iisus hristos ratiune supremaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „BOGATUL ŞI SĂRACUL”
„Nu-i destul sa faci fapte bune: trebuie sa te faci tu insuti bun. Numai fapta buna, savarsita adesea, te imbunatateste. Faptele bune. pe langa rostul real ce-l au de-a ajuta pe Lazarii lumii, mai au si rostul ca sa-ti faca tie bunatatea, milostivirea, iubirea: a doua natura. si isi implinesc rostul acesta, al doilea, cu atat mai degraba, cu cat nu se urmareste acesta. E bine a face binele ca pe-un lucru de la sine inteles, simplu si firesc, cum rasare soarele.
Cu o ceapa zvarlita dupa un sarac, n-ai facut bunatatea a doua ta natura. Dar nu e vorba de a doua natura, e vorba de revenirea la natura noastra primara, natura noastra de obarsie, la care ne readuce Iisus.
Dumnezeu a facut totul din partea Sa. Mai urmeaza partea din partea noastra.
Deciziile acestea sau nepasarea de ele, hotarasc simplu si decisiv de vesnicia noastra.
Mai hotarator nu se poate vorbi !”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „ Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 157
(Sursa foto)


dl. LucinescuPomenirea de un an de zile a domnului Dan Dumitru Lucinescu 
Marti, 20 iulie 2021, ora 13.30, la Cimitirul Bellu Ortodox, Aleea Scriitorilor, fig. 114, va avea loc pomenirea de un an de zile a domnului Dan Dumitru Lucinescu care, pe 20 iulie 2020, de ziua aviatiei, a plecat la Ceruri in ceata Sfantului Proroc Ilie. Sunt asteptati toti cei care doresc sa ridice un gand de rugaciune pentru sufletul sau.
Domnul Dan Dumitru Lucinescu, este unul din fondatorii Fundatiei, care in urma cu 12 ani, alaturi de domnul Cristian Filip si domnul Ionel Rusei, cu binecuvantarea Arhimandritului Justin Parvu, punea temelia Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca. Cu respect si pretuire il purtam in gandurile noastre pentru vesnica pomenire si amintire. Dumnezeu sa-l odihneasca! 

chipul cuviosului pr arsenieO noua carte dedicata Cuviosului Parinte Arsenie Boca
Aceasta noua aparitie ne propune o dezbatere luminoasa privind sfintenia Parintelui Arsenie Boca prin demontarea extrem de bine argumentata a tuturor acuzelor si a mistificarilor care sunt invocate ca argumente impotriva canonizarii Cuviosului.
Comenzile pentru cartea: „CHIPUL CUVIOSULUI PARINTE ARSENIE BOCA - Premisele unei dezbateri pentru canonizare” se primesc la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefonic, la unul din urmatoarele numere: 0724 271 236 - 0760 141 744. Livrarea comenzilor se face prin curierat, posta sau personal (doar pentru Bucuresti). Continuare 


Prislop3Pelerinaj la Manastirea Prislop si Cazanele Dunarii - 6 - 8 august 2021
In perioada 6 - 8 august 2021, fundatia noastra organizeaza un nou pelerinaj parcurgand urmatorul traseu: Bucuresti - Sibiu - Sebes - Alba Iulia - Manastirea Prislop - Cazanele Dunarii - Manastirea Mraconia - Chipul lui Decebal - Orsova - Drobeta Turnu Severin - Bucuresti. Intalnirea pentru plecare, va fi vineri, 6 august 2021, ora 14:00, in Parcarea Centrala din Piata Victoriei. Va redam obiectivele si popasurile duhovnicesti incluse in programul acestui pelerinaj: Manastirea Prislop, Mormantul Parintelui Arsenie Boca, Pestera Sf. Ioan de la Prislop, Manastirea Piatra Scrisa, Clisura Dunarii (Manastirea Mraconia si  basorelieful „Chipul lui Decebal”), Catedrala „Invierea Domnului” si „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Drobeta Turnu-Severin, Manastirea Strehaia. Continuare
Informatiile despre programele urmatoarelor pelerinaje le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.