unnamed 1Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „VIETI NARUITE SI SFINTI”
„Limitele omului sunt limitele sfinteniei sale.
Iar Sfant e numai Dumnezeu. Focul si lumina nu sunt in natura fierului, dar uneori sunt nedespartit unite. De altfel singurul leac al vietii, care s-o scape de naruire, numai sfintenia ramane. Sfintenia e refacere si efectiva si preventiva. Datori de-a-o castiga sunt toti oamenii care vor sa se mantuiasca.
Sfintenia tare seamana a sanatate originara, a stralucire lina a spiritului. Unde sunt acestea si Dumnezeu se odihneste, unde lipsesc si Iisus isi pierde rabdarea.
Iisus a tamaduit epilepticul prin atotputernicia Sa asupra fapturii. Dar ceea ce vrea Iisus e sa nazuiasca omul a trai in modul credintei si al sfinteniei, care previn viata sa nu ajunga o ruina.
Putregaiul nu exista prin sine: e o negatie intamplata in ceva sanatos. Boala nu exista prin sine insasi, exista numai bolnavi. Daca oamenii ar urmari din neam in neam sfintenia vietii, negativele acestea ar putea sa dispara ca accidente ale vietii. Dar cel mai greu lucru cu putinta e sa indupleci omul sa urmareasca statornic realizarea sfinteniei. E de neinteles faptul ca vede omul cate napaste indura fara rezemarea vietii sale in Dumnezeu si totusi nu se reazema pe El. In fata acestei tragedii a neputintei, ne resemnam cu putini frati de-ai nostri, oameni, care au ajuns, inca din veacul acesta, urgisit de pacate, pana la stralucirile Schimbarii la Fata.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 193-194
(Sursa foto)

Dragii noștri,

Aceia dintre dumneavoastra care ne-ati insotit de-a lungul timpului in vizitele pe care le-am facut la Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, ati avut ocazia de a cunoaste pacea si frumusetea Manastirii Sf. Ioan Rusul din aceeasi localitate, unde am poposit aproape de fiecare data.
Aici l-am cunoscut pe Părintele Hristofor care ne-a intampinat mereu cu cuvinte de zidire duhovniceasca, dar pe care, incepand din luna octombrie a acestui an, il vom putea cerceta ceva mai departe, la Schitul Tarcau din judetul Neamt, in a carui obste s-a inchinoviat.
In prezent, Parintele Hristofor lucreaza la ridicarea unei chilii si a unor dependinte, in imediata apropiere a acestui schit, sub ocrotirea Sfintei Parascheva si a Sfantului Serafim de Sarov. Pentru finalizarea acestor lucrari, ale caror costuri ajung la 15.000 lei, orice ajutor este binevenit.
De aceea, in masura in care aveti posibilitatea, va rugam sa contribuiti si dumneavoastra, prin mici donatii ce pot fi facute in urmatorul cont, cu rugamintea de a trimite mesaj de fiecare data cand faceti un astfel de transfer pentru Parintele Hristofor, la nr. de telefon - 0762 995 583.
Cont BCR
RO 71 RNCB 0069 1503 6764 0001
(titular Cojocaru Valentin Cristian)
Dumnezeu sa va primeasca darul si sa il inmulteasca intru binecuvantarea dumneavoastra si a tuturor celor dragi!

prislopParastasul Parintelui Arsenie Boca - Prislop - 27 - 28 noiembrie 2020 - ANULAT!
Din motive independente de vointa noastra si pentru a preveni raspandirea infectiilor respiratorii, Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca anuleaza calatoria la Prislop, care urma sa se desfasoare in perioada 27-28 noiembrie 2020. 
Continuare

IMG 9203Impreuna pentru copiii din Valea Plopului - Valea Screzii!

In contextul evolutiei situatiei epidemiologice pe teritoriul tarii noastre determinata de raspandirea COVID-19, plecarea din 12 decembrie 2020 la Valea Screzii si Valea Plopului nu va avea loc. Cu toate acestea, dorim sa le fim de ajutor si sa le expediem prin curier produsele solicitate pe lista de necesitati! Continuare

TACHE SI MATILDA RODAS 2015Tache Rodas, de mana cu Maica Domnului, a plecat la Ceruri! 
Constantin "Tache" Rodas, fost detinut politic anticomunist si unul dintre ultimii supravietuitori al reeducarii de la Pitesti, nascut la 14 noiembrie 1924, a trecut la Domnul pe 21 noiembrie, de praznicul Intrarii Maicii Domnului in Biserica! Dumnezeu sa-l odihneasca!
Anul trecut, in pelerinajul la Prislop organizat de Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca, l-am intalnit la Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci, de la Rapă Robilor din Aiud. Nu vom uita bucuria cu care ne-a intampinat razand si povestea de dragoste dintre dansul si sotia sa, Matilda, care a rezistat presiunilor Securitatii de a-l parasi si denigra, desi comunistii i-au ucis mama, iar dl. Tache a fost permanent hartuit de securisti. 
Dumnezeu sa-l aseze de-a dreapta Sa pe robul sau Constantin, alaturi de dl. Dan Dumitru Lucinescu si de toti ceilalti marturisitori ai temnitelor comuniste. Va oferim in Continuare  un articol cu folos duhovnicesc.

 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.