sf ioan botezatorulCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „ VICTORII FARA VICTORIE”
„Fiindca Iisus e o realitate; persoana care se impune pana si masurarii timpului, si se impune ca un Stapan linistit a toate; indracitii la minte proiecteaza boala lor mintala asupra Celui mai sanatos om, numindu-L pe El conspirator cu Beelzebul.
Acest viciu de minte, acest tip de alienatie mintala il demasca Iisus, spargandu-l in elementele sale contradictorii si ireductibile: absurzii acestia trebuie sa-si recunoasca absurditatea: «O imparatie, dezbinata intru sine, mai dainuieste sau nu mai dainuieste ?»
A spune ca o imparatie dezbinata dainuieste, e o imposibilitate in termeni; iar a recunoaste ca nu dainuieste, insemna recunoasterea imparatiei lui Dumnezeu, care venise.
Reducerea lor la absurd, demonstrarea absurdului, ca pozitie a mintii lor, sigur ca nu i-o puteau ierta lui Iisus. Aceasta e categoria de oameni in care nu incape Adevarul: li se pare ca-i innebuneste. Despre ei, si despre vremea pecetluita cu structura lor, zice Iisus: «Cine nu-i cu Mine, acela-i impotriva Mea, si cine nu aduna cu Mine, risipeste» (
Matei 12,30).
Sa fie cuvintele acestea marturisirea unei infrangeri, sau e cuvantul judecatii, care desparte oile de capre, inca de aici ?...”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p.165.
(Sursa foto)

Va asteptam, cu drag, in pelerinajele noastre!
Pe parcursul anului 2018, vom organiza mai multe pelerinaje in fiecare luna. Informatiile despre programele acestora, le veti gasi in timp util accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.
In perioada 28 - 30 septembrie 2018, va invitam pe toti cei ce il îndragesc pe Parintele Arsenie Boca, sa participati in pelerinajul de la Manastirea Brancoveanu - Sambata de Sus. Costul acestui pelerinaj este de 280 lei/ persoana si include urmatoarele servicii: transportul cu autocarul, 2 nopti de cazare in camere duble (cu 2 paturi si baie proprie), 4 mese: vineri - masa de seara, sambata - micul dejun si masa de seara, duminica - pranzul. 
Continuare

Sf. Mihail si Gavriil 3Impresii in urma vizitei la Centrul social Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil - 25 aug 2018
Multumim celor care au facut posibila vizita de sambata, 25 august la Asezamantul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu, prin donatii in bunuri si in bani si prin asigurarea transportului. Va invitam sa ne insotiti la urmatoarea vizita pe care intentionam sa o organizam in cursul lunii octombrie 2018. Continuare


braul maicii domnuluiPuterea izvorata din Braul Maicii Domnului
Cand am ingenuncheat si Braul Maicii Domnului s-a atins de capul meu, nu as putea sa va spun vreodata ce am simtit, nu v-as putea descrie, dar nici voi nu ati putea sa intelegeti.
Am plecat atat de folositi din Sfantul Munte, incat, atunci cand am ajuns in Tesalonic, am alergat indata la Parintele Triandafilos sa-i spun cum am petrecut. imi aduc aminte ca mi-a zis: „Atanasie, nu te mahni, Maica Domnului va face o minune”. Tanarul a continuat sa se spovedeasca impreuna cu toata familia lui. 
Continuare

recomandari2Evenimente si recomandari
*Educatia copiilor nostri, incotro? - Parohia „Serban Voda”, din Bucuresti, va invita duminica, 2 septembrie 2018, ora 11:30 (dupa Sfanta Liturghie) la o conferinta sustinuta de av. Ana-Corina Săcrieru. Continuare
*Lansare brosura ”Monumentul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, Sabolciu, Bihor” - 2 septembrie 2018, la Biserica Ortodoxă din Săbolciu, va avea loc lansarea broșurii, cu prilejul inaugurarii, in Sabolciu a Monumentului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, respectiv a Crucii Eroilor sabolceni din Primul si al Doilea Razboi Mondial (arhitect Bogdan Hanganu).  Continuare


0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.