Crucea Pr Arsenie Boca5

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CUVANT BUN RASPUNS-A INIMA MEA”
„„A iubi pe vrajmasi; a binecuvanta pe cei ce te blastama... iata ceva cu totul pe dos de firea omeneasca - impotriva firii chiar. Ca sa poti face acestea asa, inseamna sa fie mai tare Dumnezeu in tine decat eul tau. La asa restaurare poate aduce porunca aceasta pe om, incat el incepe sa aiba insusiri dumnezeiesti. Ocarile nu-l mai ranesc, fiindca mandria lui a incetat. Dimpotriva, ii vor mari stralucirea. Omul nu poate face acestea; numai Dumnezeu, daca El se va gasi in om.”

Sursa: Episcopul Daniil Stoenescu, „Arhanghelul” de la Prislop, Editura Invierea, 2010, pg 11, 12  - Insemnari ale Parintelui Arsenie Boca gasite pe o fila interioara din unul dintre cele trei Liturghiere ale Parintelui Arsenie, folosite de acesta la Manastirile Sambata si Prislop, pastrate in chilia sa de la Sinaia. 
Foto: Cruce, desen executat de Parintele Arsenie Boca; Click pe fotografie pentru a mari

an2018

Dragii nostri,
Va multumim tuturor celor care ne-ati trimis urari pentru anul care a inceput! Va uram, la randu-ne, ca anul 2018 sa va apropie mai mult de Dumnezeu, sa va aduca liniste si pace in suflete si in casele dumneavoastra! Spor in toate cele placute lui Dumnezeu si cat mai multe fapte bune, spre Slava Sa!
Il rugam pe Parintele Arsenie Boca sa se roage pentru noi Bunului Dumnezeu astfel incat sa fim in 2018 mai solidari si mai buni, caci „ceea ce esti vorbeste mai tare decat ceea ce spui” (Parintele Arsenie Boca).

ajuta din suflet1 0

Sa fim buni cu cei care nu au casa sau foc in soba; ajutor femeilor insarcinate
La inceput de an ne gandim si la cei care nu au sansa de a fi sanatosi si, mai mult, stau si ingheata de frig neavand nici o sursa de caldura. Sa ii ajutam si sa ne rugam pentru binele lor! Doamne, ajuta! Tabel de ajutor
Am publicat interviul acordat de dna Alexandra Nadane, directorul executiv al Centrului „Sfânta Alexandra Împărăteasa” despre depasirea situatiilor de criza ale parintilor si copiilor, despre criza de sarcina si ajutorul acordat femeilor insarcinate. 

Calugarul

Articole cu folos duhovnicesc
* In evlavia populara exista credinta ca Judecata de Apoi, de la a doua Venire a Mantuitorului, va dura cat citirea celor sase psalmi ai Utreniei, cunoscuti ca "Psalmii Judecatii”Continuare  
** „Mantuirea este doar in Biserica. Singura Biserica adevarata ramane Biserica Ortodoxa.” - Un interviu plin de intelepciune luat de Monahia Fotini vrednicului de pomenire Parintelui arhimandrit Iustin Parvu. 

CentenarEminescu168 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu
Ca un omagiu adus genialului Mihai Eminescu, ziua de 15 ianuarie este aleasa si Ziua Culturii Nationale. La implinirea a 168 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, luni, 15 ianuarie 2018, va fi oficiata o slujba de pomenire la Cimitirul Bellu din Bucuresti.
Va invitam sa cititi articolul dnei prof. univ. dr. Aurelia Balan Mihailovici intitulat „Eminescu si moralitatea crestina” iar mai jos gasiti informatii despre evenimente organizate intru amintirea si omagierea marelui roman si poet, Mihai Eminescu.
Foto: Mihai Eminescu; Click pe fotografie pentru a mari 

recomandari2

Evenimente si recomandari
*Ziua Culturii Nationale "MIHAI EMINESCU"
 - Academia Romana, 15 ian 2018 Continuare
*Enescu, Lipatti, Toduta de Ziua Culturii Nationale - Muzeul National „George Enescu”, 15 ian 2018 Continuare
*Recital de creatii romanesti cu ocazia Zilei Culturii Romane - Biblioteca Nationala a Romaniei, 15 ian 2018 Continuare
*Concert Extraordinar - Ziua Culturii Nationale - Opera Nationala Bucuresti, 15 ian 2018  Continuare
*Ziua Culturii Nationale: Vizionarea documentarelor: Piatra, Focul si Lemnul - Muzeul National al Taranului Roman, 15 ian 2018  Continuare 
*Ziua Culturii Nationale: Conferinta IUBESC ACEST POPOR - Curtea Brancoveneasca, 15 ian 2018  Continuare
*„CU TENDA”– povesti cu aromani -Expozitie la Muzeul National al Taranului Roman - 10 nov 2017 – 10 febr 2018 Continuare
*101. Dialog cu Mihai Sora -
Conferință eveniment la Teatrul National Bucuresti - 21 ian 2018 Continuare

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.