epitaf sambataDetaliu

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MAICA DOMNULUI”
Stim de la Iisus, ca vom purta si chipul pe care ni l-a arătat El, schimbandu-Se la fata. Aceasta insa, cand Se va naste in noi Iisus, asa cum S-a nascut in sfanta Fecioara.
Prin asceza si iubire sufletul nostru trebuie sa ajunga la curatia sufletului fecioara, in care se va naşte chipul nostru vesnic.
Nu e prin urmare numai o urmare a Domnului, o „imitatio Christi", ci si o urmare a Maicii Domnului. Iar Maica Domnului n-a fost scutita de niciuna din durerile omenesti. De mica a cunoscut refugiul si prigoana lui Irod. Sabia durerilor a fost profetita pentru sufletul Ei.
Ea e modelul desavarsit de curatie si iubire, duse pana la jertfa: dovada, ca putini erau pana sub crucea Rastignitului, si printre cei putini, era Maica Domnului.
Tot asa, pe langă orice rastignit al vietii acesteia, putini mai raman pentru el catre Dumnezeu, si printre cei putini, e Maica Domnului. - Caci, spre a ajunge la refacerea noastra, trebuie sa trecem prin multe rastigniri, si avem trebuinta de o inima de mama pentru noi catre Dumnezeu.”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 121.
Foto: Epitaful „Adormirea Maicii Domnului” (Detaliu) – Manastirea de la Sambata de Sus, pictura din 1944 a Pr. Arsenie Boca

La revedereAlexandria2

Impresii si imagini din pelerinajul organizat pe 30 iulie 2017 la Alexandria si Draganescu
Duminica, 30 iulie 2017, am plecat spre Alexandria pentru a participa la Sfanta Liturghie intr-un lacas al lui Dumnezeu construit si sfintit de curand, Biserica „Sf. Grigorie Teologul”. Ziua noastra a inceput frumos, cu o dimineata racoroasa, cu rugaciunile din autocar si bucuria din sufletele noastre. Continuare

 Foto: Fotografie de grup cu Pr. Daniel Dumitru in fata Bisericii „Sf. Grigorie Teologul”, Alexandria

Biserica Sf AndreiCateheza la Biserica Sf. Andrei, Drumul Taberei - 10 august 2017
Continuam, cu participarea Pr. Prof. Nicolae Popescu si la dorinta membrilor fundatiei noastre, sedințele de catehism de la Biserica Sf. Andrei din Dr. Taberei. Pe 10 august 2017, joi seara (orele 18:00), va invitam sa luati parte la seara duhovniceasca cu tema: Decalogul, Porunca a III-a (Sa nu iei in desert Numele Domnului, Dumnezeului tau; caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert Numele Lui).
Membru al fundatiei noastre, Parintele Profesor Nicolae Popescu este absolvent al Institutului Pedagogic, Facultatea de Filologie (1963) si al Institutului Teologic din Sibiu (1975). Pr. Nicolae Popescu slujeste la Biserica Sf. Andrei din Aleea Parva nr. 1, București (harta), biserica care a fost construita dupa planul si conducerea sa intre anii 1997-2014. (Mijloace de transport in comun: 168, 268, 368, 221, 69, 90, 93 - Statia Valea Argesului)
Pr. Nicolae editeaza din 1990 Revista Ortodoxa „Maran Atha - Domnul Vine!” si este autorul cartilor: „Salvarea prin adevar si iubire” (2014), „Carte de religie crestina ortodoxa” (2015), „Cantari si colinde ortodoxe” (2016).
Multumim conducerii Bisericii Sf. Andrei Parva pentru gazduirea si colaborarea la organizarea acestor seri duhovnicesti.
Foto: Biserica Sf. Andrei, Dr. Taberei (Sursa foto: Ziarul Lumina)

szvlfkNu dorim o mega moschee in Bucuresti
„Eu si Patriarhia pe care o reprezint nu ne opunem construirii unui lacas de cult religios recunoscut de stat. Repercusiunile estimate de unii sunt discutabile. Pozitia oficiala a BOR este fireasca, relatia este firesca, nu te poti opune. O mega-moschee poate e prea mult, o moschee e necesara", a spus Purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, Valentin Banescu, la Digi 24. Poporul roman unit in slujba Crucii - S-au trimis pana astazi peste 8000 de cereri de interventie accesorie in procesul impotriva construirii unei mega moschei in Bucuresti. Continuare  

recomandari2Evenimente si recomandari
*Vulgarizarea mediatica si imaginea duhovnicului autentic - un articol despre procesul de canonizare a Parintelui Arsenie Boca semnat de Adrian Nicolae Petcu, istoric şi membru al Comisiei Teologice Mitropolitane de cercetare a vieţii Parintelui Arsenie Boca. Continuare
**Cinstirea si cultivarea memoriei tuturor celor care s-au jertfit pentru apararea valorilor crestine si nationale
- Patriarhia Romana sustine si indeamna la cinstirea si cultivarea memoriei tuturor celor care s-au jertfit pentru apararea valorilor crestine si nationale, intre care Mircea Vulcanescu, „erudit savant crestin, care a murit ca un adevarat martir". Continuare
***8 august 2017– 27 de ani de la nasterea in Ceruri a Maicii Teodosia (Zorica Latcu).
Evocare facuta de marturisitoarea Aspazia Otel Petrescu si de Arhimandritul Teofil Paraian Continuare


0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.