PantocratorCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CEARTA LUI IISUS CU PETRU”
„Misiunea lui Iisus aceasta era: sa antreneze omul in toate «riscurile» mantuirii, fiindca este inviere.
Drept aceea, dupa ce a iesit cu Petru la liman, Iisus a chemat la Sine multimea, impreuna cu ucenicii, si le-a zis: «Oricine voieste sa vie dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea sa in fiecare zi, si sa-mi urmeze Mie. Ca cine va voi sa-si mantuiasca sufletul, il va pierde; iar cine-si va pierde sufletul sau, pentru Mine si pentru Evanghelie, acela il va mantui».
Deci, categoric:
Cine-si iubeste viata sa, sufletul sau in lumea aceasta - fara a considera si cealalta, sau chiar impotriva ei acela isi va pierde sufletul, pentru ca acela e un iubitor de sine, un iubitor de trup - care nu se supune legii lui Dumnezeu, si nici nu poate (Romani 8,7) - acela e un «fricos» (Apocalipsa 21,8). In acestia nu e Duhul lui Hristos, acestia nu sunt ai Lui, ei traiesc impotriva lui Iisus. 
Cine insa vrea sa scape de toropeala lumii acesteia, - caci de la «a vrea aceasta» incepe firul existentei sa capete Sensul transcendentei si se aprinde in ei Duhul lui Iisus, Duhul lui Dumnezeu, acestia toti isi risca sufletul si viata pentru Iisus si Evanghelie.
Cine a mentinut vie Evanghelia in constiinta veacurilor a fost intreg Calendarul sfintilor, care in tot chipul au murit curajos pentru Iisus si pentru Evanghelia imparatiei noastre. «Toti cati sunt manati de Duhul lui Dumnezeu, ei fiii lui Dumnezeu sunt, si n-au primit duh de robie, ca sa le fie iarasi frica, ci duhul infierii, prin care zicem lui Dumnezeu «Tata». Duhul insusi marturiseste impreuna cu duhul nostru ca suntem fii ai lui Dumnezeu»(Romani 8,14-16).
Atunci castigam mantuirea sufletului cand punem pret pe ea: pretul pe care l-a pus Iisus si toti sfintii. Pentru vesnicia noastra in Imparatia lui Iisus nici pretul vietii si nici un pret nu e prea mare. «Necazurile de acum nu sunt vrednice de-a fi puse in cumpana cu slava noastra viitoare.»”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „CUVINTE VII”,  Editura Charisma, Deva, 2006, pp  269.
(Sursa foto)

BucuriaGiurgiu2Vizita la Asezamantul de la Slobozia/ Giurgiu - 7 decembrie 2019
Sambata, pe 7 decembrie, cu ajutorul Domnului, vom organiza ultima vizita din acest an la copiii din Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu.
Intrucat vizita noastra este in apropierea sfintelor sarbatori legate de cinstirea Sf. Nicolae si de Nasterea Domnului, ne-am dori sa aducem bucurie copiilor din acest centru si prin micile noastre daruri (dulciuri, jucarii, haine, imbracaminte, etc.), adaptate varstei fiecaruia; in prezent, alaturi de mamele lor, Parintele Valentin Stefan si doamna preoteasa Veronica au in grija un numar de 23 de copii de varste diferite: 2 luni - 1 baiat; 1 an - 1 baiat; 4 ani - 2 fete si 4 baieti; 5 ani - 1 fata; 7 ani - 2 fete; 9 ani - 3 baieti; 10 ani - 1 fata si 2 baieti; 11 ani - 1 fata; 12 ani - 2 fete; 13 ani - 1 fata; 15 ani - 1 baiat; 17 ani - 1 baiat. 
Continuare

evenimenteEvenimente si recomandari   
*Fenomenul Pitesti - Seminar cu Alin Muresan - 27 noiembrie, ora 13:40, in Sala "Constantin Stoicescu" a Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti, NILS Bucuresti te invita la o lectie dura de istorie, tinuta de Alin Muresan, cercetator in cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, autor si co-autor al mai multor studii si volume despre istoria represiunii comuniste din Romania si presedinte al Centrul de Studii in Istorie Contemporana
.
Continuare
*Concert de colinde traditionale „Imbucura-te, om bun!” - 6 decembrie, ora 19.00, de ziua Sfantului Nicolae, in Aula Magna a Facultatii de Drept, va invitam la concertul de colinde traditionale „Imbucura-te, om bun!” Continuare
*Resfintirea Bisericii „Sfantul Dumitru-Posta” - 8 decembrie, avem deosebita bucurie de a va invita la tarnosirea Bisericii "Sfantul Dumitru-Posta", Paraclis Universitar, din Centrul Istoric al Capitalei. Momentul marcheaza 200 de ani de la ultima rezidire a lacasului si se va desfasura in prezenta Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Continuare

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.