646x404Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „IOAN, CAPATUL PROOROCILOR”
In pustia Iordanului, Ioan striga raspicat si plin de nadejde: 
«Pocaiti-va, caci s-a apropiat imparatia Cerurilor !» «S-a apropiat» - pana aci proorocii o prevesteau ca pe-un fapt al viitorului indepartat; acum imparatia mesianica era inaintea portilor. 
Ioan denunta coruptia nationala de la talpa pana la coroana, instiintarile solemne de la Dumnezeu i-au alarmat pe toti.
Multimile veneau sa-si marturiseasca pacatele si sa se boteze de la Ioan. Printre gloate se strecurau si multi carturari si farisei, care nu voiau sa piarda prilejul de-a se arata, tot ei, in fata multimilor, ca oamenii cei mai sfinti. Tainele lor vinovate nu ramaneau ascunse de ochii lui Ioan. Duhul lui Dumnezeu ii descoperea proorocului ca acestia-s oportunisti.
Faceau pe prietenii, ca sa-si asigure demnitati cand va veni Mesia.
«Pui de vipere !» «Ce credeti, ca scapati de urgia viitoare ?» N-aveti scapare fara roade de pocainta ! Avraam nu va va putea scapa, fiindca faptele voastre nu sunt faptele lui Avraam. Acum securea sta la radacina pomilor netrebnici si focul asteapta alaturea. Valoarea unui pom o hotarasc roadele, nu numele ce-l poarta. Marturisirea credintei fara indreptarea vietii, n-are nici o valoare. Pentru pacat, Dumnezeu este foc. Deci, sau te desfaci de pacat sau vei fi ars cu pacat cu tot. Si cum era multa vita salbateca, multi pomi padureti si foarte multa pleava in Israel, multi incepeau sa simta focul lui Dumnezeu arzandu-i. Intr-unii se aprindea focul pocaintei; intr-altii focul maniei si al faradelegii. Irod, ars de mustrarea proorocului, facea parte dintre cei din urma.
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 326-327
Foto: Sf. Ioan Botezătorul, pictat de Arsenie Boca

winter 2020Dragii nostri,
Va multumim tuturor membrilor si prietenilor Fundatiei pentru gandurile bune si urarile transmise cu ocazia acestui inceput de an! Va uram, ca anul 2020 sa va aduca liniste si armonie in suflete si in viata dumneavoastra! Spor in credinta si cat mai multe fapte bune, spre Slava Lui Dumnezeu!
Il rugam pe Parintele Arsenie Boca sa se roage pentru noi Bunului Dumnezeu astfel incat in 2020 sa ne bucuram de daruri negraite care vin de la Hristos, sa ne iubim mai mult, sa fim mai uniti si mai buni, caci „nimic nu poate inlocui lipsa iubirii, dar iubirea inlocuieste toate neajunsurile” (Parintele Arsenie Boca).


VPlopuluiPrima vizita la Valea Plopului - sambata 18 ianuarie 2020

Pentru toate momentele frumoase care au fost si care urmeaza sa vina, va multumim! Noul an sa va aduca bucurie si liniste in casele dumneavoastra! La multi ani!
Va invitam sa ne insotiti pe 18 ianuarie 2020, in prima deplasare a acestui an, la prietenii din Valea Plopului! Va asteptam cu drag in numar cat mai mare! Continuare

evenimenteEvenimente si recomandari   
*Priveghere de noapte -
10 ianuarie, de la ora 22:30, va asteptam la slujba de priveghere cu ocazia pomenirii Sf. Cuvios Teodosie cel Mare, intemeietorul vietii calugaresti, la biserica Serban Voda, str. Petre Tutea, nr. 1, sectorul 4, Bucuresti. De la ora 0:00 se vor citi Molitfele Sf. Ierarh Vasile cel Mare. Continuare

*1919 - Misiune regala - 18 ianuarie 2020, ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Cretulescu nr. 8 (in spatele Bisericii Albe), Muzeul National al Literaturii Romane, va invita la un spectacol de si cu Liana Ceterchi, dupa cartea Dianei Mandache ”Queen Marie of Romania - Later Chapters of my Life - Regina Maria a Romaniei - Capitole tarzii din viata mea”. Continuare

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.