schimbarealafataCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „ SURZII SI MUTII”
„Iata ce lucruri deosebite se pot petrece deodata: Sus, pe Muntele Taborului, lumina dumnezeiasca izbucnea dinlauntrul lui Iisus, in stralucire orbitoare, pana si-n albul hainelor si in  azurul Cerului.
Ochiul omenesc nu rabda stralucirea soarelui, decum sa poata rabda stralucirea lui Dumnezeu. Iacov, Petru si Ioan, de spaima Schimbarii la Fata cazura la pamant, ca niste morti. Totusi vederea luminii dumnezeiesti ii facea fericiti, cat se gandeau sa o inchida in trei colibi, pentru Iisus, Moise si Ilie - martorii din ceea lume a dumnezeirii lui Iisus.
La poalele aceluiasi munte, celalalt fiu al lui Dumnezeu - omul - un tata isi aducea dezastrul sufletesc al fiului sau.
Mari si curate bucurii ne fac copiii. Poate cele mai mari dintre bucuriile omenesti. Dar tot copiii pot si zdrobi cel mai tare inima  parintilor, cand acestia nu sunt sanatosi, cand nu au mintea intreaga, cand duc o viata ratacita, sau sfarsesc viata intr-o faradelege.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „ Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 72
(Sursa foto)

Va asteptam, cu drag, in pelerinajele noastre!
Pe parcursul anului 2018, vom organiza mai multe pelerinaje in fiecare luna. Informatiile despre programele acestora, le veti gasi in timp util accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.
Venind in intampinarea dorintelor dvs. de a va organiza cat mai bine programul lunii august, am postat informatii si detalii organizatorice despre frumosul pelerinaj din Transilvania si Banat, de 3 nopti/ 4 zile, din perioada 31 august - 3 septembrie 2018. Pentru confirmarea rezervarii locului in acest pelerinaj, va rugam sa efectuati plata in cursul acestei saptamani. 
Continuare

prCleopaCalea de mijloc este cale imparateasca
Toata fapta buna trebuie s-o conduca dreapta credinta in Iisus Hristos si dreapta socoteala sau cumpana dreapta. Dumnezeiasca Scriptura zice: „Nu te abate nici la dreapta, nici la stanga. Calea de mijloc este cale imparateasca". Continuare
(Sursa foto

parintele galeriuCincisprezece ani de la nasterea in viata cea cereasca a Pr. Prof. Constantin Galeriu
Cuvantul Parintelui Profesor Constantin Galeriu era norma si reper. Raportarea lui la Traditia autentica a Bisericii era un lucru firesc, articulat si natural. Nu ignora si nici nu dispretuia sursele de informare, media sau internetul si credea ca daca acestea ne folosesc, le putem uzita, dar cu grija. Continuare (Sursa foto) 

recomandari2Evenimente si recomandari
*De la Paris la Micul Paris - 15 august 2018, de la ora 19.00, la Muzeul National al Literaturii Romane, sediul din Str. Nicolae Cretulescu nr. 8,  eveniment cu un parfum aparte in peisajul muzical romanesc prin valorificarea patrimoniului artistic romanesc ca parte a patrimoniului artistic european. Continuare
*AuGUSTeria - Targ de bucate traditionale ediția a II - a -
18 - 19 august 2018, in curtea Bisericii Sf. Dumitru-Posta, va invitam la un Targ de Bucate Traditionale cu scop caritabil - colectarea de fonduri in vederea sustinerii copiilor care provin din familii vulnerabile pentru inceperea anului scolar.  Continuare


0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.