cincizecimea sustine teoria ramificatiilorCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „UNDE MAI SUNT LIMBILE DE FOC?”
„Astazi toate neamurile aud, in limba lor, despre singurul lucru care mai poate uni laolalta: despre existenta unei „Societati" desavarsite, a Sfintei Treimi.
Deci marea societate a neamurilor e indemnata sa fie reflexul pamantesc al acestei „Societati" ceresti, singura solutie a iesirii neamurilor din babilonie.
Dar ziua Pogorarii Duhului Sfant mai insemneaza si iesirea omului din omenesc si frica, in dumnezeiesc si senin dumnezeiesc. Apostolii, desi vazusera, ba chiar si ei facusera lucruri mai presus de fire, ei, care s-au incredintat de marea realitate a invierii din morti, inca mai plateau tribut: tremurau din toate fibrele neputintei omenesti.
Duhul Sfant, prin pogorarea Sa, a sters frica din fire.
Putere de sus si limba de foc s-a dat omului.
De acum nu mai graiau din ale lor, ci din Duhul Sfant. Asa e firesc: Dumnezeu sa graiasca omului despre Sine, din om.
Dar atunci omul ia foc si lumina dumnezeiasca.
Divina prezenta stramuta omul in fericirea dupa care de altfel umbla - a supremei certitudini. Atunci nu mai e putere pe lume, de care sa se teama, desi el nu e o primejdie pentru nimeni.”
Sursa: Părintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2016, p. 100

(Sursa foto)

Pelerinaj la Manastirea Prislop - 27 - 28 iunie 2020

145545 manasitrea prislopSambata si duminica, 27 - 28 iunie 2020, fundatia noastra organizeaza un nou pelerinaj la Manastirea Prislop.
Va asteptam cu bucurie sfanta, sa ne fiti alaturi, pe toti cei care va doriti sa calatoriti pe urmele ocrotitorului nostru, Parintele Arsenie Boca.
Sambata dimineata, 27 iunie 2020, ora 6:30, sunteti asteptati la autocarul care va fi parcat in locul deja cunoscut, Piata Victoriei - Parcarea Centrala. Pentru buna desfasurare a programului, va rugam sa ii respectati pe ceilalti pelerini, dand dovada de punctualitate! Plecarea in acest pelerinaj va fi la ora 7.00.
Sa ne rugam, cu credinta, Mantuitorului nostru Iisus Hristos si Parintelui Arsenie Boca, ca acest pelerinaj sa ne foloseasca sufleteste si sa ne daruiasca capacitatea de a primi lucrarea harului dumnezeiesc.
Costul pelerinajului este 245 de lei /persoana si include urmatoarele servicii:
- transport cu autocar clasificat
- 1 noapte cazare, in camere duble, la hotel Rusca 3*, din orasul Hunedoara. Continuare

unnamedCandela aprinsa a rugaciunii - initiativa a Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca
In Biserica luptatoare de pe pamant, doar impreuna rugatori suntem puternici! Dupa ce Dumnezeu a randuit ca in ultimele saptamani sa avem ragazul sa redescoperim Biserica lui Hristos din sufletul fiecaruia dintre noi, a sosit timpul sa aprindem candela rugaciunii comune, continue, catre Dumnezeu. Avand binecuvantarea Pr. Arhimandrit David Antim si a tuturor duhovnicilor credinciosilor care se vor inscrie, ne dorim ca fiecare dintre cei care intra in aceasta lucrare sa citeasca din Psaltire o ora pe zi (ora aleasa dupa posibilitatile fiecaruia), astfel incat rugaciunea sa fie ca un foc nestins. Asteptam inscrierile celor dornici sa sporeasca comuniunea si rugaciunea precum si orice alte intrebari sau clarificari, pe adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. /whatsapp, la numerele de telefon 0760 141 744 / 0724 271 236 - Florina Ionescu. Continuare

eph 1916 optimized„Biserica este un Eveniment. Este poporul lui Dumnezeu adunat in rugaciune” - PS Ignatie
Noi toti suntem Biserica, nu numai episcopii si preotii.
Se poate observa ca orice discurs despre Biserica, fie ca este pozitiv, fie ca este negativ, face referire doar la episcopi si la preoti, de parca credinciosii sau chiar cel care vorbeste nu ar face parte din ea. Din nefericire, este o intelegere eronata.
Biserica este un Eveniment. Ea a fost constituita in urma evenimentului Pogorarii Duhului Sfant, in chip de limbi de foc, asupra Apostolilor, care erau adunati pe colina Sionului din Ierusalim, in foisorul cel de sus. Biserica este constituita prin putere de sus.
In urma acestui eveniment, Apostolii, din oameni simpli, fricosi, neintelepti si neinvatati, au devenit, prin puterea Duhului Sfant, oameni curajosi, intelepti, care au cucerit lumea intreaga, propovaduindu-L pe Hristos Cel rastignit si inviat. Focul Duhului Sfant s-a pogorat din cer si i-a schimbat. Este focul schimbarii. Continuare

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.