practicarea iubirii vrajmasilor 76460Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „PORUNCA  DESAVARSIRII”
„Indaratnicii de noi, n-ar trebui sa vorbim despre aceasta porunca a 
desavarsirii si iubirii de vrajmasi, fiindca nu facem altceva decat ne scuzam mereu, ca nu putem. Cu alte cuvinte repetam acelasi pacat, pe care l-a facut Adam, dand vina pe Dumnezeu pentru caderea sa. Infruntam pe Dumnezeu, ca ne-a poruncit un lucru imposibil. 
Desavarsirea si iubirea de vrajmasi nu sunt nici macar sfaturi evanghelice; sunt porunci. Prin urmare cu implinirea sau neimplinirea lor, stam sau cadem din crestinism.
Sa nu descurajeze nimeni; fiecare are masura sa, pe care trebuie sa o ajunga. Pe ce cunoastem aceasta ? - Pe cele ce ni se intampla; pe cele ce ne vin fiecaruia sa le trecem, tinand seama de aceste doua porunci. Providenta conlucra cu noi pentru desavarsirea noastra: prin toate imprejurarile grele, din care nu putem iesi teferi decat lepadandu-ne de noi insine, ducand o cruce in fiecare zi si imbiati cu potrivnici, plini de ura, capabili sa ne si dezlege de viata aceasta.
Daca nu intelegem teserea Providentei, care urmareste desavarsirea noastra, prin tot felul de incercari inevitabile, atunci cadem in parerea ca desavarsirea noastra trebuie sa ne-o facem noi, ceea ce e o trufie fara seaman, incremenim desavarsirea intr-o problema. 
Cat suntem de departe de iubirea de vrajmasi, si zarea desavarsirii cat e de departe, ne sta proba faptul ca aproape in fiecare casa traiesc laolalta oameni care nu se inteleg.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „CUVINTE VII, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 126
(Sursa foto)

PrislopVa asteptam in urmatoarele pelerinaje:
Prislop - la Parastasul Parintelui Arsenie Boca, in zilele de 27 - 28 noiembrie 2019, un pelerinaj de suflet organizat cu ocazia implinirii a 30 ani de cand Marele Duhovnic al Ardealului a trecut la cele vesnice. In acest pelerinaj, sunt disponibile doar 18 locuriContinuare
Iasi - la Cuvioasa Paraschiva, in perioada 19 - 20 octombrie 2019, cu ajutorul Domnului, vom organiza un pelerinaj  pentru a ne inchina la moastele Sfintei Parascheva, izvor de binecuvantare si insanatosire duhovniceasca si trupeasca pentru toti cei care o cheama in rugaciune sa fie mijlocitoare catre Preamilostivul Dumnezeu. Va facem cunoscut faptul ca, locurile in acest pelerinaj s-au ocupat!! Continuare
Informatiile despre programele urmatoarelor pelerinaje le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje

evenimenteEvenimente si recomandari   
*Primul film artistic despre Fenomenul Pitesti  - „Intre chin si amin”
, primul film artistic care prezinta tragedia umana petrecuta in inchisoarea politica de la Pitesti in perioada comunista (1949-1964), va avea premiera marti la Cinema Pro din Bucuresti. „Cei care au credinţă să vină să vadă acest film”, este îndemnul regizorului Toma Enache. 
Continuare
*Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii - Sfanta Liturghie, asa cum o cunoastem nu este un simplu ritual la care participam in duminici, sarbatori sau chiar zilnic. Mai mult decat un ritual, Liturghia contine concentrat radacinile si temeiurile unei adanci multumiri pentru Darul minunat al Vietii. Continuare  

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.