coborarea la iad invierea

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „VIATA SI VIATA VESNICA...”
„De ce este totusi moarte intre oameni si dupa pradarea iadului? - Fiindca nu e acum definitiva biruinta asupra mortii si in ce ne priveste pe noi, oamenii.
Intr-una din dezlegarile mortilor se arata motivul: «Pentru ca rautatea sa nu fie nemuritoare, ai poruncit ca aceasta faptura sa se dezlege: sufletul sa se intoarca la Dumnezeu care L-a dat, iar trupul sa se intoarca in pamantul din care a fost luat...» pana la invierea cea de obşte, cand il vom primi transformat si nestricacios, cum tanjea si apostolul Pavel.
Aceasta e biruinta Vietii asupra mortii, biruinta pe care o asteptam.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 125.
Foto:: Coborarea la Iad - Invierea. Click pe fotografie pentru a mari

afis rememorariMLansare carte autobiografica: Dan Lucinescu - Rememorari 
Luni, 25 septembrie 2017, orele 17:30, in sala de conferinte a Librariei Mihai Eminescu va avea loc lansarea cartii autobiografice Rememorari, semnata de Dan Lucinescu.
Invitat al evenimentului: Rodica Smaranda Vulcanescu - publicist, critic de film, cercetator istorie recenta, Presedinte Fundatia „Dr. Ion D.Vulcanescu - pentru o filosofie sincretica si democratica".
Dan Lucinescu marturiseste neobosit nevoia de regasire a credintei si a identitatii nationale, mult afectate sub regimul comunist si in acest sens a fondat Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca, fiind Presedintele Onorific al acesteia. Continuare
Click pe fotografie pentru a mari 

BisericaSfAndreiParvaCateheza la Biserica Sf. Andrei, Drumul Taberei - 21 septembrie 2017
Continuam, cu ajutorul lui Dumnezeu, sedințele de catehism de la Biserica Sf. Andrei din Dr. Taberei. Maine, 21 septembrie 2017, (orele 18:00), va invitam sa luati parte la seara duhovniceasca cu tema: „Izvoarele credintei”. Biserica Sf. Andrei din Aleea Parva nr. 1, București (harta) a fost construita intre anii 1997-2014. (Mijloace de transport in comun: 168, 268, 368, 221, 69, 90, 93 - Statia Valea Argesului). Multumim conducerii Bisericii Sf. Andrei Parva si Parintelui Nicolae Popescu pentru gazduirea si colaborarea la organizarea acestor seri duhovnicesti.
Foto: Biserica Sf. Andrei, Dr. Taberei (Sursa foto); Click pe fotografie pentru a mari

CopilVPmReamintire: pe 23 septembrie 2017 plecam din nou spre Valea Plopului! 
Sambata, 23 septembrie 2017, ne vom indrepta spre Valea Plopului/ Valea Screzii cu entuziasm si daruri! Incepe un an nou scolar si pentru copilasii de aici! Va asteptam pe toti cei care va doriti sa mergeti alaturi de noi si/sau sa ii ajutati cu daruri (produse) sau donatii, sa veniti la sediul fundatiei noastre incepand de astazi pana vineri, 22 septembrie, intre orele 9 -17, pentru colectarea acestora. Continuare
Foto: Copil de la Valea Plopului, sursa fotoClick pe fotografie pentru a mari

recomandari2

Evenimente si recomandari
*Inchinare la Moastele Sf. Cuv. Antonie de la Iezerul Valcii 22-26.09.2017- Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvantarea PF Parinte Daniel - Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si a IPS Varsanufie - Arhiepiscopul Ramnicului, in perioada 22.09.2017 - 26.09.2017, vor ajunge/vor poposi, din nou, la biserica Sf Antonie cel Mare-Titan, Moastele Sf. Cuv. Antonie de la Iezerul Valcii, potrivit programului urmator: Continuare
**24 septembrie 2017- Slujba de Sfintire a Bisericii Serban Voda, str. Petre Tutea nr. 1 -
Desfasurarea slujbelor, cu ocazia Tarnosirii, se va face dupa urmatorul program:  Sambata, 23 septembrie 2017, la ora 18,00, Slujba Privegherii (Vecernia cu Litia si Utrenia);  Continuare 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.