iisus hristosCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „ OMUL... DUMNEZEUL FARA VREME...”
„Nimic mai greu si mai periculos decat sa te lupti cu ingustimea, cu prejudecatile si cu formalismul.
Nimic mai primejdios decat a combate rautatea, care crede ca are dreptate, ca apara adevarul si ca slujeste lui Dumnezeu.
Reaua vointa, sub formele acestea, a infrant pana si pe Iisus.
Desi Dumnezeu n-a revelat o Scriptura impotriva Sa, formalismul iudaic a intors-o impotriva Sa, lui Dumnezeu.
Nu „dupa Scriptura" L-au rastignit ei pe Iisus ?
Iata ce poate rautatea: sa stea impotriva evidentei, impotriva adevarului in numele adevarului, sa stea impotriva iubirii lui Dumnezeu de oameni, in numele iubirii de Dumnezeu.
Impotriva acestei situatii nici Iisus n-a putut nimic.
De aceea rautatea, fiindca nu se poate nicidecum schimba in bunatate, ea nu are iertare; - ea e impotriva iertarii si a oricarei tamaduiri, - de aceea nu are decat judecata.
Rautatea a infrant pe Dumnezeul iubirii, dar se va infrange de Dumnezeul judecatii.”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p.138
(Sursa foto)

Va asteptam, cu drag, in pelerinajele noastre!
Pe parcursul anului 2018, vom organiza mai multe pelerinaje in fiecare luna. Informatiile despre programele acestora, le veti gasi in timp util accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.
Venind in intampinarea dorintelor dvs. am postat informatii si detalii organizatorice despre frumosul pelerinaj din Transilvania si Banat, de 3 nopti/ 4 zile, din perioada 31 august - 3 septembrie 2018. Locurile pentru acest pelerinaj s-au ocupat. Multumim tuturor celor care si-au dorit sa participe, alaturi de noi, in aceasta calatorie ziditoare de suflet. 
Continuare

Sf.Arhangheli GiurgiuVizita la Asezamantul de la Slobozia/ Giurgiu - 25 august
Sambata, 25 august 2018, cu ajutorul Domnului, organizam o noua vizita la copiii din Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu.Pentru pregatirea acestei vizite, va rugam sa ne fiti alaturi, intr-un numar cat mai mare, ajutand fiecare dupa puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrana si intretinere curenta pentru aceasta perioada, dupa cum urmeazaContinuare

comancSa ne asezam in propria fire
Am invatat multe lucruri de la multi oameni. Primii oameni de la care am invatat ceva au fost parintii mei. Cea mai pretioasa mostenire o am de la dansii. 
De la tata am invatat rabdarea, ingaduinta, intelegere, blandetea fata de toti oamenii, iar de la mama am invatat curajul de a fi liber, suveran, de a te ridica deasupra lucrurilor, de a nu fi robit de acestea. Cuvantul Mantuitorului Hristos ca omul este Domn al Sambetei sau cel al Sfantului Apostol Pavel ca toate imi sunt ingaduite dar nu toate imi sunt de folos si nu toate ma zidesc aveau sa-si gaseasca confirmarea lor in intuitiile pe care eu le mostenisem de la felul in care mama depasea in sus legea sau canoanele, de la aerul de miscare libera si suverana pe care l-am simtit la dansa totdeauna.
 Continuare

recomandari2Evenimente si recomandari
*Casele familiei Bratianu, 1 septembrie 2018, intre orele 18:00 - 20:30, se va parcurge un traseu str. Biserica Amzei, str. N. Iorga, str. Visarion, blvd. L. Catargiu, Calea Dorobanti spre Gradina Ioanid, punctul final fiind str. C.A.Rosetti. Continuare 
*Festivalul Bucurestii lui Caragiale - Editia a VII-a, 2018 - 27 august - 2 septembrie 2018, Parcul Cismigiu gazduieste cea de-a VII-a editie a Festivalului Bucurestii lui Caragiale. Va asteptam cu mic cu mare sa va bucurati de atmosfera Bucurestilor de altadataContinuare
*La pas pe Calea Victoriei - 1 - 2 septembrie 2018, pe segmentul de la intrarea dinspre Piata Victoriei, pana la intersectia cu strada George Enescu, in intervalul orar 10:00 – 21:00, Calea Victoriei va redeveni pietonala si va reda, printr-un traseu animat de activitati stradale, atmosfera Bucurestiului interbelic. Continuare

*Concert Extraordinar Gheorghe Zamfir - Zilele Bucurestiului 2018 -
21 – 23 septembrie 2018, Primaria Capitalei, prin CREART – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, organizeaza in Piata Constitutiei un program cultural grandios, constand intr-o serie de evenimente consecutive. Continuare

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.