imparateasca1Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „LEGILE SI FARADELEGILE
„Daca stiinta ar putea prinde momentul cand apare in parinti o geneza defectiva, ar insemna pentru ea un adevarat triumf. Aceasta, numai cand ar fi posibila examinarea pe viu, un interval de vreme, fara ca experienta sa stinghereasca insul de observatie cu nimic, in mersul sau obisnuit de vietuire - ba nici macar sa nu stie ca e urmarit cumplit de microscoape, raze, reactii, ani de-a randul, zi si noapte, ca sa se prinda momentul si imprejurarea cand o cromiola sau geneza dominanta devine o geneza recesiva. Cam asa cerea doctorul Carrel - alt american, francez de bastina, si la inceput preot - om de impresionanta sinteza a formelor culturii. Fireste, nu se va intampla niciodata ca stiinta omului sa ajunga in conditiile absolute ale cunostintei...in conditiile absolute ale cunostintei nu e decat Dumnezeu, care cunoaste desavarsit totul, fara sa stinghereasca libertatea de miscare a omului. De aceea, fiindca stie absolut, a dat omului legile vietuirii sale si puterea de-a vrea sau a nu vrea sa le respecte - cinstea primejdioasa a libertatii vointei. Deci, daca se invoieste sa ramana intre rosturile sale, gandite de Dumnezeu, vietuieste dupa fire in toata libertatea.
Daca insa omul nu vrea sa ramana in rosturile firii, ci merge impotriva legilor vietii, impotriva firii, atunci isi viciaza libertatea sa, isi primejduieste viata sa, aduce infirmitatea in fire. Intrucat omul vietuieste contra intentiei lui Dumnezeu, intru atat zicem ca pacatuieste. Pacatul deci e calcarea legilor vietii, printr-un abuz de libertate. Fapta aceasta are urmari. Dumnezeu l-a prevenit pe om si-l previne mereu.”
 
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cararea Imparatiei, cap. V - Ereditate si spirit”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 234-235.
(Sursa foto)

Manastirea SambataPelerinaj la Sambata de Sus, 27 - 29 sept 2019
A devenit o traditie frumoasa, ca la sfarsit de septembrie, sa mergem in pelerinaj la Manastirea Brancoveanu, astfel ca si in acest an va invitam pe toti cei ce il indragesc pe Parintele Arsenie, sa participati la evenimentul nostru din perioada 27 - 29 septembrie 2019. Costul acestui pelerinaj este de 290 lei/ persoana si include urmatoarele servicii: transportul cu autocarul, 2 nopti de cazare in camere duble (cu 2 paturi si baie proprie), 4 mese: vineri - masa de seara, sambata - micul dejun si masa de seara, duminica - pranzul. Continuare
Informatiile despre programele urmatoarelor pelerinaje le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.

afis VTabara: Zilele prieteniei la Valea Plopului, 5 - 9 august
Cu bucurie va anuntam ca vom organiza a 2-a editie a taberei „Zilele prieteniei la Valea Plopului”, ce se va desfasura in perioada 05 - 09 august 2019.
Cei care doresc sa ne ajute cu donatii, pot depune in contul Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca: RO75 BRMA 0810 0296 7430 0000 pentru proiectul „Valea Plopului, Tabara Zilele Prieteniei” sau la sediul fundatiei din: Str. Alexandru Deparateanu nr. 20, Ap. 2, interfon 002, Sector 1, Bucuresti. Persoana de contact este Florina Ionescu, tel fix. 021 223 24 96, tel. mobil +40 760 141 744; +40 724 271 236 de L-V, intre orele 9.00 - 15.00.
Pentru orice alte informatii sau lamuriri, va rugam sa contactati coordonatorul taberei: Stefania Pauciuc, email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., tel. 0722.310.998.
Continuare

incercarile Incercarile vietii
Da, incercarile vietii, constituie sirul ori suita de examene la care noi, fiecare in parte, suntem supusi, prin dragostea proniatoare si (prin) purtarea de grija providentiala a lui Dumnezeu, cu timp si fara timp, cu scopul, fortificarii noastre spirituale, vindecarii noastre morale, tamaduirii noastre duhovnicesti si consolidarii noastre sufletesti!
in si din incercarile vietii invatam, remarcam si retinem ca, pana la urma, Dumnezeu este totul in toate, in tot locul si in tot ceasul, ca fara El nu avem si nu suntem nimic, ca, daca il avem pe El, de fapt, am castigat si, deci, avem totul iar daca nu-l avem pe El, practic, am pierdut absolut totul! Continuare

evenimenteEvenimente si recomandari   
*Tur ghidat gratuit - Ferdinand si Maria, Regii Marii Uniri -
7 august, ora 16.00 - In ce contexte istorice sunt infatisati regele Ferdinand si regina Maria? Care este povestea din spatele bijuteriilor reginei? Era costumul national purtat de regina o forma de avangarda vestimentara? Cum se leaga gandurile reginei din caietele sale de schite de cautarile personale din acea perioada? Ce se poate vedea pentru prima data de catre public in expozitie? Continuare

   

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.