iisus hristos ratiune supremaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „ ASCEZA... RAŢIUNII...”
„Luarea crucii lui Hristos e totuna cu smerenia, iar smerenia e recunoasterea masurii de om si primirea misterului ce ne depaseste, ca mister.
Daca cunoasterea, superioritatea subiectului fata de «obiect» e tot sufletul nostru, atunci fata de Iisus suntem in situatia sa ne pierdem sufletul, fiindca Iisus se impune, dar nu ca «obiect», Iisus ne impune un  alt mod de a-L cunoaste; si ne povatuieste simplu, divin de simplu: sa ne pierdem sufletul pentru El, caci numai asa-L vom castiga. Numai asa va invia sufletul nostru. Cu alte cuvinte, in fata lui Iisus, sa nu ne mai tinem de zidul chinezesc al marginirii noastre, decat ca de un puternic motiv de smerenie. Altfel nu se largeste fiinta noastra; altfel nu pierdem lumea, preferand pe Iisus.
Cine va face asa va fi marturisit de Iisus inaintea Tatalui, ca unul ce a infruntat pe pamant riscul marturisirii lui Dumnezeu. Cine rastigneste in sine cunoasterea lumii (care nici pentru lumea aceasta nu e toata buna), preferand cunoasterea care era in Iisus, «in care sunt ascunse toate comorile cunostintei si ale intelepciunii» (Coloseni 2,3), acela pune viu fiinta sa in fata lui Dumnezeu.
Abia aceasta e «cunoasterea Adevarului, care ne va face liberi» !"

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „ Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp 145-146
(Sursa foto)

Va asteptam, cu drag, in pelerinajele noastre!
Pe parcursul anului 2018, vom organiza 1 sau mai multe pelerinaje in fiecare luna. Informatiile despre programele acestora, le veti gasi in timp util accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.
Aici, veti gasi imagini din pelerinajul organizat in Dobrogea, de sâmbătă 23 iunie 2018.
Venind in intampinarea dorintelor dvs. de a va organiza cat mai bine programul lunii august, am postat informatii si detalii organizatorice despre frumosul pelerinaj din Transilvania si Banat, de 3 nopti/ 4 zile, din perioada 31 august - 3 septembrie 2018.  
Continuare

Sf. Maslu in SoborTaina Sf. Maslu in Sobor, la Biserica „Oborul Vechi”
Biserica Sfintii „Ioachim si Ana” - Oborul Vechi, miercuri 25 iulie 2018, ora 18.00, invita credinciosii sa participe la Taina Sfantului Maslu, sustinuta de un Sobor de preoti. Va fi prezent si Parintele Nicolae Tanase de la Valea Plopului. care va rosti cuvant de invatatura.
Rugam pe cei ce participa sa aduca (dupa puterea fiecaruia) alimente neperisabile ptr. copiii din Centrul Social de la Valea Plopului. 
Continuare

aspazia otelAspazia Otel Petrescu - Interviuri
Parintele Justin avea o dragoste nesfarsita de oameni. Cred ca a plecat dincolo ca martir nu ca marturisitor”
Noi stiam ca Domnul este drept si judeca asa cum vede, numai ca judecata Domnului este cu totul altfel decat a oamenilor. Deci pentru noi moartea era acceptarea lui Iisus, a jertfei noastre de viata. A fost o chemare ca am suferit in numele Sfintei Cruci, dar am fi vrut ca Domnul sa ne primeasca jertfa totala pentru ca noi am spus: „Suntem gata oricand pentru moarte". Desi stiam ca libertatea ne ia din virtute, stiam ca jertfa totala este viata si in al treilea rand, pentru noi moartea in conditiile acelea nu era o harca cu coasa, cum o vad romanii in folclorul nostru, ci era o mireasa, era rece, era dura, dar noi stiam ca era moartea pe care Iisus a invins-o si noua ne-o dadea ca o eliberare. Cei care mureau in chinuri erau absolviti, erau eliberati de suferinta. Deci, pentru noi moartea era binevenita si o doream din aceste trei motive. Nu pentru ca n-am fi pretuit viata. stiam ca viata e un dar al lui Dumnezeu si nu trebuie sa-ti bati joc de niciun dar divin, dar in conditiile acelea, moartea era binevenita.Continuare

recomandari2Evenimente si recomandari
*Iarmaroc de Sfantul Ilie - 21 si 22 iulie 2018, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, va invita la Iarmarocul de Sfantul Ilie. Evenimentul are loc cu ocazia sarbatorii Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul, cinstit in Calendarul Ortodox pe data de 20 iulie. Continuare
*Concert sustinut de Maria Gheorghiu, la MNLR -
31 iulie 2018, ora 19.00, in gradina MNLR are loc un nou concert la sediul din Strada Nicolae Cretulescu nr. 8, sustinut de Maria Gheorghiu. Continuare


0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.