epitaf sambataCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „ UN DESTIN INTELES”
„Pribegim multi ani in viata pana sa ne lamurim un rost in lume.
Unii pribegesc toata viata fara rost, nici tinta. Altii il cauta toata viata fara sa-1 gaseasca, sau fara sa stie ca l-au gasit.
Inteleg prin destin rosturile pe care le-a ascuns Dumnezeu in viata fiecarui om si pe care omul trebuie sa le desfasoare la randu-i intre oameni. In fiecare ins e sadita o intentie a lui Dumnezeu care, prin om, trebuie sa devina o creatie. Sunt si destine colective. Inca din Vechiul Testament ni se atrage aminte: «Fiti luatori aminte la menirea voastra !» (Agheu 1,5,7).
In crestinism omul e ridicat pana la cinstea de colaborator al lui Dumnezeu; iar aceasta colaborare e destin. Talantii - talentele - sunt inzestrarile acestei colaborari ale lui Dumnezeu cu omul. Lucrand in sensul inzestrarilor, lucrezi in sensul destinului.
Omul e nelinistit cata vreme nu stie ce vrea Dumnezeu cu el, ce vrea Dumnezeu de la el. Viata nu e un scop in sine; e numai mijloc; e numai cadrul unui destin, sau e in cadrul unui destin.
Multi se tem de cuvantul destin, ca nu cumva sa insemneze pre-destin, prin urmare sa se trezeasca intr-o doctrina fara libertatea vointei, deci fara conceptul specific crestin al responsabilitatii ultime.
Cum sa nu raspunzi de ce ti-a dat Dumnezeu ?
Si cum sa nu raspunzi, daca n-ai facut ce ti s-a dat sa faci ?

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 317
(Sursa foto)

Va asteptam, cu drag, in pelerinajele noastre!
Pe parcursul anului 2018, vom organiza mai multe pelerinaje in fiecare luna. Informatiile despre programele acestora, le veti gasi in timp util accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.
Venind in intampinarea dorintelor dvs. de a va organiza cat mai bine programul lunii august, am postat informatii si detalii organizatorice despre frumosul pelerinaj din Transilvania si Banat, de 3 nopti/ 4 zile, din perioada 31 august - 3 septembrie 2018. 
Continuare

zileleprieteniei3jpgZilele prieteniei la Valea Plopului
Cu ajutorul lui Dumnezeu si al Maicii Domnului, in perioada 30.07 - 3.08.2018 am organizat tabara „Zilele prieteniei la Valea Plopului”. Va multumim calduros, tuturor celor care ati facut posibila desfasurarea acestui proiect prin sponsorizari si donatii si va mai asteptam, in continuare, alaturi de noi. Continuare

Cararea Imparatiei Olandeza„CARAREA IMPARATIEI” in limba olandeza
Adevarul este ca in Olanda, ca si in alte tari din jur, multe biserici se transforma in hoteluri, restaurante sau blocuri de locuit. Populatia s-a „desbisericit”, citez dintr-un ziar olandez chiar de ieri. Nu mai merge lumea la biserica. Cauzele sunt multe, nu este locul aici de a le analiza. Eu am remarcat insa ca exista intotdeauna o „foame” pentru „necunoscut”, pentru spiritualitate. Omul nu poate supravietui singur, chiar cu toata aparatura de la Apple in jur. Daca nu merg la biserica, citesc o carte. O parte din ei, bineinteles. si eu pe acestia mizez: cei ce cauta si sunt curiosi. Dupa ce vor citi cartea Parintelui, sunt sigura ca vor dori sa stie mai mult si se vor indrepta, sper eu, spre biserica. Nu trebuie pierduta speranta. Un singur om de va fi salvat este foarte bine, eu sunt multumita. Noi trebuie sa le fim exemplu, noi romanii stabiliti aici, crestini din neam in neam. ii ajutam prin exmplul nostru, prin ceea ce facem, mai putin prin ceea ce spunem. Continuare

recomandari2Evenimente si recomandari
*Invitatie la spectacol -  17 august 2018, ora 20.30, Muzeul Municipiului Bucuresti va invita la Spectacolul „Zambiti, va rog!”, desfasurat la Casa Filipescu-Cesianu. Continuare
*Spectacolul "Vlaicu Voda" - 
 de Alexandru Davila, in regia lui Horia Suru, unul dintre cele mai asteptate proiecte de pe agenda Centenarului Marii Uniri, organizat de Teatrul Excelsior si Primaria Capitalei, va fi prezentat, de vineri pana duminica in perioada 22 - 26 august 2018, in Piata Constitutiei din Bucuresti.  Continuare


0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.