biserica draganescu 600x396Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „IN PUSTIA CARANTANIEI”
„Simti o misiune ? - impotrivirile te-asteapta !
De aceea ai nevoie de post si rugaciune catre Cel Atotputernic, care ti-a dat misiunea, sa o sprijineasca. Acestea otelesc sufletul in fata adversitatilor, in fata jertfei.
Cunoastem pustia Iordanului: Ioan invata pe oameni lupta cu ei insisi, lupta pocaintei. in pustia Carantaniei, coama unui munte uscat, nu locuiau decat fiarele, vulpile si sacalii. Aci a venit Iisus. Iar la sfarsitul celor 40 de zile, cu a caror numar s-a numit insasi pustia, a venit si fiara cea mare: diavolul.
Fioroasa intalnire: Iisus si diavolul: antipozii singurei dialectici ireductibile. Singurii intre care e exclusa, din principiu, orice intelegere sau compromis.
Atunci de ce s-au intalnit ?
- Ca aceasta neintelegere absoluta intre Dumnezeu si Satana, sa devina neintelegere absoluta si intre oameni si Satana.”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 328-329.
(Sursa foto)

Va asteptam, cu drag, in pelerinajele noastre!
Informatiile despre programele urmatoarelor pelerinaje le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.

Va invitam sa calatoriti alaturi de noi, la Prislop, la Parastasul Parintelui Arsenie Boca, in zilele de 27 - 28 noiembrie 2018, intr-un pelerinaj de suflet organizat cu ocazia implinirii a 29 ani de la trecerea la Domnul a Marelui Duhovnic al Ardealului. Mai avem 10 locuri libere in acest pelerinaj. Va asteptam cu drag alaturi de noi! Continuare

milostenieAjutor si rugaciune pentru semenii nostri
Va indemnam sa reflectam putin si sa fim mai buni, mai altruisti si milostivi cu semenii nostri. Atunci cand ajuti dezinteresat un semen de-al tau, sufletul ti se umple de bucuria datorata faptului ca ai putut fi de folos si ai adus un strop de fericire in viata unui om, ca l-ai ajutat sa nu se simta singur si neajutorat. Sa ii ajutam si sa ne rugam pentru binele lor! "Începutul iubirii de arginți e motivul milosteniei. Capătul ei ultim e ura față de săraci. Cât timp adună cineva banii, e milostiv. Dar când are banii, îi strânge în mâini." (Filocalia, vol. 9, Editura Institutul Biblic, București, 1980, p. 251)
In cazul in care sunteti interesati sa oferiti un ajutor, va recomandam sa verificati personal cazurile din Tabelul de ajutor pe luna noiembrie, prin mijloacele pe care le aveti la dispozitie. Sa ii ajutam pe semenii nostri si sa ii pomenim in rugaciunile noastre! 
Continuare 

17 18.110VPZilele prieteniei - la Valea Plopului - noiembrie 2018
In timpul acestor zile, ne-am bucurat sa ne mai familiarizam putin cu felul in care functioneaza comunitatea de la Valea Screzii si am reusit sa petrecem o dupa-amiaza folositoare intre copilasii care numesc acest loc „casa”. S-a discutat despre igiena dentara, s-au putut realiza controale stomatologice copiilor, s-au facut lectii, s-au organizat jocuri educative sau de indemanare, s-a continuat cursul de croitorie. Chiar si mamele care locuiesc in asezamant s-au putut bucura sa afle multe solutii si raspunsuri la intrebarile lor. Continuare  

M.PPoarta Alba, locul in care Sfintii Romani stau de veghe
Pelerinul nu isi doreste doar sa viziteze o manastire sau o biserica, pentru a ramane cu amintiri frumoase, ci isi doreste sa se incarce sufleteste cu rodul rugaciunilor care se inalta in locul respectiv, sa primeasca un sfat folositor, sa participe la sfintele slujbe, sa iasa din cotidianul tumultuos al vietii si sa regaseasca echilibrul sufletesc de care are atata nevoie. Continuare 

recomandari2Evenimente si recomandari
*Premiera spectacolului de comedie Bonsoir Monsieur, la Casa Filipescu-Cesianu - Duminica, 25 noiembrie 2018, ora 20.00, Muzeul Municipiului Bucuresti va invita la Premiera spectacolului de comedie „Bonsoir Monsieur”, cu actorii Marius Bodochi si Irina Movila, la Casa Filipescu-Cesianu. Continuare 
*Centenarul Marii Uniri: traditie, credinta, ideal - 23 noiembrie 2018, in Sala de Festivitati a Colegiului National „Gheorghe Lazar”, incepand cu ora 17:00, iar programul va include momente de teatru si muzica, pregatite de tinerii nostri, dar si un moment de dans traditional, sustinut de Trupa de dans popular romanesc „Larisa si Marin Barbu”.
Continuare
*Programul Zilelor Sfintirii Catedralei Nationale -  A fost stabilit programul Zilelor Sfintirii Catedralei Nationale. Evenimentele dedicate acestui moment vor incepe in 25 noiembrie 2018 si se vor finaliza in ziua de 30 ale lunii. Continuare   
                 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.