invierea fiului vaduvei din nainCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CONFLICT DECLARAT”
„Iata asa era Iisus: cel mai milostiv cu pacatosii si cu pacatoasele, care-si marturiseau pacatele, si in acelasi timp, prigonitor fara egal al pacatelor mintii: fatarnicia, prejudecatile, viclenia, cu un cuvant fariseismul. Ierta coruptia trupeasca pocaita, dar nimanui n-a iertat coruptia ratiunii. A crede ca esti in regula cu Dumnezeu, dand Templului zeciuiala din izma si marar, uitand dreptatea si iubirea, e o coruptie a ratiunii: e a observa amanuntele si a pierde principiile. Iar cand amanuntele vor parea fara principii inceteaza si acestea. Destramarea religiei provine dintr-o destramare a mintii in formalism, care apoi se stinge si el dintr-o reactiune impotriva lui. Iata ce voia sa previna si sa salveze Iisus: si amanuntele si principiile, si copacii si padurea.
Dar pe langa formalism mai era si viclenia acestor minti, pe care n-o putea suferi Iisus. Fariseii, vicleni fiind si fatarnici, intr-un fel erau si intr-altul aratau, nu puteau suferi indreptarea, ci aceasta li se parea o aluzie, un atac personal. De asemenea erau sensibili si legiuitorii.  
Iisus nu s-a scuzat niciodata, daca cineva s-a simtit atins de cuvantul Sau. Daca unii marturiseau ca se simt atinsi, ii ataca pe fata: «Vai si voua legiuitorilor, ca puneti legi si sarcini la altii, iar voi nici cu degetul cel mic nu le atingeti!»
Iata luptator, intemeietor de religie, religia spiritului, restabilind ratiunea si iubirea, factori principali ai persoanei, suportul desavarsirii.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p.177
(Sursa foto)

Va asteptam, cu drag, in pelerinajele noastre!
Informatiile despre programele urmatoarelor pelerinaje le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.
In perioada 20 - 21 octombrie 2018, cu ajutorul Domnului, vom organiza un pelerinaj la Iasi, pentru a ne inchina la moastele Sfintei, izvor de bine­cu­van­ta­re si insa­na­to­sire duhovniceasca si trupeasca pentru toti cei care o cheama in rugaciune sa fie mijlo­ci­toa­re catre Preamilostivul Dum­ne­zeu. Locurile pentru acest pelerinaj s-au ocupat.
 Continuare

chiliePasi in urcus duhovnicesc
Pastrand traditia, ne-am adunat si in acest an, la sfarsit de septembrie, cu toti cei ce il indragesc pe Parintele Arsenie, sa mergem in pelerinaj la Manastirea Brancoveanu. Vineri dimineata, pe 28.09.2018, ne indreptam cu dragoste si dor de revedere a meleagurilor fagarasene mult iubite de Sfantul Ardealului, pentru a sarbatori implinirea a 108 ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca. Continuare

milostenieO fapta de milostenie pentru  semenii nostri
Va invitam sa reflectam putin si sa fim mai buni, mai altruisti si milostivi cu semenii nostri. Pentru a face milostenie, nu avem nevoie de bani, ci de bunavointa. Atunci cand avem bunavointa, nu conteaza ca suntem saraci, iar averea noastra nu se imputineaza, ci sporeste, facem cea mai buna investitie. Daca omul care primeste ceva de la noi ne rasplateste binefacerea, cu atat mai mult va face lucrul acesta Hristos, care ne rasplateste chiar si atunci cand nu ii dam nimic. In cazul in care sunteti interesati sa oferiti un ajutor, va recomandam sa verificati personal cazurile din Tabelul de ajutor, prin mijloacele pe care le aveti la dispozitie. Sa ii ajutam pe semenii nostri si sa ii pomenim in rugaciunea noastra! Continuare 

referendum 97296400Daca nu ati facut-o inca, va rog sa mergeti la vot!
Iubiti frati si surori, iubitori ai Parintelui Arsenie Boca,
Dacă nu ati facut-o inca, va rog sa mergeti sa votati la Referendum si nu singuri ci cu toti cei ai vostri!
Avem de dat un raspuns pentru cel mai important examen al nostru, din ultimii 30 de ani
Dati deoparte manipularile celor care nu se gandesc la viitorul Romaniei si votati cu constiinta apartenentei la un neam de martiri eroi si sfinti!
Cristian Filip - Presedintele Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca

recomandari2Evenimente si recomandari
*Targul Bucurestilor, la a treia editie, in Parcul Izvor! - in perioada 10 - 14 octombrie 2018, in Parcul Izvor, Primaria Capitalei, prin Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, organizeaza cea de-a treia editie a Targului Bucurestilor.  Continuare 
*Conferinta Pr. Nicolae Bordasiu - 7 octombrie 2018 - la Biserica „Serban Voda” din Bucuresti, venerabilul Parinte Profesor Nicolae Bordasiu ne va vorbi despre „1918 – cel mai frumos an din istoria Romanilor!” Continuare


0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.