icoana pomul vietii vita vie 1Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „SEMANATORUL”
„Noi oamenii nu ne dam seama ce lucruri mari ne-asteapta in privinta prelucrarii noastre, prin mijlocirea cerescului Semanator, si a descoperirii valorii noastre eterne! Prea suntem oameni, infasurati la ochi cu materia de pe noi si cu structura noastra pamanteana, care ne cam cheltuie toata vremea de aici si ne scurteaza zarea.
Trebuie sa fim mai decisi pentru afirmarea lui Dumnezeu, de la care avem obarsia, fiindca ceilalti, care afirma numai materialitatea lumii, o afirma mai tare. si ni se cade noua, crestinilor, ca pe aceeasi masura sa-i afirmam totodata si spiritualitatea. [...]
Asa trebuie sa fie: nimeni nu poate crede in Iisus nepedepsit!
Daca Iisus ne-a rascumparat din moarte vesnica cu pretul vietii, noi de asemenea castigam viata Lui lepadand pe-a noastra, daca vremea o va cere.
De aceea sunt ingaduite incercarile fiindca numai ele „coc" samanta pe pamant a „dumnezeilor dupa dar".
Acestia sunt crestinii, in care Iisus aduce rodul insutit.
Si intereseaza rodul - sensul dat vietii si mortii - si nu intereseaza pamantul de pe el.
Sa intelegem aceasta!

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 142, 143.
(Sursa foto)

WhatsApp Image 2020 02 15 at 20.01.10 1Vizita la Asezamantul de la Slobozia/ Giurgiu - 24 octombrie 2020
Avand in vedere situatia existenta cu privire la restrictiile sanitare impuse, am fost nevoiti sa amanam vizita pe care intentionam sa o organizam sambata, 24 octombrie, la Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu, pentru o alta data ce va fi anuntata din timp.

Cu toate acestea, cu ajutorul dumneavoastra, fiecare dupa puteri, am reusit sa strangem suma de 3000 lei necesara achitarii facturii restante pentru consumul de apa (1000 lei) si pentru alte nevoi curente ale mamelor si copiilor ajutati de acest Centru. Maica Domnului si Parintele Arsenie Boca sa va rasplateasca pentru dragostea aratata semenilor!
Va indemnam, in continuare, pe toti cei care credeti in bunatate, educatie si in Dumnezeu, sa ne fiti aproape pentru a sprijini pe cei care au nevoie de ajutorul nostru.
Va reamintim ca donatiile se pot face in urmatorul cont:
FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Romaneasca – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile platii: „Pentru Giurgiu”)
Va multumim tuturor!

recomandari*Targul de Sfantul Dumitru - Muzeul Satului - 23 – 25 octombrie 2020 la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” are loc Targul de Sfantul Dumitru, eveniment de traditie care reface atmosfera targurilor din satul de altadata care aveau loc in zilele marcate de sarbatorile Sfintilor, cinstiti de biserica si de sat, la date fixe. Continuare
*Arte pentru Carte, targ caritabil, ediția a IV-a - 1 noiembrie 2020, in Centrul Vechi, pe strada Franceza nr. 1, sector 3, Bucuresti, targ caritabil pentru copii si tineri cu rezultate exceptionale la invatatura, dar cu posibilitati materiale reduse. Continuare

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.