vindecarea slabanogului din capernaumCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „IISUS SI SLABANOGUL”
„Iisus a tamaduit un slabanog. Nu-i nici o mirare - Dumnezeu fiind. Ce-a facut ? - L-a iertat de pacate; de greselile savarsite impotriva vietii, impotriva firii sale, si i-a dat porunca sa fie iarasi om, rudenia lui Dumnezeu.
- De altfel pentru aceasta refacere a omului a si venit Iisus intre oameni. El ne-a spus, cu toate prilejurile, ca pacatele, greselile impotriva vietii, acestea sunt cauza pentru care omul a ajuns un mutilat al vietii acesteia.
Refacerea omului este refacerea acestei inrudiri pierdute.
E de neinteles cum nu simte omul cu sufletul ca a iesit din omenie, ci abia simte cu trupul, ca s-a departat de Dumnezeu si a ajuns o gramada de doage.
E de neinteles ca durerea trupului il face sa ceara ajutorul lui Dumnezeu, pe cand de durerea sufletului, de strambarea sau amortirea lui, nici ca se misca.
E de neinteles cum oamenii alearga dupa sanatatea trupului, dar dupa iertarea pacatelor asa de putini. Aceasta din urma face inteleasa pe cea dintai.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 105
(Sursa Foto)

doneaza sangeVa invitam la prima actiune de donare de sange, pe anul 2021
In zilele de 15 si 16 aprilie 2021, in intervalul orar 8.00 -13.00, la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, str. Constantin Caracas, nr. 2, sector 1, Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca organizeaza prima Campanie de Donare de Sange din acest an.
La nivel national este o lipsa acuta de sange ceea ce ne indeamna sa fim uniti cu toti cei aflati in suferinta pe paturile spitalelor in contextul pandemiei.
Va indemnam pe toti prietenii, cunoscutii si sutinatorii nostri, sa va mobilizati pentru a participa la aceasta campanie pentru ca impreuna sa oferim oamenilor cel mai frumos dar: sansa la viata!
Continuare  

parintele ioan coverca 1933 2021 preot intelept si harnic 166309Pr. IOAN COVERCA: „Numai cu Dumnezeu poti trece prin incercari”
Ca să mă ajute, Patriarhul Iustinian m-a luat în administrația bisericii, numindu-mă responsabil de Atelierele Patriarhiei, care erau atunci la Schitul Maicilor. Acolo l-am cunoscut pe părintele Arsenie Boca, de care am fost foarte apro­piat și despre care v-am vor­bit într-un interviu prece­dent. A fost o mare binecu­vântare pentru mine! Pă­rintele Arsenie venea des la mine acasă, apoi, după ce a plecat să picteze biserica de la Drăgănescu, mergeam eu la dânsul. Continuare 

2093ecc8 1eb6 4755 a0ef d2215c2b59c7Ajuta Fundatia redirectionand 3,5%
Cea mai simpla dar eficienta actiune de sprijinire a Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca, fara a scoate bani din buzunar, este directionarea a 3,5 % din impozitul anual pe venit catre fundatia noastra. Acest lucru se poate face acum, in lunile de inceput de an, pana la data de 25 mai 2021, data limita de trimitere a formularului completat - data postei.
Redirectionarea procentului de 3,5% din impozitul pe venit se poate face de catre orice angajat, anual, prin completarea unui formular. In cazul in care acest formular nu este depus, suma de bani existenta merge catre stat.
  Continuare

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.