dregatorul bogatCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „TANARUL BOGAT”
„Trista bogatie. Pe urma intristarii tanarului, Iisus arata marea piedica a lipirii inimii de bogatie, cu care nu se poate intra in imparatie. Ucenicii auzind intreaba inspaimantati: «Atunci cine poate sa se mantuiasca?»- ca fiecare are cate ceva pe langa inima lui. Dar Iisus le raspunde: «Ceea ce este cu neputinta la oameni, este cu putinta la Dumnezeu». Si Dumnezeu are multe posibilitati de a dezlega inima bogatilor de bogatie. Vinovatia bogatiei e ca tine inima omului legata aici, si deformeaza omul incat nu mai iubeste pe oameni, ci se inarmeaza impotriva lor. Pentru «cinstitul» bogat, ceilalti oameni sunt «hoti». Bogatia mareste inegalitatea dintre oameni, care naste ura. 
Atitudinea sufletului fata de bogatie trebuie sa fie ca a unui administrator al bunurilor altuia. Noi suntem iconomi. Cata vreme iconomisim averile dupa legea iubirii de oameni, Stapanul averii ne-o mentine; dar daca uzurpam dreptul lui Dumnezeu, o pierdem si ne pierdem. Trebuie sa fim cu avutia ca si cum n-am avea-o. «Cei ce se folosesc de lumea aceasta sa fie ca si cum nu s-ar folosi de ea» (I Corinteni 7,31). Lumea intreaga, condusa dupa legi impotriva lui Dumnezeu, tot la Dumnezeu ajunge, dar la Dumnezeu ca «sfarsit» al lumii.”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 284-285.
(Sursa foto)

Va asteptam, cu drag, in pelerinajele noastre!
Informatiile despre programele urmatoarelor pelerinaje le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.

Va invitam sa calatoriti alaturi de noi, la Prislop, la Parastasul Parintelui Arsenie Boca, in zilele de 27 - 28 noiembrie 2018, intr-un pelerinaj de suflet organizat cu ocazia implinirii a 29 ani de la trecerea la Domnul a Marelui Duhovnic al Ardealului. Mai avem 7 locuri libere in acest pelerinaj. Va asteptam cu drag alaturi de noi! Continuare

milostenieAjutor si rugaciune pentru semenii nostri
Va indemnam sa reflectam putin si sa fim mai buni, mai altruisti si milostivi cu semenii nostri. Atunci cand ajuti dezinteresat un semen de-al tau, sufletul ti se umple de bucuria datorata faptului ca ai putut fi de folos si ai adus un strop de fericire in viata unui om, ca l-ai ajutat sa nu se simta singur si neajutorat. Sa ii ajutam si sa ne rugam pentru binele lor! "Începutul iubirii de arginți e motivul milosteniei. Capătul ei ultim e ura față de săraci. Cât timp adună cineva banii, e milostiv. Dar când are banii, îi strânge în mâini." (Filocalia, vol. 9, Editura Institutul Biblic, București, 1980, p. 251)
In cazul in care sunteti interesati sa oferiti un ajutor, va recomandam sa verificati personal cazurile din Tabelul de ajutor pe luna noiembrie, prin mijloacele pe care le aveti la dispozitie. Sa ii ajutam pe semenii nostri si sa ii pomenim in rugaciunile noastre! 
Continuare 

smerenia1Smerenia nu inseamna sa te frangi in fata oricui si sa accepti orice
Parintele binelui neconditionat, Mihail Milea: Binele trebuie facut la oricine, nu conteaza etnia, religia sau starea sociala.
Parintele Mihail Milea si-a pus viata in slujba oamenilor si imparte bunatate si bucurie in fiecare zi. Este un un om despre care s-ar putea spune ca nu oboseste niciodata, pentru ca de dimineata pana seara tarziu, umbla sa asigure hrana si casa pentru zeci de varstnici si pentru sute de copii sarmaniContinuare 


catedrala mantuiriiZorii Catedralei
Hristos se aseaza in miezul framantarilor noastre, pe linia de front pe care in anii ’80 ni s-au chinuit barbatii si tinerii sa zideasca o Casa a Poporului, mai intai ucigasa, apoi hulita, acum folosita. Dinaintea acelei constructii, scoasa din centrul Bucurestilor, s-a inaltat Catedrala, raspunsul unei generatii, purtata prin sali de judecata si anticamere functionaresti. Nu, nu a fost alegerea Patriarhiei dar acum pare ca asezata in miezul unui Bucuresti daramat de lamele buldozerului dovedeste ca nici un sistem ideologic nu poate distruge un neam, cata vreme in mijlocul sau locuieste Hristos. Continuare 

recomandari2Evenimente si recomandari
*Priveghere in cinstea Sfantului Patapie - Vineri, 7 decembrie 2018, in intervalul 21.30 - 02.30, va asteptam la Privegherea de noapte in cinstea Sfantului Patapie, izbavitor de boli grele si de demoni, la Biserica „Sfantul Dumitru-Posta”, Paraclis UniversitarContinuare 
*Mos Craciun de Centenar - Duminica, 09 decembrie 2018, la orele 15:00, Corul de Copii si Tineret Symbol, dirijat de domnul Jean Lupu si doamna Luminita Gutanu-Stoian, va sustine traditionalul concert de colinde, la Ateneul Roman, numit "Mos Craciun de Centenar".
Continuare
   
                 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.