IInvierea

Cuvântul de învățătură al Părintelui Arsenie Boca
Extras din „ICONOMII TAINELOR”
„Cunoştinţa mântuirii (Timotei 2,4), de unde odată lumina ca soarele între noroade, azi abia se mai zăreşte ca o stea, căci gloatele şed in întunerec (Matei 4,16) şi în umbra morţii.
Cunoştinţa mântuirii trebuie, cu orice preţ, reaprinsă între oameni. […]
Dovada celei mai mari iubiri de oameni - trecerea Mântuitorului pentru noi prin moarte - are putere de mântuire pentru cei ce-o primesc, şi are faţă de osândă pentru cei ce nu vor s-o primească. Unii stau sub dar, alţii sub sabie.
În toată lumea lui Dumnezeu, nu este altă predică mai puternică, decât a Sfântului răstignit de ură şi Care-şi iartă ucigaşii. Asta dovedeşte ceva atotputernic şi fără de sfârşit: desăvârşirea.

Sursa: Părintele Arsenie Boca - „Cărarea Împărăției” , Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe Române a Aradului, Deva, 2003, pp. 277, 294.
Foto: Învierea, Pictură murală a Pr. Arsenie Boca de la Biserica Sf. Nicolae, Drăgănescu

PrNTanaseTumb

Impresii în urma vizitei la Așezămintele de la Valea Plopului și Valea Screzii - 22 iulie 2017
Sâmbătă am mers la Valea Screzii la părintele Tănase alături de colegii voluntari care ne-au ajutat să ducem donațiile primite din partea dumneavastră, cei care sunteți constant alături de noi. Copiii erau deja la masa de prânz, curați și veseli se bucurau în liniște de acest moment. O parte din ei lipseau deoarece primiseră o invitație la mitingul aviatic de la București. Continuare
Foto: Părintele Nicolae Tănase, Așezământele de la Valea Plopului - Valea Screzii (Sursa foto)  

FotoConcursm

Concurs organizat de Patriarhia Română
*Concurs redactor responsabil „Ziarul Lumina” organizează concurs pentru postul de redactor responsabil.
Probe de concurs: a) Memoriu de activitate şi CV; b) „Ziarul Lumina” - analiză SWOT şi proiect de dezvoltare editorială; c) Probă de interviu.
Înscrierea candidaţilor se face în perioada 2-31 iulie 2017, la secretariatul „Ziarului Lumina” din Bucureşti, Bdul Regina Maria nr.1, bl. P5B, sc. 1, ap. 1. Sursa text și imagine

 
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.