sf ioan botezatorulCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CUNOASTERE DE DUMNEZEU”
„Prin urmare, cata vreme facultatile sufletesti nu-s unificate in Hristos, omul nu e centrat in jurul lui Dumnezeu, crestinismul sau e un crestinism sectar, sau datator de secta.
Si in confesionalism este ceva sectar cand se exalta deosebirile si li se da o importanta pe care n-o au.
Imbinarea armonica a insusirilor sufletesti, asta e ceea ce urmareste crestinismul pentru creerea omului nou, caci asa erau acestea in Iisus.
Unde gasim pe Iisus ?
1. Ascuns in poruncile Sale.
2. Acoperit in Tainele Sale.
3. Nevazut de fata in orice cruce a vietii.
4. Intreg in Biserica, in marea obste a Bisericii.
Pe Dumnezeu nu-L putem cunoaste decat prin Iisus Hristos, care-I calea noastra la Tatal. Iar pe Iisus nu-L putem castiga fara poruncile, Tainele, Crucea si Biserica Sa, prin care faptura noastra se stramuta din vrajba celor de aici in pacea imparatiei ce va sa vie.
Gasind pe Iisus ne gasim pe noi insine, destinul si vesnicia noastra.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „CUVINTE VII”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 98
.
(Sursa foto)

Manastirea SambataPelerinaj la Sambata de Sus, 27 - 29 sept 2019
A devenit o traditie frumoasa, ca la sfarsit de septembrie, sa mergem in pelerinaj la Manastirea Brancoveanu, astfel ca si in acest an va invitam pe toti cei ce il indragesc pe Parintele Arsenie, sa participati la evenimentul nostru din perioada 27 - 29 septembrie 2019. Locurile primului autocar au fost ocupate. Mai sunt doar 16 locuri libere in al doilea autocar. Costul acestui pelerinaj este de 290 lei/ persoana si include urmatoarele servicii: transportul cu autocarul, 2 nopti de cazare in camere duble (cu 2 paturi si baie proprie), 4 mese: vineri - masa de seara, sambata - micul dejun si masa de seara, duminica - pranzul. Continuare
Informatiile despre programele urmatoarelor pelerinaje le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.

IMG 1328Impresii in urma vizitei la Centrul social Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil - 24 aug 2019
Multumim tuturor celor care au facut posibila vizita la Asezamantul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu, de sambata, 24 august, prin donatii in bunuri si in bani, cat si prin asigurarea transportului cu masina personala a unuia dintre voluntarii nostri inimosi - marturii in cateva imagini. Va reamintim ca aveti posibilitatea de a ajuta financiar la finalizarea unui nou proiect al Asezamantului Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, constand in amenajarea unui complex cu locuri de joaca si activitati sportive pentru copii si dezvoltarea unei microferme agricole, pe un teren aflat in apropierea Centrului. Continuare 

evenimenteEvenimente si recomandari   
*La pas pe Calea Victoriei - 31 aug - 1 sept -
Primaria Capitalei, prin CREART, te invita să descoperi Bucurestiul Interbelic printr-o plimbare „La pas pe Calea Victoriei!” Continuare
*Targul de Sfanta Maria -  7 - 8 septembrie - Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” va invita sa participati la refacerea atmosferei targurilor de altadata din satul romanesc in preajma sarbatorii Nasterii Maicii Domnului, denumita popular si Santa Maria Mica, sarbatoare ce marcheaza sfarsitul verii si inceputul toamnei.
  Continuare

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.