sf liturghie1Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CUNOASTERE DE DUMNEZEU”
„Cuvantul: «De se vor aduna doi sau trei in numele Meu, acolo voi fi si Eu in mijlocul lor» se poate intelege in mai multe feluri, dupa sfintii Parinti. Se pot intelege si oamenii, se pot intelege si cele trei puteri ale sufletului, de care am pomenit si se pot intelege si cele doua sau trei parti ale omului: sufletul si trupul.
Subliniem aceasta centrare a fapturii noastre in jurul persoanei lui Iisus, fiindca de aceasta centrare a firii noastre in jurul, sau in mijlocul lui Dumnezeu, atarna calitatea crestinismului nostru.
E un crestinism defectuos acela care exalta numai cate una dintre aceste trei insusiri ale sufletului. De pilda: crestinismul nu e numai cunoastere, caci aceasta duce la rationalism, - la o micsorare a lui pe masura mintii omenesti, marginita si neajutorata. Nu e nici numai iubire sau sentiment, caci aceasta duce la misticism, care nu e sanatos, in cele mai multe cazuri, si sfarseste in fanatism. Nu e nici numai vointa, caci numai cu aceasta insusire, se ajunge la activism si autoritarism, un fel de dictatura in numele lui Iisus.
Prin urmare, cata vreme facultatile sufletesti nu-s unificate in Hristos, omul nu e centrat in jurul lui Dumnezeu, crestinismul sau e un crestinism sectar, sau datator de secta.”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 97-98
(Sursa foto)

AFIS CONFERINTA MIHAIL STANCIUConferinta Pr Mihail Stanciu - „Practica rugaciunii inimii in traditia isihasta romaneasca”
Biserica „Serban Voda” din Bucuresti continua seria conferintelor spirituale si ale intalnirilor duhovnicesti.
Anul acesta – 2022, este declarat in Patriarhia Romana drept „Anul omagial al rugaciunii in viata Bisericii si a crestinului si Anul comemorativ al sfintilor isihasti Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama si Paisie de la Neamt”. Continuare 


Prislop 26Prislop - Parastasul Parintelui Arsenie Boca - 27-28 noiembrie 2022
Informatiile despre programele urmatoarelor pelerinaje le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje. .
Va invitam sa calatoriti alaturi de noi, la Prislop, in acest pelerinaj de suflet, organizat cu ocazia implinirii a 33 ani de la plecarea in Vesnicie a Parintelui Arsenie Boca. Ne dorim sa traim doua zile cu folos duhovnicesc, dedicate rugaciunii. Va transmitem mai jos detalii despre programul acestor zile:
Plecarea din Bucuresti va fi duminica, 27 noiembrie 2022, la ora 6.30 dimineata, iar intalnirea va fi la ora 6.15. Ne vom intalni si vom pleca din parcarea centrala, cu plata, amenajata in Piata Victoriei. Plecarea fiind in zi de duminica, vom avea bucuria de a participa, cu totii, la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie. Continuare


sloboziaDe Sf Nicolae - cu daruri, la copiii din Centrul "Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil" - jud Giurgiu!
In continuarea traditiei incepute in anii trecuti, dorim ca in preajma sarbatorii de Sf. Nicolae sa pregatim cate un mic cadou pentru copiii din Centrul Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu.
Anul acesta ne-am gandit sa le oferim fiecaruia cate o IE pe care sa o poata folosi la diverse festivitati scolare sau alte evenimente in care se cinstesc traditiile si portul popular. Cei care doriti sa contribuiti, va rugam sa trimiteti donatia in contul Fundatiei, cu precizarea „IE - Pentru Giurgiu”.
In mod special, dorim sa multumim persoanei care a facut posibila achitarea integrala a celor doua facturi in valoare de 6.340 lei. Cu ajutorul dragostei si generozitatii dvs, suma totala care a fost donata Centrului, prin transfer bancar, fiind de 9.000 lei (la care se adauga sumele donate in numerar, cu pomelnice, sau de catre cei care am facut vizita de sambata, 22 octombrie).
Continuare

hta„Adopta” un student de la Valea Plopului!

Va invitam sa „adoptati un student", sa fiti piatra de temelie pentru sperantele si aspiratiile acestor tineri, pentru a contribui si dumneavoastra la continuarea educatiei si instruirii unor copii care au ajuns in aceasta etapa datorita credintei, propriului efort si viziuni.
Pentru a crea si sustine fondul pentru bursele studentilor, avem nevoie de donatori/ sponsori care sunt dispusi sa contribuie constant, lunar, cu o suma de bani. Persoanele care si-au manifestat dorinta de a face parte din acest proiect, vor efectua transferul banilor in contul bancar al Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca.
FUNDATIA CRESTINA PARINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile platii: „Adopta un student”)

Pentru detalii, va rugam sa ne contactati la nr de telefon 0760 141 744 - Florina Ionescu sau sa ne transmiteti un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Va multumim pentru efort si implicare!

dac1c485 746f 4831 b17e bd86ee76fbf8Ajutor pentru recuperarea lui Mario-Gabriel
Familia lui Mario-Gabriel, un copil de 4 ani, va multumeste pentru ajutor!!
Cu generozitatea si dragostea dvs, din putinul fiecaruia, am donat familiei lui Mario-Gabriel suma de 900 lei.

Adevarat zic voua, intrucat ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei, prea mici, Mie Mi-ati facut.” (Matei, 25-40).
Ne dorim sa oferim ajutor constant acestui copilas!!
Cei care doriti sa faceti donatii sau sponsorizari puteti folosi contul fundatiei noastre,  specificand la detalii plata: pentru Vasilica Gabriel-Mario”
.
FUNDATIA CRESTINA PARINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Romaneasca – Sucursala Domenii 
In continuare, va transmitem gandurile unei mame care ne cere ajutor pentru fiul sau, Mario-Gabriel:
Continuare

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.