EpiclezadetaliuCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „PEDEAPSA CU LEPRA
A ramane numai la explicatia materialista a omului - fara cea morala - inseamna a nu avea niciodata o explicatie suficienta. Medicina preventiva conteaza pe existenta sufletului si a deciziilor sale fata de viata. Sufletul, pe de alta parte, isi are parazitii lui de care trebuie sa stie sa se fereasca.
Iata de ce in antichitate medicii erau preoti si preotii medici.
Daca pana la Iisus, Dumnezeu atata a purtat de grija poporului iudeu incat n-a crutat nici nuiaua cea mai aspra, astazi, cand mila lui Dumnezeu vine in persoana sa caute si sa curateasca pe pedepsitii Sai, iata ca nu gaseste recunostinta in Israel.
Dar a gasit-o intre straini; la un samarinean.
Iata de ce se spune ca Binefacerea si cu Recunostinta sunt doua virtuti care nu s-au intalnit amandoua pe pamant.
Iata inca o amaraciune a lui Iisus:
Noua din zece, iarasi se vor fi apucat de rele..
 
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 262-263
(Foto:  Pictura de Pr. Arsenie Boca, Biserica din Draganescu)

ajutorAjutor si rugaciune pentru semenii nostri care nu au casa, lemne de foc, medicamente
Va indemnam sa reflectam putin si sa fim mai buni, mai altruisti si milostivi cu semenii nostri. Atunci cand ajuti dezinteresat un semen de-al tau, sufletul ti se umple de bucuria datorata faptului ca ai putut fi de folos si ai adus un strop de fericire in viata unui om, ca l-ai ajutat sa nu se simta singur si neajutorat. Sa ii ajutam si sa ne rugam pentru binele lor! "Începutul iubirii de arginți e motivul milosteniei. Capătul ei ultim e ura față de săraci. Cât timp adună cineva banii, e milostiv. Dar când are banii, îi strânge în mâini." (Filocalia, vol. 9, Editura Institutul Biblic, București, 1980, p. 251).

In cazul in care sunteti interesati sa oferiti un ajutor, va recomandam sa verificati personal cazurile din Tabelul de ajutor, prin mijloacele pe care le aveti la dispozitie. Sa ii ajutam pe semenii nostri si sa ii pomenim in rugaciunile noastre!  Continuare  

Vl. Plopului 19 ian19 ianuarie 2019 – „O alta zi de bucurie”
Intr-o autentica zi de iarna echipa noastra a plecat dis-de-dimineata spre asezamantul de la Valea Plopului, spre a-i reintalni pe cei care intotdeauna ne asteapta sa revenim.
Au ajuns acolo din partea fundatiei noastre doua masini incarcate de donatii si un numar de sase voluntari. Le multumim tuturor celor care si-au adus contributia materiala, reactionand intr-un interval atat de scurt, proiectul reusind sa colecteze donatii in bani de 1100 lei, respectiv in produse intr-o valoare estimata de peste 1000 lei.
A fost o zi frumoasa si cu folos, continuandu-se activitatile instructiv-educative (croitorie, lectii si pregatire scolara, jocuri). Le multumim tuturor voluntarilor pentru timpul atat de pretios daruit, pentru efortul depus, dar si pentru sacrificiile lor tainice.
Il rugam pe Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca tuturor si va asteptam alaturi de noi in urmatoarele vizite!
 
Vizualizati mai multe imagini
 aici.

CarareaImparatieideschisatuturorIntalniri catehetice „Cararea Imparatiei deschisa tuturor”
Cu ajutorul Domnului si al Parintelui Arsenie Boca, joi 17 ianuarie 2019, ora 18.30,a avut loc prima intalnire din acest an a catehezelor denumite „Cararea Imparatiei deschisa tuturor”sustinuta de Parintele Petru Moga.
Va invit sa ascultati AICI inregistrarea acestei intalniri catehetice.
Va asteptam alaturi de noi la urmatoarea intalnire din data de 14 februarie 2019, care va avea loc la Biserica „Sf. Chiril si Metodiu” din Campusul Agronomie, bldul. Marasti, nr. 59, sector 1, Bucuresti.
Cartea „Cararea Imparatiei” in limba romana, se poate comanda la fundatia noastra.
Pentru comenzi folositi nr. de telefon: 0724.271.236 sau adresele de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

folosduhovnicescArticole cu folos duhovnicesc
De ce sa sustii proiecte de vieti de „insucces”? - Se spune ca iarna mintea e mai linistita. Mai ales dupa ce au trecut Sarbatorile. Mai putin imprastiata. si mai capabila pentru exercitii sufletesti.
Iata unul, care ar putea sa ne dea energie pentru restul anului. si – de ce nu? – pentru restul vietii... Continuare.

*Rasucire si descalcire” - 
Pana nu il intalneste in inima Lui, omul nu-L va recunoaste in altii.
Daca spui o rugaciune mai scurta, spune-o, dar sa fie de multumire, nu de cerere. Daca il cauti departe, El ramane aproape. Daca il cauti aproape, il vezi in tine. Apoi vrei sa oglindesti bucuria in toti, sa impartasesti victoria cu intreaga omenire, asa cum El imparte vesnicia cu tine. Daca esti strain de compasiune, nu esti prietenul Lui. 
Continuare

recomandari2Evenimente si recomandari
*Invitatie la conferinta: Luminile Evului Mediu intunecat - 23 ianuarie, incepand cu ora 18.00, Asociatia Eleon va invita sa participati la conferinta „Luminile Evului Mediu intunecat”, care va avea loc in Sala Frescelor de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti.  Continuare 
*Unirea ne(-ar) face puternici 26 ianuarie 2019, ora 17.00, la sediul MNLR din Str. Nicolae Cretulescu nr. 8, se organizeaza spectacolul de muzica si poezie „Unirea ne(-ar) face puternici”, dedicat Zilei Unirii Principatelor Romane, 24 ianuarie. 
Continuare  
*URMA PASILOR TAI…spectacol de teatru crestin - 31 ianuarie 2019, ora 19:00, adaptare după jurnalul de călătorie în Țara Sfântă al Olgăi Greceanu, „Pe urma pașilor Tăi, Iisuse…” Spectacolul va avea loc în Sala Mare - ARCUB. Continuare  

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.