lasati copiii sa vina la mine si nu i opriti 66419Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „COPIII NASCUTI IN LANTURI”
„Sa zicem ca o pereche de oameni n-au avut pacoste cu viciile tineretii, deci n-au sistemul nervos subrezit dintr-o vina ca aceea.Totusi, nevoile vietii ostenesc nervii oricui. Aceasta ostenire a vietii e
de fapt o ostenire a elanului, a agerimii, a vioiciunii rezistente a sistemului nervos si a celorlalte tesuturi si umori. Acestea toate se inscriu numaidecat in patrimoniul genetic al ereditatii, in vreme si pe masura ce se adauga. Factorul biologic al ereditatii rezuma starea oricarui moment, precum si situatia biopsihica a parintilor, fie aparte, fie angajati in procesul rodirii. Proba o dau copiii, care vin la intervale mai mari de vreme. Cei din tinerete sunt mai vioi, mai sprinteni, mai sanatosi, mai ageri la minte; pe cand copiii veniti mai la batranetea parintilor sunt mai molai, mai impiedecati, mai batrani. Nu au nici o vina si nici un leac. Asa sunt construiti genetic si ireversibil, realizandu-se armonia ce se vede, cu materialul ce li se dete, in rastimpuri de vreme. Revenind la corespondenta, pricepem mecanismul dupa care apare in lantul cromozomilor roiul boabelor de neghina, genezele recesive si ravagiile ce le pot face ele, daca nu sunt scoase din lucru de perechea mai sanatoasa a celuilalt parinte.
Mai sunt urmari ale desfranarii si destul de grele inca din tinerete. Poate s-a banuit din cele de pana aci, ca organismul intreg se piperniceste, glandele in totalul lor raman atrofiate, scoase din lucru si cu toate urmarile acestui dezechilibru umoral. Asa se ajunge pe rand la atrofierile diferitelor organe din iconomia generala a corpului, si asa apar sterilitatea, nevrozele si o stare generala de boala, sau o predispozitie spre tot felul de boli.
Nu mai vorbesc de starile sufletesti: frica, slabirea mintii, obsesii, ideile fixe, rastalmacirea intelesurilor, si o continua muncire de constiinta. E reactiunea sufletului la starea mizerabila in care i-a ajuns casa prin patimi.”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „CARAREA IMPARATIEI”, EREDITATE SI SPIRIT - CAP. V, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 246
(Sursa foto)

Manastirea SambataPelerinaj la Sambata de Sus, 27 - 29 sept 2019
Va transmitem pe aceasta cale, urmatoarele detalii organizatorice referitoare la acest pelerinaj:
- intalnirea va fi vineri dimineata, 27 septembrie 2019, la ora 7.00, iar plecarea la ora 7.30, din Piata Victoriei, Parcarea Centrala. Vom poposi la Manastirea rupestra si Schitul Sf. Nectarie de la Sinca Veche si Schitul cu hramul „Duminica tuturor sfintilor romani”, din Sinca Noua.
- vineri, la seara dedicata satului romanesc, va invit sa imbracati vestimentatie traditionala (costum national, IE, camasa traditionala, bundita si alte obiecte corespunzatoare).
- sambata, in drumetia pe care o vom parcurge catre Chilia Parintelui Arsenie Boca, va rog sa aveti la dvs. vestimentatie, incaltaminte corespunzatoare anotimpului si mersului pe munte: ghete/ bocanci impermeabili; pantaloni lungi impermeabili; jacheta impermeabila, nu foarte groasa; caciula/bandana; bluza de corp (nu din bumbac pentru ca se usuca greu); polar/ hanorac.
Sunt incluse urmatoarele mese: vineri - cina, sambata - micul dejun si cina, duminica - pranzul.
Mancarea pe care o veti lua cu dvs. in drumetie sa fie cat mai variata (biscuiti, ciocolata, fructe crude sau uscate, etc), dar nu foarte multa, purtata intr-un rucsac mic, impermeabil, impreuna cu o sticla de 1 litru, cu apa.
Pentru clarificari sau alte detalii, va rog sa sunati la nr. de tel. 0760 141 744, Florina Ionescu. Continuare

Va asteptam in urmatoarele pelerinaje:
Prislop - la Parastasul Parintelui Arsenie Boca, in zilele de 27 - 28 noiembrie 2019, un pelerinaj de suflet organizat cu ocazia implinirii a 30 ani de cand Marele Duhovnic al Ardealului a trecut la cele vesnice. Continuare
Iasi - la Cuvioasa Paraschiva, in perioada 19 - 20 octombrie 2019, cu ajutorul Domnului, vom organiza un pelerinaj  pentru a ne inchina la moastele Sfintei Parascheva, izvor de binecuvantare si insanatosire duhovniceasca si trupeasca pentru toti cei care o cheama in rugaciune sa fie mijlocitoare catre Preamilostivul Dumnezeu. Va aducem la cunostinta ca mai sunt  doar 5 locuri disponibile pentru Iasi. Continuare
Informatiile despre programele urmatoarelor pelerinaje le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.

evenimenteEvenimente si recomandari   
*Descifrand portrete regale - Conferinta - 
25 septembrie 2019, ora 18.00, conferinta va decoda pentru dumneavoastra mesajele din spatele portretelor regale. Pornind de la lucrarile expozitiei „Ferdinand si Maria. Regii Marii Uniri”, doamna lector univ. dr. Marina-Cristiana Rotaru ne va traduce intelesurile cu talc care completeaza portretele.
 Continuare
*Conferinta la Palatul Sutu - 26 septembrie, ora 18.30, la Palatul Sutu, prima intalnire din seria Conferintelor de joi, care se reiau in aceasta toamna. Continuare  
*Hai la targ in capitala! - 28 septembrie, la sediul Neamunit Romania, vom aduce pentru bucuresteni, gospodari autohtoni din toata tara, pentru a gusta si ei din ceea ce inseamna agapele cu talc marca „adopta un taran”. Continuare

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.