Pr Arsenie Boca InviereaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „ MOARTEA CARE DOBANDESTE INVIEREA
S-ar putea spune ca Iisus S-a nascut pe cruce.
Toata viata lui Iisus a fost ca atare. Iar din cea mai grea cruce: moartea, a izbucnit si biruinta cea mai mare: Invierea, sau omorarea mortii. Caci Iisus o biruise in viata; iar cu moartea Sa, cea de buna voie a biruit-o si pentru toti oamenii, de la inceputul pana la sfarsitul lumii.
Cu Invierea lui Iisus avem chezasia ca vom invia si noi, ca Iisus, caci El e incepatorul, pentru noi, in toate. Alta marturie a vesniciei noastre, mai tare ca aceasta, nu ne-a dat nimeni.
Poate ca tocmai fiindca e cea mai tare, uluieste obisnuitul in care dormim, si poate tocmai de aceea nu indraznim sa credem in invierea noastra. Iar fara aceasta credinta, viata noastra parca n-are sens, nici scop in sine, tare-i decolorata si nelinistita.
Crestinismul se intemeiaza si dainuieste pe intemeietorul sau: pe invierea Lui din morti, ultimul cuvant.
Noi suntem care de obicei cadem din crestinism, iar nu crestinismul. Noi cadem, nu Iisus. Minciuna iudeilor n-a surpat invierea lui Iisus. Dumnezeu nu cade. Dar cazand noi din crestinism ni se pare ca a cazut crestinismul, ni se pare ca a cazut altcineva nu noi.
Sunt foarte stranse: moartea cu invierea. Multora li se pare ca se ispraveste totul cu mormantul. Crestinul insa isi scrie pe crucea de la capatai: „Astept invierea mortilor!”
Credinciosul nu se teme de moarte, fiindca a desfiintat-o Iisus. Iisus i-a schimbat sensul, intorcandu-i altfel rostul. Acum, moartea pentru credincios e ultimul botez, ultima curatire a vietii.
Suntem in gandirea Sf. Pavel, spunand ca botezul nostru, prin care am intrat in crestinism, se desavarseste cu botezul cu care s-a botezat Iisus; si ca sfanta noastra impartasanie se implineste cu paharul pe care l-a baut Iisus.
Spre aceste sfarsituri: Botez si Pahar, - convingeri ca muntii fireste ca trebuie nevointa, trebuie virtuti. Dar unde sfarsesc virtutile; unde duc ? 
Ele nu sunt scopuri in sine. Nu urmarim virtutile pentru ele insele; ele sunt mijloace pentru dobandirea Adevarului.
Si Dumnezeu e Adevarul.
Asa intelese virtutile, cu acest rost urmarite, ele duc pe om pana la moartea pentru Adevar, ceea ce e inviere. Ca a-ti primejdui viata pentru Dumnezeu si oameni, nu poate fi moarte, chiar trecand prin ea, ci cu atat mai vartos inviere si bucurie a invierii.
 
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp.79 - 80
(Sursa foto)

2Ajuta Fundatia redirectionand 2%
Aceia dintre dumneavoastra care ne puteti ajuta, descarcati formularul 230, cu datele fundatiei noastre, urmand doar sa adaugati datele personale in campurile corespunzatoare din formular. Pentru a completa/descarca formularul, click aici sau contactati-ne la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..Termenul limita pentru depunerea la Administratia Financiara a Declaratiei 230 privind redirectionarea a 2% din impozitul anual este 31 iulie 2019. Declaratiile se depun completate si semnate fie personal de catre contribuabili, direct la registratura organului fiscal, prin posta, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit legii. Multumim celor care in anii trecuti au redirectionat aceste procente catre fundatia noastra, aceste sume ajuta fundatia noastra sa isi poata desfasura activitatea zilnica. Continuare

rametReamintire: Pelerinaj la Manastirea Prislop si Manastirea Ramet - 18 - 19 mai 2019
Pentru a aduce tihna mult ravnita sufletelor, va invitam sa participati in pelerinajul pe care Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca il va organiza in zilele de 18 - 19 mai 2019, la Manastirea Prislop, Manastirea Ramet, Schitul ”Inaltarea Sf. Cruci” din Aiud, Cetatea Alba Carolina si Catedrala Reintregirii Neamului din Alba Iulia. Continuare
Informatiile despre programele urmatoarelor pelerinaje le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.            


   
         

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.