nasterea maicii domnuluiCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MAICA DOMNULUI”
„Daca viata noastra s-ar reduce numai la viata aceasta, cea intre leagan si mormant, toata zdroaba vietii ar fi fara sens. Dar viata noastra nu e numai atata.
Stim de la Iisus, ca vom purta si chipul pe care ni l-a aratat El, schimbandu-Se la fata. Aceasta insa, cand Se va naste in noi Iisus, asa cum S-a nascut in sfanta Fecioara. 
Prin asceza si iubire sufletul nostru trebuie sa ajunga la curatia sufletului fecioara, in care se va naste chipul nostru vesnic.
Nu e prin urmare numai o urmare a Domnului, o „imitatio Christi", ci si o urmare a Maicii Domnului. Iar Maica Domnului n-a fost scutita de niciuna din durerile omenesti. De mica a cunoscut refugiul si prigoana lui Irod. Sabia durerilor a fost profetita pentru sufletul Ei. 
Ea e modelul desavarsit de curatie si iubire, duse pana la jertfa: dovada, ca putini erau pana sub crucea Rastignitului, si printre cei putini, era Maica Domnului.
Tot asa, pe langa orice rastignit al vietii acesteia, putini mai raman pentru el catre Dumnezeu, si printre cei putini, e Maica Domnului. - Caci, spre a ajunge la refacerea noastra, trebuie sa trecem prin multe rastigniri, si avem trebuinta de o inima de mama pentru noi catre Dumnezeu.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p.121.
(Sursa foto)

Va asteptam, cu drag, in pelerinajele noastre!
Informatiile despre programele urmatoarelor pelerinaje le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.
In perioada 28 - 30 septembrie 2018, va invitam pe toti cei ce il îndragesc pe Parintele Arsenie Boca, sa participati in pelerinajul de la Manastirea Brancoveanu - Sambata de Sus. Costul acestui pelerinaj este de 280 lei/ persoana si include urmatoarele servicii: transportul cu autocarul, 2 nopti de cazare in camere duble (cu 2 paturi si baie proprie), 4 mese: vineri - masa de seara, sambata - micul dejun si masa de seara, duminica - pranzul. Continuare
In perioada 20 - 21 octombrie 2018, cu ajutorul Domnului, vom organiza un pelerinaj la Iasi, pentru a ne inchina la moastele Sfintei, izvor de bine­cu­van­ta­re si insa­na­to­sire duhovniceasca si trupeasca pentru toti cei care o cheama in rugaciune sa fie mijlo­ci­toa­re catre Preamilostivul Dum­ne­zeu. Costul acestui pelerinaj este 220 lei/ persoana si include: transportul cu autocarul, 1 noapte cazare, 2 mese de pranz in zilele de sambata si duminica.icul dejun si masa de seara, duminica - pranzul.
 
Continuare

ValeaScreziiVizita la Valea Plopului 22 - 23 sept 2018
Cu bucurie si nerabdare ne pregatim pentru vizita de la Asezamantul de la Valea Plopului/ Valea Screzii, din 22 - 23 septembrie 2018. Va asteptam si pe dumneavoastra sa va alaturati dorintei noastre de a imbogati proiectul Valea Plopului cu mai multa caldura si mai mult folos! Va invitam si pe dumneavoastra sa va alaturati, ca voluntari, activitatilor organizate cu copiii de la Valea Screzii: jocuri, lectii, activitati diverse. Continuare

recomandari2Evenimente si recomandari
*Acces gratuit la Muzeul National de Istorie a Romaniei - 5 - 9 septembrie 2018, intre orele 10:00 - 18:00, vizitatorii se vor putea bucura atat de expozitiile permanente ale muzeului precum „Copia Columnei lui Traian”, „Lapidarium” si „Tezaurul Istoric”, cat si de cele temporare cum sunt „Romania in Marele Razboi”, „Marasti, Marasesti, Oituz”, „Imago Romaniae. Terra Christiana”, „Mircea cel Batran – 600”. Continuare
*Calea Sfintei Cruci, scara catre Cer! - Biserica Sfantul Vasile cel Mare - Victoria, va invita sa participati joi 13 septembrie 2018, la a VIII-a editie a Procesiunii "Calea Sfintei Cruci, scara catre Cer!", din cadrul hramului "Inaltarea Sfintei Cruci". Continuare


0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.