umblarea pe mareCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „ IISUS PE MARE ”
„Cufundarea lui Petru in indoiala, din cauza evidentei protivnice, ne invata sa luam aminte la virtutea credintei: sa crezi in chemarea lui Iisus impotriva marii. Sa tii sufletul tau linistit in Dumnezeu, impotriva talazurilor evidente.
A pune evidenta valurilor in primul plan al sufletului, aceasta e indoiala declarata, din punctul de vedere al lui Dumnezeu.
Pe aceasta a mustrat-o Iisus, zicandu-i lui Petru: «De ce te-ai indoit, putin credinciosule ?!»
Recunoastem: a fi in indoiala, din cauza evidentei, din cauza intunerecului noptii, din cauza sufletului ingrozit, a banuielii: «nu cumva Dumnezeu e o naluca», - recunoastem: e dupa fire.
Dar, a fi in chemarea lui Iisus, in credinta in El, impotriva evidentei contrare, aceasta e mai presus de fire, e firea dupa Har.
Aceasta credinta, mai presus de fire, e clar ca nu se scufunda in mare.
Dupa ce Iisus a tamaduit indoiala din sufletul ucenicului, a tamaduit si marea de vifor, incat s-a facut liniste mare, cat s-au temut
ucenicii.
Iata, trebuie sa creada Cineva pentru noi, pana ce credem si noi: ca Iisus nu e o naluca. (- si ca totusi de El asculta marea...)" 
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „ Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p.115
(Sursa foto)

Va asteptam, cu drag, in pelerinajele noastre!
Pe parcursul anului 2018, vom organiza 1 sau mai multe pelerinaje in fiecare luna. Informatiile despre programele acestora, le veti gasi in timp util accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.
Venind in intampinarea dorintelor dvs. de a va organiza cat mai bine programul lunii august, am postat informatii si detalii organizatorice despre frumosul pelerinaj din Transilvania si Banat, de 3 nopti/ 4 zile, din perioada 31 august - 3 septembrie 2018.  
Continuare

31.07 03.08Tabara „Zilele prieteniei la Valea Plopului” - 30.07 - 3.08.2018
Sambata, 28 iulie 2018, plecam in tabara „Zilele prieteniei la Valea Plopului” ce se va desfasura in perioada 30 iulie-3 august 2018. Ne dorim sa intram pe frecventa sufleteasca a participantilor insuflandu-le cresterea increderii in propriile forte si in cei din jur prin legarea de prietenii. Sa-i ajutam in efortul de autocunoastere, descoperire de sine si intelegerea responsabilitatii personale astfel incat sa se poată integra in societate si sa se bucure de viata.
Va invitam alaturi de noi cu inima, priceperea si fapta!  
Continuare

drapelSustinem limba romana - singura limba oficiala
Iubiti frati si surori,
In Anul Centenar, Codul Administrativ propus si votat de Parlamentul Romaniei prevede că limba maghiara poate fi a doua limba oficiala în Romania. Daca e promulgat de presedinte, va deveni lege. Continuare

Hotarul de nezdruncinat al natiei noastre: Credinta
Pentru o clipa am trait desprinsi de lume, in mica noastra masinarie miscatoare pe patru roti, cot la cot cu alti pelerini asemenea nou. Cat de multa bucurie este sa pleci spre intalnirea cu cei ce ti-au jalonat calea, cu cei traitori in ortodoxie!  Continuare


0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.