bineCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „DINCOLO DE INTAMPLARI...”
„Ca Dumnezeu uneori pedepseste raul si uneori rasplateste binele, e ca sa stie omul ca raul se pedepseste si binele se rasplateste.
Daca o face rar in lumea aceasta, e semn ca o face sigur in cealalta. Daca uneori nu rasplateste binele dreptului e semn ca-i lucreaza rabdarea. In amandoua cazurile Dumnezeu asteapta sfarsitul omului: in ce sfarseste omul; fie ca a fost multa vreme bun, dar pierzand rabdarea in nevointele binelui, isi pierde socoteala si deci plata, fie ca a fost multa vreme rau «si venindu-si intru sine» se intoarce catre Dumnezeu, si cele de pe urma ale omului au ultimul cuvant.
O rasplata aici si imediata, pentru toate faptele, ar dauna libertatii omenesti. Raul nu s-ar face de frica pedepsei. Binele s-ar face din interesul rasplatii. S-ar micsora ceva din slava lui Dumnezeu si s-ar micsora si prestigiul fiintei omenesti.
Iata prin urmare la ce climat de libertate si dragoste dezinteresata vrea Dumnezeu sa-si ridice fiii, la Sensul lor metafizic, cel ascuns in Dumnezeu, care Duh este si Iubire si Adevar, si acestea fac si pe oameni cu adevarat liberi si cunoscuti si lor insisi ca atare.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p.190
(Sursa foto)

manastirea sambata de sus si izvorul parintelui arsenie boca 0007Pelerinaj la Sambata de Sus, 25 - 27 sept 2020
A devenit o traditie frumoasa, ca la sfarsit de septembrie, sa mergem in pelerinaj la Manastirea Brancoveanu, astfel ca si in acest an va invitam pe toti cei ce il indragesc pe Parintele Arsenie, sa participati la evenimentul nostru din perioada 25 - 27 septembrie 2020. Costul acestui pelerinaj este de 250 lei/ persoana si include urmatoarele servicii: transportul cu autocarul, 2 nopti de cazare in camere duble (cu 2 paturi si baie proprie). Mesele NU sunt incluse in pret. Cei care v-ati inscris in acest pelerinaj va rog sa efectuati plata avansului/integrala a pelerinajului. In caz contrar veti pierde rezervarea facuta.  Continuare
Informatiile despre  pelerinajele organizate de Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca, le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje

Leontopodium alpinum2Dragii nostri,
In perioada 26 august - 12 septembrie 2020, vom intra in concediu de odihna.

Va asteptam cu drag la sediul nostru sau comenzile de carte online incepand cu data de 14 septembrie 2020.

 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.