Maica DomnuluiCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „SAUL SI DAVID”
Pe calea mantuirii nimeni nu poate merge singur de nu se va lasa condus de mana nevazuta a Mantuitorului, prin preotii Bisericii, slujitorii Sai vazuti. Caci zice: «Cine va primeste pe voi pe Mine ma primeste». Deci, in calea Duhului, nu poti merge fara ucenicie la duhovnic. Multimea ispitelor, vicleniile protivnicului nevazut, razboindu-ne prin lucrurile sau oamenii vazuti, oricand ar putea scoate pe ucenicul Domnului din calea mantuirii si sa-l rataceasca, daca duhovnicul n-ar avea mestesugul, stiinta si puterea de la Dumnezeu, ca sa imprastie si mereu sa strice lucraturile protivnicului. Pricepem prin urmare ca ucenicul sau credinciosul e dator cu ascultarea din dragoste catre duhovnicul sau, caci tara darul acestuia e cu neputinta izbavirea de necazuri si mantuirea.
Sfanta Scriptura ne insira multi ascultatori buni, dar si foarte multi neascultatori. Dintre cei ascultatori alegem spre invatatura pe regele David, care statea sub povatuirea duhovnicului sau, Natan proorocul, il numim pe Natan duhovnic si nu sfetnic al regelui, pentru faptul ca era indreptator in ale duhului si mijlocitor intre legea lui Dumnezeu si faradelegea omului, spre deosebire de sfetnic, care mijloceste intre om si om. Iar dintre neascultatori il alegem pe regele Saul, care nu primea sfatul lui Dumnezeu prin Samuil si, neascultand pana in sfarsit, a luat plata neascultarii, desavarsit pierzandu-se.
Sursa: Părintele Arsenie Boca - „CARAREA IMPARATIEI”, INVATAMINTELE REGILOR cap. II, Editura Charisma, Deva, 2006, pp 39. (Sursa foto)

fab 247Omagiu unui înger care a trait printre noi
Ce multe bucurii am strans in inimi alaturi de domnul Lucinescu! Ce lucrare minunata a înfaptuit Dumnezeu prin robul Sau, Dumitru Dan Lucinescu! Cate suflete au fost atinse de dragostea sa pentru Dumnezeu, tara si neam! Cititorii cartilor sale l-au cunoscut doar partial pe cel care acum 11 ani punea, alaturi de domnul Cristian Filip si domnul Ionel Rusei, cu binecuvantarea Arhimandritului Justin Parvu, temelia Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca. Ne rugam lui Dumnezeu sa ne ajute sa ducem mai departe activitatea Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca.
Sincere condoleante familiei indurerate. Dumnezeu sa-l odihneasca cu Dreptii Sai, credem ca domnul Lucinescu se va fi intalnit deja, acolo Sus, cu rudele sale plecate la Domnul, cu colegii din celulele inchisorilor comuniste, cu Pr. Justin Parvu, Pr. Nicolae Bordasiu si atatia alti eroi si sfinti ai neamului nostru romanesc. Slujba de inmormantare se va desfasura, joi - 23 iulie 2020, ora 11.00, str. Candiano Popescu, nr 89, iar inmormantarea va fi joi - 23 iulie, ora 12.00, la cimitirul Bellu, Aleea Scriitorilor, figura 114, Calea Serban Voda, nr 249. Continuare

unnamedCandela aprinsa a rugaciunii - initiativa a Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca
In Biserica luptatoare de pe pamant, doar impreuna rugatori suntem puternici! Dupa ce Dumnezeu a randuit ca in ultimele saptamani sa avem ragazul sa redescoperim Biserica lui Hristos din sufletul fiecaruia dintre noi, a sosit timpul sa aprindem candela rugaciunii comune, continue, catre Dumnezeu. Avand binecuvantarea Pr. Arhimandrit David Antim si a tuturor duhovnicilor credinciosilor care se vor inscrie, ne dorim ca fiecare dintre cei care intra in aceasta lucrare sa citeasca din Psaltire o ora pe zi (ora aleasa dupa posibilitatile fiecaruia), astfel incat rugaciunea sa fie ca un foc nestins. Asteptam inscrierile celor dornici sa sporeasca comuniunea si rugaciunea precum si orice alte intrebari sau clarificari, pe adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. /whatsapp, la numerele de telefon 0760 141 744 / 0724 271 236 - Florina. Continuare
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.