124325 diavolul putere indracitiCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „UNII-SI TAIE MINTEA IN SCRIPTURI”
Cate unii mai aprinsi la minte, fie de la fire, fie de la boli, neavand cercarea dreptei socoteli, scancesc in inima lor dupa daruri mai presus de fire, imbulziti nu de vreo virtute, ci de iubirea de sine.
Avand acestia iubire fara minte pe care vor sa o cinsteasca cu daruri mai presus de fire, Dumnezeu ingaduie duhului rau sa-i amageasca desavarsit ca pe unii ce indraznesc sa se apropie de Dumnezeu, necurati la inima. De aceea, pentru indrazneala, ii da pe seama vicleanului sa-i pedepseasca. Astfel, cand atarna de la Dumnezeu o atare pedeapsa pentru oarecare, il cerceteaza Satana luand chipul mincinos al lui Hristos, si, graindu-i cu mare blandete, ii tranteste o lauda, cu care-l castiga fulgerator si poate pentru totdeauna, ca pe unul ce, pe calea cea stramta si cu chinuri ce duce la Imparatie, umbla dupa «placeri duhovnicesti». Iata-l cu momeala pe gat. De-acu, dupa oarecare scoala a ratacirii, cand increderea ii va fi castigata desavarsit si-i va fi intarita, prin potriviri de semne prevestite ajunge increzut in sine si in hristosul lui, incat si moarte de om e in stare sa faca, intemeindu-se pe Scriptura.
Iata cum «puiul de drac» al iubirii de sine, facandu-se barbat si ajutat prin vedenii mincinoase de tatal sau, tatal minciunii, stramba mintea bietului om, incat i se va parea pacatul virtute dumnezeiasca. Ba inca, omorand pe cei ce nu cred ca el, i se va parea ca face slujba lui «Dumnezeu» (dumnezeul care l-a inselat pe el).
Cand stai de vorba cu cate unul din acestia, te uimeste convingerea si siguranta lui, uneori si legatura cu judecata a cuvintelor lui, si nu poti prinde repede ca stai de vorba cu un inselat si un sarit din minte. Asta, pana nu-i afli prima spartura a mintii, de la care apoi toate mestesugirile vicleanului trebuie sa-si dea arama pe fata. Trebuie sa-i prinzi momeala pe care a inghitit-o si care, de cele mai adesea, e caderea la laude, cu care tatal minciunii si-a mangaiat pruncul iubirii de sine, pe care l-a clocit cu atata osardie cel amagit de minte.
Si nu e mare mirarea, caci zice un filosof: e destul sa primesti in minte o singura prejudecata, ca apoi sa nu fie prapastenie, la care sa nu ajungi in chipul cel mai logic cu putinta. De aceea Biserica insira printre pacatele mintii si prejudecatile.”

Sursa: Părintele Arsenie Boca - „Cararea Imparatiei”, Cap. IV - Razboiul nevazut, Editura Charisma, Deva, 2006, pp 183-184.

(Sursa foto)

Ajuta Fundatia redirectionand 2%

In fiecare an, persoanele fizice pot efectua desemnarea procentuala odata cu depunerea declaratiei cu privire la impozitul pe venit. Orice persoana care doreste sa redirectioneze sume din impozitul pe venit aferent anului 2019, catre ONG-uri si alte entitati nonprofit sau unitati de cult vor putea sa depuna formularele cu datele entitatilor/unitatilor de cult alese pana la data de 30 iunie 2020.
Aceia dintre dumneavoastra care ne puteti ajuta, descarcati formularul 230, urmand doar sa adaugati datele personale in campurile corespunzatoare din formular si datele Fundatiei noastre. Pentru a completa/descarca formularul, contactati-ne la nr. de telefon: 0724271236/ 0760141744  adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Declaratiile se depun completate si semnate fie personal de catre contribuabili, direct la registratura organului fiscal, prin posta, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit legii. Multumim celor care in anii trecuti au redirectionat aceste procente, aceste sume ajutand fundatia noastra sa isi poata desfasura activitatea zilnica.

unnamedCandela aprinsa a rugaciunii - initiativa a Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca
In Biserica luptatoare de pe pamant, doar impreuna rugatori suntem puternici! Dupa ce Dumnezeu a randuit ca in ultimele saptamani sa avem ragazul sa redescoperim Biserica lui Hristos din sufletul fiecaruia dintre noi, a sosit timpul sa aprindem candela rugaciunii comune, continue, catre Dumnezeu. Avand binecuvantarea Pr. Arhimandrit David Antim si a tuturor duhovnicilor credinciosilor care se vor inscrie, ne dorim ca fiecare dintre cei care intra in aceasta lucrare sa citeasca din Psaltire o ora pe zi (ora aleasa dupa posibilitatile fiecaruia), astfel incat rugaciunea sa fie ca un foc nestins. Asteptam inscrierile celor dornici sa sporeasca comuniunea si rugaciunea precum si orice alte intrebari sau clarificari, pe adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. /whatsapp, la numerele de telefon 0760 141 744 / 0724 271 236 - Florina Ionescu. Continuare

WhatsApp Image 2020 02 15 at 20.01.09 2Ajutor pentru Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil
Dupa cum probabil v-ati fi asteptat, nici luna aceasta nu putem sa organizam o vizita la copiii si mamele din Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu, ca urmare a conditiilor actuale de restrictie sanitara.
Cu toate acestea am reusit, cu ajutorul dumneavoastra, sa adunam suma de 2000 lei necesara pentru acoperirea unor prioritati. Va multumim si il rugam pe Dumnezeu sa va sporeasca si sa va rasplateasca pentru dragostea pe care o aratati acestor oameni!

 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.