Cuvioasa ParaschivaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „SEMANATORUL”
„Trebuie sa fim mai decisi pentru afirmarea lui Dumnezeu, de la care avem obarsia, fiindca ceilalti, care afirma numai materialitatea lumii, o afirma mai tare. si ni se cade noua, crestinilor, ca pe aceeasi masura sa-i afirmam totodata si spiritualitatea.
Necredinciosii, - spre rusinea noastra - isi cred necredinta lor mai tare decat credem noi credinta noastra.
(Sa n-aveti nici o teama: mintea, prin puterile sale numai, nu poate dovedi constrangator, nici ca este, nici ca nu este Dumnezeu).
De aceea, pentru ca puterile omului sunt hotarat marginite, de aceea a venit Iisus, Dumnezeu, personal, sa ne vorbeasca El cele ale eternitatii noastre. Aceasta este siguranta noastra in plus.
Impotriva lui Iisus oamenii n-au putut nimic, fie ca purtau toga filosofilor, fie ca purtau hlamida imparatilor.
Dar, lucru de tinut seama e ca: apartenenta noastra la Iisus e supusa incercarilor, prigonirilor, ba chiar si osandirii la moarte. Aceasta ne-a spus-o El cu toate prilejurile.
Asa trebuie sa fie: nimeni nu poate crede in Iisus nepedepsit !
Daca Iisus ne-a rascumparat din moarte vesnica cu pretul vietii, noi de asemenea castigam viata Lui lepadand pe-a noastra, daca vremea o va cere.
De aceea sunt ingaduite incercarile fiindca numai ele „coc" samanta pe pamant a „dumnezeilor dupa dar".
Acestia sunt crestinii, in care Iisus aduce rodul insutit.
Si intereseaza rodul - sensul dat vietii si mortii - si nu intereseaza pamantul de pe el.
Sa intelegem aceasta !.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 142-143
(Sursa foto)

Va asteptam, cu drag, in pelerinajele noastre!
Informatiile despre programele urmatoarelor pelerinaje le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.
In perioada 20 - 21 octombrie 2018, cu ajutorul Domnului, vom organiza un pelerinaj la Iasi, pentru a ne inchina la moastele Sfintei, izvor de bine­cu­van­ta­re si insa­na­to­sire duhovniceasca si trupeasca pentru toti cei care o cheama in rugaciune sa fie mijlo­ci­toa­re catre Preamilostivul Dum­ne­zeu. Va aducem la cunostinta ca nu mai sunt locuri disponibile in acest pelerinaj. Va asteptam cu drag alaturi de noi! 
Continuare
Va invitam sa calatoriti alaturi de noi, la Prislop, la Parastasul Parintelui Arsenie Boca, in zilele de 27 - 28 noiembtrie 2018, intr-un pelerinaj de suflet organizat cu ocazia implinirii a 29 ani de la trecerea la Domnul a Marelui Duhovnic al Ardealului. Continuare

sambata 2017 DVDComanda Dvd-uri - Sambata de Sus - 2017! 
Pentru cei dintre dumneavoastra care va doriti imagini si filme din pelerinajul organizat de fundatia noastra, in perioada  29 septembrie - 1 octombrie  2017, la Sambata de Sus, Dvd ul este gata si poate fi comandat.
Va rugam sa ne scrieti pentru comenzi, pe adresele:                                                             birou@fundatiaarseniebocaAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
sau telefonic la nr.: 0724.271.236.
Va multumim! 
  

GiurgiuVizita la Asezamantul de la Slobozia/ Giurgiu - 27 octombrie
Sambata, 27 octombrie 2018, cu ajutorul Domnului, organizam o noua vizita la copiii din Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu.
Pentru pregatirea acestei vizite, va rugam sa ne fiti alaturi, intr-un numar cat mai mare, ajutand fiecare dupa puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrana si intretinere curenta pentru aceasta perioada, dupa cum urmeaza: Continuare 

copii orfaniCe dulce este pe buzele unui orfan cuvantul „mama”! Adopta un copilas in familia ta!
Ii cunosc pe copiii orfani din 2003 de cand eram membru al Asociatiei Studentilor Crestin Ortodocsi Romani, filiala Galati. Pe atunci, unul din proiectele asociatiei era sa mergem 2-3 voluntari in fiecare centru de plasament din oras, duminica, si sa insotim pe copiii la biserica la Sfanta Liturghie. Continuare

recomandari2Evenimente si recomandari
*Conferinta Pr. Gheorghe Coltea – „Rolul istoric si destinul poporului roman in iconomia lucrarii lui Dumnezeu” - duminica 28.10.2018, ora 18:00, va asteptam la Biserica Serban Voda, Str. Petre Tutea nr.1, sector 4, Bucuresti. Continuare 
*Arte pentru carte, editia a-II-a - 10 si 11 noiembrie 2018, va invitaam alaturi de noi la „ARTE PENTRU CARTE” - un eveniment pentru copii destepti si cuminti! Ca si anul trecut, scopul este de a ajuta 4 copii cu burse scolare pe parcursul anului 2019. Continuare
 


0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.