picturaPr.A.BocaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „IISUS SI SLABANOGUL”
„Iisus le avea pe amandoua: si puterea de-a ierta pacatele si puterea de-a tamadui firea de neputinte. Facea ochi unde nu erau din nastere, indrepta garbovi, invia nervii omorati de pacate, invia mortii omorati de moarte.
Noua, preotilor, inca ne-a dat Iisus jumatate din darul Sau: darul de-a ierta pacatele omului in numele Sau. A doua jumatate, a tamaduirii organice, nu ne-a mai dat-o, fiindca si asa toti oamenii asteptam sa fim transformati, din oameni pamantesti, in oameni duhovnicesti, in oameni nemuritori, in oameni ceresti.
A facut Iisus minuni - si oamenii cred ca cele mai mari sunt cele care privesc sanatatea trupului - dar marea minune a invierii din morti, e ceea ce marturisim cand zicem: «astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie. Amin».
Abia atuncea va scapa firea omului de slabanogie.
Pana atunci are putinta de-a scapa de pacate. - si aceasta e o minune mai mare decat a tamadui un stomac, o mana uscata, sau repararea unui ochi. Sunt lucruri grele si acestea, dar n-au nimic religios in ele. Le fac si medicii.
Omul le cere lui Dumnezeu; cere minuni.
In definitiv ce cere omul ?
Cere sfintenia pe care a pierdut-o.
Acesta-i singurul lucru pe care-l cere si Dumnezeu din partea omului. Iar sfintenia vietii o pot avea si oamenii cu un trup neputincios.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „ Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 106
(Sursa foto)

suferinte 2Vasile Stoica - Suferintele din Ardeal
Lectura atenta a cartii „Suferintele din Ardeal”, trateaza momentele cele mai importante ale istoriei Transilvaniei, Intr-o lucrare de sinteza, scrisa de un bun cunoscator al evenimentelor, preocupat sa aduca putina lumina in luptele de idei duse de oameni de stiinţă si diplomati pe taramul istoriografiei. Vasile Stoica a fost unul dintre cei mai mari diplomati din istoria Romaniei, un om cu un destin exceptional, dar si dramatic, care a reusit sa mobilizeze peste 15.000 de romani stabiliti in SUA sa participe in primul razboi mondial, pentru a-si sprijini compatriotii din Transilvania care doreau sa se uneasca cu patria mama. Pentru mai multe informatii si comenzi accesati site-ul nostru. Continuare

manastireaSihastriaVa asteptam, cu drag, in pelerinajele noastre!
Pe parcursul anului 2018, vom organiza 1 sau mai multe pelerinaje in fiecare luna. Informatiile despre programele acestora, le veti gasi in timp util accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.
Aici, veti gasi imagini din pelerinajul organizat la Alexandria, Letca Noua, Draganescu, din 10 iunie 2018.
Foto: Manastirea Sihastria
23 iunie 2018, vom pleca in pelerinaj, in Dobrogea, la Manastirea Pestera Sf. Andrei, Manastirea Dervent, Manastirea Lipnita. Locurile pentru acest pelerinaj s-au ocupat. Va asteptam cu bucurie!
21-22 iulie 2018, pelerinaj in Moldova la Manastirea Petru Voda, Manastirea Sihastria Neamt, mormantul Parintelui Cleopa, Manastirea Agapia, Casa Memoriala” Ion Creanga” din Humulesti. Inscrierile si plata integrala pentru acest pelerinaj se fac pana pe data de 11 iulie 2018, inclusiv.
Totodata, venind in intampinarea dorintelor dvs. de a va organiza cat mai bine programul lunii august, am postat informatii si detalii organizatorice despre frumosul pelerinaj din Transilvania si Banat, de 3 nopti/ 4 zile, din perioada 31 august - 3 septembrie 2018.  
Continuare

giurgiu30 iunie 2018 - Vizita la Asezamantul de la Slobozia/ Giurgiu
Sambata, pe 30 iunie 2018, cu ajutorul Domnului, organizam o noua vizita la copiii din Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu.
Pentru pregatirea acestei vizite, va rugam sa ne fiti alaturi, intr-un numar cat mai mare, ajutand fiecare dupa puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrana si intretinere curenta pentru aceasta perioada, dupa cum urmeaza:
- produse alimentare cum ar fi: zacusca, pate de post, mezeluri, pulpe, gris, oua, masline, dulciuri;
- produse de curatenie: saci menajeri 35 l, solutie pardoseala, hartie igienica. Continuare

voluntarVoluntariat pentru transportarea donatiilor
Pentru a implini lucruri bune, fundatia noastra are nevoie permanenta de ajutor. Toate proiectele noastre au fost sustinute de eforturile unor voluntari inimosi si generosi, care s-au implicat si ne-au sustinut de-a lungul activitatii noastre. Le multumim tuturor!
In continuare, avem nevoie de voluntari care au masini pentru: transportatul, demontarea, montarea si caratul donatiilor (obiecte de mobilier: dulapuri, birouri, imprimanta, canapele, paturi, mese, etc) catre Valea Plopului/ Valea Screzii - judetul Prahova, Asezamantul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia - judetul Giurgiu, cat si in Bucuresti.
Daca va doriti si dumneavoastra sa fiti parte a unui proiect de suflet, v-am fi recunoscatori. Pentru orice informaţii, va rugam sa ne contactati prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefonic la nr. 0760141744 / 0724271236.
Maica Domnului si Parintele nostru drag sa va aiba sub ocrotirea sa!

recomandari2Evenimente si recomandari
*Grup de studiu si cugetare asupra Noului Testament -  22 iunie 2018 ora 18.30, grupul de studiu si cugetare asupra Noului Testament continua studiul Epistolei intai sobornicesti a Sf. Ap. Petru, la Biserica „Sf. Chiril si Metodiu” - Campus Agronomie. Continuare
*Actiune de ecologizare a padurii Scrovistea, Peris -
23 iunie 2018, între orele 9:00 -13:00 Asociatia NEAMUNIT organizeaza actiunea de ecologizare a padurii Scrovistea. Continuare
*De „Sanziene” - la Muzeul Satului -  23 și 24 iunie Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” va invita la evenimentul „La portile Soarelui. Sanzienele”.Continuare
*In IE la LiturghIE - Pastram traditia vie -
duminica 24 iunie 2018, in Centrul Vechi, strada Franceza nr. 1, la Biserica Sfantul Dumitru Posta, Va invitam alaturi de noi, pentru a readuce în lumina frumusetea purtarii hainelor traditionale la momente de sarbatoare. Continuare


0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.