sf liturghie1Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „ROSTUL INCERCARILOR
Darurile cu care inzestreaza Dumnezeu pe oameni, - pe crestini la  Botez sunt lumina a cunostintei de Dumnezeu, lumina intelegerii lumii si lumina dumnezeiasca, in cei desavarsiti.  
Darurile sadite in om asteapta vreme cu prilej, asteapta imprejurari de tot felul, ca sa se arate cele ascunse in firea omului, fie bune, fie rele, precum si lupta dintre ele.
Toate intamplarile si imprejurarile prin care trecem intr-o viata - multe, de nu seamana o zi cu alta printre alte rosturi au si pe acesta: sa vadeasca, sa scoata la iveala cele sadite in ascunsul omului. si fiindca in om sunt doua inclinari: una catre Dumnezeu si alta catre sine impotriva lui Dumnezeu, incercarile si ispitele pun omul fie intr-o valoare, fie intr-o negatie. ”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 168
(Sursa foto)

Ajutor si rugaciune pentru semenii nostrimilostenie
Va indemnam sa reflectam putin si sa fim mai buni, mai altruisti si milostivi cu semenii nostri. Atunci cand ajuti dezinteresat un semen de-al tau, sufletul ti se umple de bucuria datorata faptului ca ai putut fi de folos si ai adus un strop de fericire in viata unui om, ca l-ai ajutat sa nu se simta singur si neajutorat. Sa ii ajutam si sa ne rugam pentru binele lor! "Începutul iubirii de arginți e motivul milosteniei. Capătul ei ultim e ura față de săraci. Cât timp adună cineva banii, e milostiv. Dar când are banii, îi strânge în mâini." (Filocalia, vol. 9, Editura Institutul Biblic, București, 1980, p. 251)
In cazul in care sunteti interesati sa oferiti un ajutor, va recomandam sa verificati personal cazurile din Tabelul de ajutor pe luna noiembrie, prin mijloacele pe care le aveti la dispozitie. Sa ii ajutam pe semenii nostri si sa ii pomenim in rugaciunile noastre!  
Continuare 

arsenie bocaParastas pentru Parintele Arsenie - noiembrie 2018
Neinteles de multi, neiubit de multi, neapreciat de multi, Parintele Arsenie a fost cautat, iubit, stimat, cinstit si in timpul vietii, si mai ales dupa moarte, de o multime de credinciosi, de o multime de oameni ai lui Dumnezeu, crestini care sunt deschisi spre acel simt al sacrului, al sfinteniei, care radia si pe care-l transmitea personalitatea Sfintiei Sale. Continuare
  

 

GiurgiuVizita la Asezamantul de la Slobozia/ Giurgiu - 8 decembrie
Sambata, pe 8 decembrie, cu ajutorul Domnului, organizam ultima vizita din acest an la copiii din Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu. Pentru pregatirea acestei vizite, va rugam sa ne fiti alaturi, intr-un numar cat mai mare, ajutand fiecare dupa puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrana si intretinere curenta pentru aceasta perioada, dupa cum urmeaza: Continuare 

CarareaImparatieideschisatuturorIntalniri catehetice: Cararea Imparatiei deschisa tuturor - joi 13 decembrie 
Cu ajutorul Domnului si al Parintelui Arsenie Boca, intalnirile catehetice denumite „Cararea Imparatiei deschisa tuturor”, sustinute de Parintele Petru Moga, vor continua.
Joi 13 decembrie 2018, ora 18.30, va asteptam pentru o noua intalnire, la Biserica „Sf. Chiril si Metodiu” din Campusul Agronomie, bldul. Marasti, nr. 59, sector 1, Bucuresti.
Ca si tema, pentru aceasta intalnire, avem de citit din capitolul „Invatamintele regilor”,  paginile 66-79.
Cartea „Cararea Imparatiei” in limba romana, se poate comanda la fundatia noastra.
Pentru comenzi folositi nr. de telefon: 0724.271.236 sau adresele de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

recomandari2Evenimente si recomandari
*La ceas oprit de lege si de datini - miercuri, 5 decembrie 2018, de la ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Cretulescu, nr. 8 (in spatele Bisericii Albe), Muzeul National al Literaturii Romane va invita la un eveniment dedicat memoriei poetului Nicolae Labis. Continuare 
*Targ cu mesteri la MTR - vineri, 7 decembrie, pana duminica, 9 decembrie, de la orele 10 de dimineata, pana la 6 seara, la Muzeul National al taranului Roman, 120 de mesteri mari, cei mai priceputi olari, lingurari, cojocari, cofetari, tesatoare, cusatorese, impletitoare, pielari, rudari, iconari, cioplitori... vin din toate zonele tarii cu lucruri frumoase, numai bune de targuit.  
Continuare 
*Corul Cantus Domini - concert de colinde „Bucuria Craciunului” -  luni, 10 decembrie, orele 19.00, in Aula Noua a Universitatii Politehnica din Bucuresti, va invitam la Concertul extraordinar de colinde „Bucuria Craciunului”.  Continuare   
                 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.