mironositeleCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „ MIRONOSITELE
Acestea sunt mironositele (purtatoarele de mir) care au ridicat, primele, steagul crestinismului, vestind Invierea Domnului.
Ele iubeau pe Iisus, fiindca El le-a ridicat la noua conceptie despre viata. Aceasta le-a adus pe urmele Lui. Iar El le-a facut primele vestitoare ale invierii.
Faptul Invierii Domnului a frant toata protivnicia, a inlaturat toata ingrozirea din calea lor.
- Ce-au cunoscut ele in Iisus ?
- Iubirea divina care le-a purificat viata, le-a innoit sufletul, le-a transfigurat existenta. O iubire care strabate in adancuri, care rascoleste toata fiinta, care creeaza din nou.
Aceasta iubire a crescut si in sufletul lor.
Aceasta iubire le-a facut, din femei slabe, fricoase, mai tari decat toate protivniciile lumii, le-a facut mai tari ca moartea, de care nu se mai temeau.
La aceste insusiri duce Iisus pe oricine care se intalneste cu EL Aceste insusiri sunt cele ce fac pe omul nou, renascut din Dumnezeu, un vestitor al invierii.
Femeile mironosite au fost invrednicite de Dumnezeu sa fie primele vestitoare ale invierii lui Iisus, ale nasterii din nou a omului; - si au corespuns. 
Marturie mai stau de-a lungul veacurilor si toate sfintele fecioare, care si-au inchinat viata lui Iisus; stau marturie toate mucenitele, care L-au marturisit prin suferinta si moarte - si prin ce putere, ar fi trecut toate acestea, daca nu prin iubirea ce-o aveau de Iisus. Aceasta-ti da bucuria care intrece frica pe care-o are firea de chinuri.
Stau marturie a Invierii toate mamele crestine, care au adus copiii lor, ce s-au facut stalpi ai Bisericii lui Hristos, mucenici ai crestinatatii, suflete de eroi si sfinti.
 
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 88 - 89.
(Sursa foto)

2Ajuta Fundatia redirectionand 2%
Aceia dintre dumneavoastra care ne puteti ajuta, descarcati formularul 230, cu datele fundatiei noastre, urmand doar sa adaugati datele personale in campurile corespunzatoare din formular. Pentru a completa/descarca formularul, click aici sau contactati-ne la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..Termenul limita pentru depunerea la Administratia Financiara a Declaratiei 230 privind redirectionarea a 2% din impozitul anual este 31 iulie 2019. Declaratiile se depun completate si semnate fie personal de catre contribuabili, direct la registratura organului fiscal, prin posta, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit legii. Multumim celor care in anii trecuti au redirectionat aceste procente catre fundatia noastra, aceste sume ajuta fundatia noastra sa isi poata desfasura activitatea zilnica. Continuare

rametReamintire: Pelerinaj la Manastirea Prislop si Manastirea Ramet - 18 - 19 mai 2019
Pentru a aduce tihna mult ravnita sufletelor, va invitam sa participati in pelerinajul pe care Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca il va organiza in zilele de 18 - 19 mai 2019, la Manastirea Prislop, Manastirea Ramet, Schitul ”Inaltarea Sf. Cruci” din Aiud, Cetatea Alba Carolina si Catedrala Reintregirii Neamului din Alba Iulia. Ultima zi de inscriere in pelerinaj va fi 13 mai 2019Continuare
Informatiile despre programele urmatoarelor pelerinaje le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.            

 afis Vesnicia s a nascut la satVesnicia s-a nascut la sat 
Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca organizeaza în data de 24 mai 2019, ora 18:30, evenimentul aniversar al unui deceniu de activitate in spatiul social crestin-ortodox, „Vesnicia s-a nascut la sat”, ce va avea loc in Aula Magna a Facultatii de Biotehnologii din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice din Bucuresti, sector 1, bulevardul Marasti Nr 59. Continuare 


evenimenteEvenimente si recomandari   
*Priveghere in cinstea Sfantului Mucenic Ioan Valahul -
 vineri, 10 mai 2019, ora 21:30, la Biserica "Sfantul Dumitru-Posta", Paraclis Universitar, Str. Franceza nr. 1, Bucuresti. Slujba va incepe cu acatistul Sfantului, fiind urmata de Vecernie cu Litie, Utrenie, Sfanta Liturghie si Parastas. Continuare
*Maria Sa, Neagoe Basarab 13 mai 2019, ora 18:30, va asteptam la lansarea audiobookului, ce va avea loc la Muzeul Taranului, Sala Horia Bernea.  Continuare
*Latinitatea rasariteana a Romanilor – cateva consideratii -  22 mai 2019, ora18:00, in cadrul Bisericii „Serban Voda” din Bucuresti va asteptam la conferinta istorica si cultural – spirituala. Continuare  
         

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.