PantocratorCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „ÎMPĂRĂŢIA ARUNCATĂ”
„Atragem staruitor aminte oamenilor, si cu toata gravitatea posibila:
Nu treceti cu usurinta peste Iisus !
Mai bine declarati-va impotriva Lui,
Ca multi va veti lamuri !
Caci daca ne vom tine mereu ca nu-L stim cine este El, pentru noi - cele prescrise in Cartea Vesniciei vor merge inainte si se vor implini toate - ne vom afla ca ne-am incuiat usa, in loc sa ne-o deschidem, si vom capata raspunsul cu care ne-am amagit pe pamant: „Nu va stiu nici Eu pe voi; duceti-va de la Mine !" (Matei 25,12 si 41).
Marea nefericire a ramasilor pe dinafara e ca atunci vad fericirea dreptilor. Propriu-zis vad marea lor defectiune, care le-a pecetluit eternitatea.
Pana atunci, adica acum pe pamant, acestia se tin de ochi sa nu vada pe Iisus. Atunci, cu natura transformata in vederea vesniciei, nu se mai pot tine sa nu vada destinul firii omenesti, pe care ei nu l-au admis.
Iadul nu se poate descrie mai bine.
Nici imparatia lui Dumnezeu.
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „CUVINTE VII”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 260
.(Sursa foto)

Manastirea SambataPelerinaj la Sambata de Sus, 27 - 29 sept 2019
A devenit o traditie frumoasa, ca la sfarsit de septembrie, sa mergem in pelerinaj la Manastirea Brancoveanu, astfel ca si in acest an va invitam pe toti cei ce il indragesc pe Parintele Arsenie, sa participati la evenimentul nostru din perioada 27 - 29 septembrie 2019. Locurile primului autocar au fost ocupate. Mai sunt doar 10 locuri libere in al doilea autocar. Costul acestui pelerinaj este de 290 lei/ persoana si include urmatoarele servicii: transportul cu autocarul, 2 nopti de cazare in camere duble (cu 2 paturi si baie proprie), 4 mese: vineri - masa de seara, sambata - micul dejun si masa de seara, duminica - pranzul. Continuare
Informatiile despre programele urmatoarelor pelerinaje le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.

mos Gheorghe LazarMos Gheorghe Lazar – Fericitul pelerin al lui Hristos
Timp de aproape 40 de ani a fost veșnic călător, din sat în sat, de la o biserică la alta, de la o mănăstire la alta. Permanent mergea și zicea pe de rost Psaltirea pe care o știa din tinerețe. Niciodată nu se grăbea, nici nu se tulbura de ceva, orice i s-ar fi întâmplat. Nici nu era vreodată scârbit la față. Nici bolnav nu a fost vreodată, până ce s-a mutat din viața aceasta. Mergea încet, vorbea foarte rar și era de o blândețe dumnezeiască. Aceeași rânduială a avut-o neschimbată. 40 de ani aceeași pravilă, aceeași mâncare, aceeași haină vară și iarnă, aceeași față senină, aceeași divină pace și bucurie în inimă.
Continuare 


evenimenteEvenimente si recomandari   
*Lansarea cartii cu minunile Sfantului Efrem cel Nou, volumul II  - S
ambata 14 septembrie 2019, ora 17.00, lansarea celui de-al doilea volum al cartii "Sfantul Mare Mucenic Efrem cel Nou, tamaduitorul trupurilor si al sufletelor". Cartea este editata de Asociatia "Sfantul Nicolae si Sfantul Efrem cel Nou" si cuprinde 100 de marturii primite pe adresa asociatiei, in ultimii trei ani. Continuare
*Priveghere pentru ajutor la invatatura - Vineri, 20 septembrie 2019, de la ora 21:30, ne vom ruga pentru un an scolar cu folos, cu spor si rezultate bune, dar si pentru studentii care se pregatesc sa inceapa un nou an universitar.
  Continuare

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.