Nasterea DomnuluiCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „O DESCOPERIRE IN VIS
Iisus Fiul lui Dumnezeu era nascut mai inainte de veci, fara mama din Tatal; iar acum se nastea in veac, fara tata din mama. Legea nu prevedea aceasta unica nastere, decat ca tot primul nascut e inchinat Domnului, intrucat unul din primii nascuti poate sa fie Mesia.
Legea nu-i prevedea nasterea mai presus de fire.
Deci ca sa nu se intample neoranduieli, neoranduielile erau pedepsite cu moartea. Orice fata necasatorita care nastea un prunc, era ucisa cu pietre inaintea tatalui ei.
Daca sfanta Fecioara n-ar fi fost logodita cu batranul Iosif, la fel ar fi patit.
Dar Iosif, logodnicul Mariei, nu stia de Buna-Vestire.
Deci cand s-a intors Maria de la Elisabeta, sotia lui Zaharia, mama lui Ioan Botezatorul, trecusera «ca la trei luni» si sarcina se observa. Batranul Iosif, stiindu-se neprihanit, era intr-o mare cumpana: sa o mai ia de sotie sau sa o paraseasca, sa fie ucisa cu pietre. Deci se gandea sa desfaca logodna si pe Maria sa o lase in voia sortii.
Chiar daca Fecioara Maria l-ar fi lamurit, si poate ca tot nelamurit ramanea. De aceea a intervenit Providenta.
Ingerul Domnului i s-a aratat lui Iosif in vis, zicandu-i: «Nu te teme a lua pe Maria» sub scutul tau si a face sa fie socotita de lume «nevasta ta», pentru ca sarcina ei nu e de la vreun barbat, ci «de la Duhul Sfant este». Sarcina aceasta nu-ti este spre rusine, ci spre cinste. Tu ai menirea sa o acoperi de asprimea Legii, scapand-o de la moarte.
Tu ai menirea sa scapi Pruncul ce se va naste, de asprimea tiranului Irod, care va umbla sa-L omoare. Tu ai menirea sa fii ocrotitorul Aceluia caruia ii vei pune numele Iisus, care se talcuieste Mantuitor, fiindca El va mantui pe popor de pacatele sale.
Nasterea Pruncului din Fecioara e implinirea proorociei facuta de Isaia: «Iata Fecioara va lua in pantece si va naste fiu si vei pune numele
lui Emanuel, nume care se talcuieste si corespunde misiunii Lui in lume, adica: «Dumnezeu cu noi» (Isaia 7,14).
Adica Dumnezeu ia chip de om adevarat, ca sa poata vorbi si suferi la rand cu oamenii, sa petreaca intre oameni, ca om, desi El e si Dumnezeu adevarat.
Iata un vis revelatoriu, care a linistit pe Iosif si i-a dat curajul tuturor ostenelilor viitoare, pe care avea sa le faca, si pentru care Biserica l-a cinstit printre sfinti.
- Una din cele mai fericite treziri din somnul indoielilor.
 
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 282-283
( FotoIcoana Nasterea Domnului)

Ajutor si rugaciune pentru semenii nostrimilostenie
Va indemnam sa reflectam putin si sa fim mai buni, mai altruisti si milostivi cu semenii nostri. Atunci cand ajuti dezinteresat un semen de-al tau, sufletul ti se umple de bucuria datorata faptului ca ai putut fi de folos si ai adus un strop de fericire in viata unui om, ca l-ai ajutat sa nu se simta singur si neajutorat. Sa ii ajutam si sa ne rugam pentru binele lor! "Începutul iubirii de arginți e motivul milosteniei. Capătul ei ultim e ura față de săraci. Cât timp adună cineva banii, e milostiv. Dar când are banii, îi strânge în mâini." (Filocalia, vol. 9, Editura Institutul Biblic, București, 1980, p. 251)

In cazul in care sunteti interesati sa oferiti un ajutor, va recomandam sa verificati personal cazurile din Tabelul de ajutor pe luna decembrie, prin mijloacele pe care le aveti la dispozitie. Sa ii ajutam pe semenii nostri si sa ii pomenim in rugaciunile noastre!  Continuare   

craciun afis 1Craciun cu bucurie si un An nou 2019 rodnic in fapte bune si intelepciune!
Dumnezeu ne-a daruit un an rodnic in fapte bune. Slava lui Dumnezeu, Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, Sfintilor Romani si Tuturor Sfintilor pentru tot ajutorul primit si toata bucuria adusa sufletelor noastre in anul 2018! Realizari 2018
Ne-am bucurat de a lucra cu o echipa de peste 30 de voluntari si colaboratori minunati care si-au oferit sprijinul neconditionat si carora le dorim ca Sfintele Sarbatori si Nasterea Domnului sa le aduca fericire in case si caldura in suflete. Nadajduim ca anul ce vine sa ne aduca mai multa intelepciune, pace si mai multa credinta. 
Fundatia noastra doreste sa aduca multumiri speciale oamenilor inimosi si jertfelnici, care si-au aratat neconditionat disponibilitatea si amabilitatea in atatea momente, incat ii putem numi fara indoiala prietenii nostri.
Va uram si dumneavoastra, tuturor sustinatorilor Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca, ca in anul ce se pregateste sa vina, Bunul Dumnezeu sa va invredniceasca cu daruri de pret cu sanatate trupeasca si sufleteasca, sa aveti parte de implinire materiala si de rasplata duhovniceasca, iar totul sa fie spre mantuire
! Sarbatori cu pace si la multi ani 2019!

colindatori 01Colindele Craciunului, traditie sfanta a neamului romanesc
Colindul romanesc, prin forma sa simpla si prin mesajul pe care-l exprima, este glasul sfant al Sfintei Evanghelii si al Bisericii extins sau transmis in sufletele si-n casele dreptcrediciosilor crestini. Colindul reprezinta ecoul popular si artistic al cantarilor bisericesti liturgice.
In decursul istoriei noastre, colindele au circulat pe cale orala, adica prin viu grai, ele fiind consemnate in scris si notate muzical, mult mai tarziu, indeosebi pe filele cartilor de strana, pe ceasloave si minee, dar stranse si in colectii de colinde si predate de dascali de biserici. Dar unde si cine anume a plamadit aceste frumoase colinde? Cu certitudine in sanul Bisericii-mama a neamului nostru au aparut aceste comori si licariri de lumina, fiind creatia sfanta a poporului nostru, strabatut de o negraita sensibilitate si de la inceputurile sale, marturisitor al credintei crestine celei adevarate. Continua
re

Giurgiu 3 decMesaj de multumire dupa ultima vizita din acest an la Centrul Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil
Multumim celor care au facut posibila ultima vizita din acest an, de sambata, 8 decembrie 2018, la Asezamantul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu, prin donatii in bunuri si in bani si prin asigurarea transportului. Continuare
Coordonator proiect: Simona Sandru, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Foto: Copii de la Asezamantul Sf Arhangheli Mihail si Gavriil; Click pe fotografie pentru a mari

recomandari2Evenimente si recomandari
*Colindam Caritabil, de Craciun - 23 decembrie ora 19.15, Teatrul de Arta, va invita la un concert special de colinde, menit sa va deschida sufletele si sa va pregateasca de Sarbatoare. Continuare 
*Asta-i sara mare! - 23 decembrie 2018, ora 18.00, Grupul Bizantin „Sfanta Ecaterina”, sustine un concert inedit de colinde traditionale si bizantine la Parohia „Sfantul Nicolae - Dintr-o zi”.  
Continuare  
   
                 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.