de ce este necesara taina pocaintei 80507Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „JUDECATA MILOSTIVA
„De obicei oamenii nu se intorc la Dumnezeu decat atunci cand dau de primejdii, adica atunci cand ii ajunge dreptatea dumnezeiasca din urma si trebuie sa dea seama de ce au facut. Nu e rau sa te intorci la Dumnezeu nici chiar atunci, in ceasul al unsprezecelea; insa ar fi cu mult mai bine sa vii de buna voie la rosturile tale vesnice, si nu tras de maneca sau palit cu prajina din urma. Daca am fi noi mai simtiti, am vedea ca Dumnezeu, preamilostivul, ne imbie cu iubire, inca din dimineata vietii, Taina sfanta a pocaintei, ca sa nu ajungem catre seara vietii asa de imblatiti de rele. Taina pocaintei este judecata milostiva, ce o face Dumnezeu cu noi pacatosii, cand mergem noi, de buna voie, si ne marturisim greselile.
Preotii poarta preotia lui Hristos; prin iertarea lor, Dumnezeu te iarta, prin graiul lor, Dumnezeu iti vorbeste. Prin ei, Dumnezeu te cheama, oricat ai fi de pacatos.
Mare este Taina pocaintei, nu numai fiindca te face din rau, bun, din vrajmas al lui Dumnezeu, prieten al Lui, ci si pentru ca un lucru asa de mare e acoperit cu chip smerit. Mila cea fara de margini a Tatalui, ca sa scape pe fiii Sai de judecata cea aspra, a dreptatii dupa fapte, le trimite, coborand din ceruri, pe Fiul Sau cel Unul Nascut, sa le faca o judecata milostiva si fara nici o infricosare, si iarasi sa-i impace cu Sine.
Poate tocmai pentru ca e asa de smerita judecata aceasta milostiva, nu pot sa vie la mantuitoarea ei binefacere aproape nici unul dintre cei cu mintea plina de „stiinta” si afumata de mandrie. Cum sa poata veni, ei care stiu totul, ei care stapanesc peste oameni, sa vie in genunchi inaintea unui simplu preot si sa-si insire toate faradelegile si necazurile lor. Nu, asta n-o poate face, sa vie de buna voie la smerenie. De aceea, ei dau de asprimea dreptatii care-i fierbe in zeama lor pana li se moaie oasele trufiei.”
 
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cararea Imparatiei, cap. III - Cele sapte surle”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 114-115.
(Sursa foto)

2Ajuta Fundatia redirectionand 2%
Aceia dintre dumneavoastra care ne puteti ajuta, descarcati formularul 230, cu datele fundatiei noastre, urmand doar sa adaugati datele personale in campurile corespunzatoare din formular. Pentru a completa/descarca formularul, click aici sau contactati-ne la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..Termenul limita pentru depunerea la Administratia Financiara a Declaratiei 230 privind redirectionarea a 2% din impozitul anual este 31 iulie 2019. Declaratiile se depun completate si semnate fie personal de catre contribuabili, direct la registratura organului fiscal, prin posta, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit legii. Multumim celor care in anii trecuti au redirectionat aceste procente catre fundatia noastra, aceste sume ajuta fundatia noastra sa isi poata desfasura activitatea zilnica. Continuare

afis VTabara: Zilele prieteniei la Valea Plopului, 5 - 9 august
Cu bucurie va anuntam ca vom organiza a 2-a editie a taberei „Zilele prieteniei la Valea Plopului”, ce se va desfasura in perioada 05 - 09 august 2019.
Cei care doresc sa ne ajute cu donatii, pot depune in contul Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca: RO75 BRMA 0810 0296 7430 0000 pentru proiectul „Valea Plopului, Tabara Zilele Prieteniei” sau la sediul fundatiei din: Str. Alexandru Deparateanu nr. 20, Ap. 2, interfon 002, Sector 1, Bucuresti. Persoana de contact este Florina Ionescu, tel fix. 021 223 24 96, tel. mobil +40 760 141 744; +40 724 271 236 de L-V, intre orele 9.00 - 15.00.
Pentru orice alte informatii sau lamuriri, va rugam sa contactati coordonatorul taberei: Stefania Pauciuc, email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., tel. 0722.310.998.
Continuare 


golgota detinutilor din lagarul de munca salcia 121710Golgota detinutilor din lagarul de munca Salcia
Eu am fost in lagarul de la Auschwitz, si apreciez ca tratamentul de la «Salcia» nu era departe.” Un motto terifiant al cartii „Uranus - Gherla, via Salcia”, semnata de Alexandru Mihalcea, fost detinut politic trecut prin infernul lagarului de la Salcia, din Insula Mare a Brailei, care insumeaza in infioratorul lui continut dimensiunea grozaviilor petrecute acolo. Recent am vizitat si noi fosta colonie de munca silnica de pe malul Dunarii, calcand cu grija pamantul, sa nu strivim cumva sub talpi fruntea vreunui sfant. Caci, cu siguranta, printre cei care au pierit acolo s-au aflat si sfinti. Continuare

evenimenteEvenimente si recomandari   
*In vizita la Conu` Zambaccu! -
 31 iulie 2019, de la ora 16.30 vom (re)descoperi istoria uneia dintre cele mai interesante şi valoroase colecţii de artă din ţară, care a aparţinut omului de afaceri de origine armeană Krikor H. Zambaccian (1889 - 1962). Continuare

   

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.