biserica draganescu1 44416700Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MARTURISIREA”
Cand David si-a inteles greseala si urmarile ei, a spus celui ce a venit la el sau, mai bine-zis, Celui ce i l-a trimis, marturisindu-si vinovatia si zicand: «Am pacatuit inaintea Domnului». Iata smerenia imparatului. De la aceasta intelegere si recunoastere a pacatului, facuta inaintea duhovnicului, atarna si incepe indreptarea. Aceasta e marturisirea dupa voia lui Dumnezeu. Si, fiindca degraba si-a marturisit greseala, de indata i-a venit si iertarea de la Dumnezeu. Iar proorocul care-l infricosase, zise indata: «Si Domnul a ridicat (acum) pacatul de deasupra ta si tu nu vei muri». Iata cat de repede se schimba Dumnezeu cu iubire de oameni! Intelegem de aici, ca atata vreme cat tinem pacatele nemarturisite, ascunse cu voia, atata vreme atarna pedeapsa lor asupra noastra, ca o sabie care sta sa cada peste viata noastra. De indata insa ce marturisim pacatele si vinovatia, primejdia mortii o inlatura Dumnezeu de deasupra noastra.”
Sursa: Părintele Arsenie Boca - „Cararea Imparatiei”, Cap. II - Invatamintele Regilor, Editura Charisma, Deva, 2006, pp 41-42.

(Sursa foto)

Pelerinaj la Manastirea Prislop - 27 - 28 iunie 2020

145545 manasitrea prislopVa asteptam cu bucurie sfanta, sa ne fiti alaturi, pe toti cei care va doriti sa calatoriti pe urmele ocrotitorului nostru, Parintele Arsenie Boca. Mai sunt disponibile 14 locuri.
Sambata dimineata, 27 iunie 2020, ora 6:30, sunteti asteptati la autocarul care va fi parcat in locul deja cunoscut, Piata Victoriei - Parcarea Centrala. Pentru buna desfasurare a programului, va rugam sa ii respectati pe ceilalti pelerini, dand dovada de punctualitate! Plecarea in acest pelerinaj va fi la ora 7.00.
Sa ne rugam, cu credinta, Mantuitorului nostru Iisus Hristos si Parintelui Arsenie Boca, ca acest pelerinaj sa ne foloseasca sufleteste si sa ne daruiasca capacitatea de a primi lucrarea harului dumnezeiesc.
Costul pelerinajului este 245 de lei /persoana si include urmatoarele servicii:
- transport cu autocar clasificat
- 1 noapte cazare, in camere duble, la hotel Rusca 3* (sau similar). Continuare

unnamedCandela aprinsa a rugaciunii - initiativa a Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca
In Biserica luptatoare de pe pamant, doar impreuna rugatori suntem puternici! Dupa ce Dumnezeu a randuit ca in ultimele saptamani sa avem ragazul sa redescoperim Biserica lui Hristos din sufletul fiecaruia dintre noi, a sosit timpul sa aprindem candela rugaciunii comune, continue, catre Dumnezeu. Avand binecuvantarea Pr. Arhimandrit David Antim si a tuturor duhovnicilor credinciosilor care se vor inscrie, ne dorim ca fiecare dintre cei care intra in aceasta lucrare sa citeasca din Psaltire o ora pe zi (ora aleasa dupa posibilitatile fiecaruia), astfel incat rugaciunea sa fie ca un foc nestins. Asteptam inscrierile celor dornici sa sporeasca comuniunea si rugaciunea precum si orice alte intrebari sau clarificari, pe adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. /whatsapp, la numerele de telefon 0760 141 744 / 0724 271 236 - Florina Ionescu. Continuare

WhatsApp Image 2020 02 15 at 20.01.09 2Ajutor pentru Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil
Dupa cum probabil v-ati fi asteptat, nici luna aceasta nu putem sa organizam o vizita la copiii si mamele din Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu, ca urmare a conditiilor actuale de restrictie sanitara.
Cu toate acestea, va indemnam sa ajutam fiecare dupa puteri, prin donarea unor sume de bani care sunt necesare acoperirii unor nevoi stringente ale acestui centru, dupa cum urmeaza:
- 1040 lei – pentru analize, mancare, apa si teste sanitare (ar fi bine daca am putea sa ii ajutam cu aceasta suma pana pe data de 22 iunie);
- 300 lei – restanta pentru cumpararea a 6 (sase) stingatoare (pana pe data data de 1 iulie, cel tarziu). Continuare 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.