Isus Pantecrator pictat de Parintele Arsenie Boca la biserica Draganescu 463x256Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „DUHURILE RELE”
„Existenta lor e afirmata de Iisus; e confirmata de Biserica, si impotriva lor s-au luptat toti sfintii. Demonii exista real: sunt ceata ingerilor cazuti in sfatul lui Lucifer, incepatorul trufiei, vrand a fi el mai presus de Dumnezeu.
Dracii nu sunt idei sau sentimente neobisnuite, sau stari de nervi, caci acestor pareri le punem precis intrebarea: ce a intrat in turma de porci de s-a innebunit toata si s-a aruncat in mare ? - Au intrat ideile, sentimentele sau vreo stare colectiva de nervi ?!
Daca admitem Noul Testament si intreita marturie a evanghelistilor sinoptici, atunci trebuie sa admitem ca ei sunt fiinte spirituale decazute si antrenand decaderea. Ca fiinte spirituale intra fara piedeca si trec prin materia vie sau moarta a lumii vazute. Pot intra in oameni, si inca legiuni de duhuri.
„Odihna" lor - cum zice Iisus, descriindu-i - nu si-o gasesc prin pustii, ci in inima oamenilor, de unde fac sa izvorasca toate gandurile rele si ucigase. «Duhul rau, odata intrat in om se multiplica intr-o adevarata progresie geometrica: devine «legiune». El expropriaza umanitatea din om in favoarea bestiei din el, face din om o caricatura, un monstru, un sub-om. Un suflet stapanit de acest duh e ceva cu adevarat infiorator. El isi pierde indata libertatea si puterile ei de creatiune si desavarsire. Ratiunea i se intuneca, instinctele de conservare i se atrofiaza: umbla gol si doarme prin morminte» (Gr. Cristescu). Asa se „odihnesc" duhurile rele, daramand zidirea lui Dumnezeu.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „CUVINTE VII, Editura Charisma, Deva, 2006, pp  170.
(Sursa foto)

o zi de toamnaVa asteptam in urmatoarele pelerinaje:
Prislop - la Parastasul Parintelui Arsenie Boca, in zilele de 27 - 28 noiembrie 2019, un pelerinaj de suflet organizat cu ocazia implinirii a 30 ani de cand Marele Duhovnic al Ardealului a trecut la cele vesnice. Va informam ca locurile in acest pelerinaj s-au ocupat!! Continuare
Informatiile despre programele urmatoarelor pelerinaje le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje

Parintele Valentin Stefan si copiii de la Centrul social PRO VITA Slobozia Giurgiu foto Cristina Nichitus RonceaVizita la Asezamantul de la Slobozia/ Giurgiu - 26 octombrie 2019
Sambata, pe 26 octombrie, cu ajutorul Domnului, organizam o noua vizita la copiii din Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu. Pentru pregatirea acestei vizite, va rugam sa ne fiti alaturi, ajutand fiecare dupa puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrana si intretinere curenta pentru aceasta perioada, dar in special cu urmatoarele: mezeluri, masline, iaurt, pate vegetal, zacusca, oua, branza topita, bors, morcovi, ceapa, pui, iaurt, cascaval, delikat, fructe, biscuiti, napolitane, cornuri, drojdie, saci menajeri 30 l.
De asemenea, va rugam sa contribuiti (integral sau fiecare dupa posibilitati) in vederea achitarii unei facturi restante pentru consumul de apa din acest centru, soldul fiind de 2310,42 leiContinuare

evenimenteEvenimente si recomandari   
*Intalnire cu tinerii - 23 octombrie, ora 19.00,
 va invitam la o noua intalnire cu tinerii, la Biserica „Serban Voda”, din Bucuresti, str. Petre Tutea nr. 1, sector 4.
Continuare
*Programul sarbatorii Sfantului Dimitrie cel Nou - Pelerinajul la sarbatoarea Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor (praznuit la 27 octombrie), organizat ca in fiecare an de Patriarhia Romana si Arhiepiscopia Bucurestilor, se va desfasura in perioada 25 - 29 octombrie 2019 dupa urmatorul program:
Vineri, 25 octombrie 2019, incepand cu ora 12.30, va avea loc procesiunea Calea Sfintilor, cu Icoana si Sfintele Moaste ale Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, de la Catedrala Patriarhala, pe bulevardul Regina Maria din Bucuresti pana la Crucea brancoveneasca de la baza Dealului Patriarhiei.
 Continuare  

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.