Maica Domnului la Bis Sf ElefterieCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „UN GRAUNTE DE CREDINTA
„Religia se intemeiaza pe grauntele de credinta. Credinta e factorul sau datul pe care am cladita sau nu mantuirea. Cu credinta cat un graunte de mustar se dau ca posibile fapte mai presus de obisnuit. Dar devreme ce faptele acestea nu se vad, se poate deduce slaba noastra religie,- caci «religie» inseamna legatura omului cu Dumnezeu.
Noi, necredinciosii, asteptam sa avem o religie rationala; asteptam sa-L cunoastem cu masurile noastre, ca apoi sa-i acordam creditul sau credinta. Ratiunea - s-a vazut - nu poate conferi omului certitudinea aceasta, - desi la obarsiile incercarilor ei, tot o credinta o determina. De aceea scade credinta.
Iisus, - raspunzand odata ucenicilor Sai, care-I «cereau mai multa credinta» -, le-a spus: sa inceapa prin a crede ca o au si vor sfarsi prin a o avea de fapt. Atunci si lemnele «v-ar asculta».
E drept ca nu e in natura omului - asa cum a mai ramas - ca sa mute muntii numai cu cuvantul (ii muta uneori cu munca), dar extraordinarul e cu putinta lui Dumnezeu. «Aveti credinta in Dumnezeu! Ca oricine nu se va indoi in inima sa, ci va crede ca ce va zice se va face, fi-va orice lucru va zice. De aceea, zic voua: orice cereti, rugandu-va, sa credeti ca le-ati si luat, si le veti avea»(Marcu 11,21-24).
Aceasta e credinta cat un graunte de mustar. Aceasta ne-ar da sa banuim ca, la temperaturile la care se alege aurul fiintei noastre de zgura acestei fiinte, in firea noastra apare modul divin de a fi, de-a voi si de-a gandi. Se stie ca gandirea lui Dumnezeu si vointa Lui e creatoare a realitatii. Credinciosul in Dumnezeu depaseste limitele omului de rand, care e creator numai in ordinea conceptelor si a fanteziei, si intervine, ca Dumnezeu, in ordinea realului.
Grauntele de credinta e de fapt grauntele de comuniune in care suntem cu Dumnezeu. E acelasi graunte numit pe alocuri de Iisus: comoara ingropata in tarina, margaritar de mult pret, samanta cazuta in pamant bun, aluatul care dospeste toata framantatura, Imparatia Cerurilor ascunsa inlauntrul nostru, etc. - cu un cuvant, e locuire mai presus de cuvant a lui Dumnezeu in firea omeneasca”
 
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 308-309
(Sursa foto)

2Ajuta Fundatia redirectionand 2%
Aceia dintre dumneavoastra care ne puteti ajuta, descarcati formularul 230, cu datele fundatiei noastre, urmand doar sa adaugati datele personale in campurile corespunzatoare din formular. Pentru a completa/descarca formularul, click aici sau contactati-ne la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..Termenul limita pentru depunerea la Administratia Financiara a Declaratiei 230 privind redirectionarea a 2% din impozitul anual este 31 iulie 2019. Declaratiile se depun completate si semnate fie personal de catre contribuabili, direct la registratura organului fiscal, prin posta, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit legii. Multumim celor care in anii trecuti au redirectionat aceste procente catre fundatia noastra, aceste sume ajuta fundatia noastra sa isi poata desfasura activitatea zilnica. Continuare

valea plopului 1024x768Tabara: Zilele prieteniei la Valea Plopului, 5 - 9 august
Cu bucurie va anuntam ca, vom organiza a 2-a editie a taberei "Zilele prieteniei la Valea Plopului", ce se va desfasura in perioada 05 - 09 august 2019.
Cei care doresc sa ne ajute material, pot depune in contul Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca : RO75 BRMA 0810 0296 7430 0000 pentru proiectul „Valea Plopului” sau la sediu in : Str. Alexandru Deparateanu nr. 20, Ap.2, interfon 002, Sector 1 , Bucuresti.Persoana de contact , doamna Florina Ionescu , tel fix. 021 223 24 96 , tel. mobil +40 760 141 744; +40 724 271 236 de L-V, intre orele 9.00 - 15.00.
Continuare           

 sloboziaImpresii de la Asezamantul Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil - 29 iunie 2019
Multumim tuturor celor care au facut posibila vizita la Asezamantul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu, de sambata, 29 iunie, prin donatii in bunuri si in bani, dar si prin asigurarea transportului cu masinile personale puse la dispozitie de catre aceiasi voluntari inimosi.
Va reamintim ca aveti posibilitatea de a ajuta la concretizarea unui nou proiect al Asezamantului Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, prin donatii financiare sau materiale de constructie, pentru a ajuta la construirea unui complex cu locuri de joaca si de activitati sportive pentru copii, dar si la dezvoltarea unei microferme agricole, pe un teren aflat in apropierea Centrului.
Continuare

evenimenteEvenimente si recomandari   
*Seara duhovniceasca -
16 iulie 2019, de la ora 19.00, la Parohia Sfanta Vineri Pajura va fi invitat monahul Valerian Grecu, martor si marturisitor luminos al unui fragment de istorie insangerata a Romaniei. Continuare

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.