Desi oamenii au fost totdeauna la fel, de aceste patru categorii: cu mintea batuta de toate vanturile invataturilor omenesti, ca o cale prafuita a lumii; cu o inima de piatra, fara focul iubirii intr-insa; cu simturile aruncate in hatisul dintre griji si placeri, si abia ca a patra parte, ca un pamant roditor de Cer, - totusi ceva se simte structurat deosebit si increstinat in lume.
Sunt minti ale lumii care gandesc contand pe existenta lui Dumnezeu. Sunt pietre, monumente de piatra, catedrale la care s-a lucrat sute de ani, care marturisesc pe Dumnezeu. Sunt griji si placeri parasite in decursul istoriei din cauza lui Dumnezeu. Iar despre sirul de sfinti ai veacurilor, rasfirati ca niste stele, nici nu mai pomenesc. 
Iisus a inclinat structural omenirea spre Cer.
Oamenii nu mai pot scapa de aceasta inclinare, fie ca-L marturisesc afirmandu-L, fie ca-L marturisesc tagaduindu-L pe
Dumnezeu.
Oamenii sunt provocati, individual, sa se pronunte intr-un fel sau altul, cum stau fata de solia lui Iisus.
Aceasta e biruinta cerescului Semanator!”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „CUVINTE VII, Editura Charisma, Deva, 2006, pp  140-141.
(Sursa foto)

o zi de toamnaVa asteptam in urmatoarele pelerinaje:
Prislop - la Parastasul Parintelui Arsenie Boca, in zilele de 27 - 28 noiembrie 2019, un pelerinaj de suflet organizat cu ocazia implinirii a 30 ani de cand Marele Duhovnic al Ardealului a trecut la cele vesnice. Va informam ca locurile in acest pelerinaj s-au ocupat!! Continuare
Iasi - la Cuvioasa Paraschiva, in perioada 19 - 20 octombrie 2019, cu ajutorul Domnului, vom organiza un pelerinaj  pentru a ne inchina la moastele Sfintei Parascheva, izvor de binecuvantare si insanatosire duhovniceasca si trupeasca pentru toti cei care o cheama in rugaciune sa fie mijlocitoare catre Preamilostivul Dumnezeu. Va informam ca locurile in acest pelerinaj s-au ocupat!! Continuare
Informatiile despre programele urmatoarelor pelerinaje le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje

sf.treiierarhiPelerinaj la Iasi, 19 - 20 octombrie 2019
Va transmitem pe aceasta cale, urmatoarele detalii organizatorice referitoare la acest pelerinaj:
- intalnirea va fi sambata dimineata, 19 octombrie 2019, la ora 6.30, iar plecarea la ora 7.00, din Piata Victoriei, Parcarea Centrala. Intoarcerea in Bucuresti va fi duminica, 20 octombrie, in jurul orelor 22.00.
Sambata, 19 octombrie, dupa pranz, vom opri la urmatoarele obiective ale calatoriei noastre:
- Manastirea Hadambu, un loc de mare incarcatura duhovniceasca, impodobit cu mai multe icoane facatoare de minuni dintre care cea mai cunoscuta este Icoana Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu de la Hadambu
-
Catedrala Mitropolitana din Iasi, acolo unde ne vom inchina la sfintele moaste ale Sf. Cuv. Parascheva
- Manastirea Sfintii Trei Ierarhi.
Dupa ce luam cina (inclusa in pret), la restaurantul Cavalerul Medieval, ne vom caza pentru odihna intr-o pensiune din localitatea Vladiceni si in spatiul amenajat al Manastirii Vladiceni, o manastire de calugari amplasata la marginea municipiului Iasi.
Duminica, 20 octombrie, in biserica Manastirii Vladiceni, ne vom bucura cu totii de participarea la Sfanta Liturghie. Dupa ce vom primi binecuvantare si cuvant de invatatura din partea Pr. Calistrat, plecam spre restaurantul unde vom lua pranzul (inclus in pret), Cavalerul Medieval. Dupa masa de pranz ne indreptam catre Bucuresti urmand, cu ajutorul Maicii Domnului, sa ajungem in jurul orelor 22.00.
In pretul pelerinajului sunt incluse urmatoarele servicii: transportul cu autocarul, 1 noapte cazare, 1 cina (sambata), 1 pranz (duminica). Pentru celelalte mese, va rugam sa va luati pachet cu hrana la dvs!

sf parascheva webSfanta Parascheva
Sfanta Parascheva este sarbatorită pe 14 octombrie. Moastele Sfintei Parascheva au ajuns in tara noastra in anul 1641, dupa ce au fost prezente in mai multe locuri. Au fost asezate pe 13 iunie 1641, in biserica "Sfintii Trei Ierarhi" din Iasi. In anul 1884, cand biserica manastirii intra intr-un proces de consolidare, sfintele moaste ajung in paraclisul manastirii, iar peste cativa ani in Catedrala mitropolitana din Iasi. Continuare


0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.