Judecata de apoi 9 670x335Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „VIATA SI VIATA VESNICA...”
„Toti suntem condamnati la moarte si mai nimeni nu crede ca va muri - vorbesc de-o credinta care sa-ti transforme viata in vederea mortii, in vederea Vietii. Toti suntem chemati la viata si mai nimeni nu traieste viata aceasta dupa aceea la care suntem chemati. Traim omorand aceasta chemare.
Nu e putin lucru sa zici unui mort: „Scoala, intoarce-te la viata !" Asa ceva nu poate decat Stapanul vietii si al mortii. si Iisus e Stapan si al mortii si al vietii.
Pe oameni ii infioara intoarcerea unui mort la viata, fiindca obisnuit, asa ceva nu se intampla. Pe Iisus L-a coplesit mila de durerea omeneasca si a mangaiat-o, ca nimeni altul.
Trei morti a inviat: o copila, un tanar - cel de astazi - si pe un prieten al Lui, pe Lazar. Cineva a bagat de seama ca Iisus a inviat pe acesti trei morti asa: pe unul in casa, pe al doilea in drum spre groapa si pe al treilea din groapa, dupa patru zile.
Putea sa invie pe toti.
Putea sa opreasca moartea.
Totusi n-a oprit definitiv moartea, nici pentru cei pe care i-a inviat. Ei au murit mai tarziu iarasi.
Iisus insa dorea omului o alta inviere: o inviere a sufletului; o inviere fara de moarte. Iisus tanjea dupa transformarea sufleteasca a omului, dupa convertirea lui la Dumnezeu.
Iisus a venit inaintea oamenilor cu propria Sa inviere din morti. Prin aceasta ne arata noua, oamenilor, ce vom avea sa fim. Acum
suntem ca noi, atunci vom fi ca El. Numai cat, acum, trebuie sa traim, sa simtim, sa tanjim si sa suferim ca El - si pentru aceleasi pricini. in temeiul unui asa acum, nadajduim un asa atunci.”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „CUVINTE VII”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 124
(Sursa foto)

Manastirea SambataPelerinaj la Sambata de Sus, 27 - 29 sept 2019
A devenit o traditie frumoasa, ca la sfarsit de septembrie, sa mergem in pelerinaj la Manastirea Brancoveanu, astfel ca si in acest an va invitam pe toti cei ce il indragesc pe Parintele Arsenie, sa participati la evenimentul nostru din perioada 27 - 29 septembrie 2019. Locurile in cele doua autocare au fost ocupate. Continuare
Informatiile despre programele urmatoarelor pelerinaje le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.

nasterea maicii domnuluiNasterea Stapanei, inceputul ridicarii noastre
Istoria Nasterii Maicii Domnului nu este consemnata in Sfanta Scriptura, dar traditia Bisericii ne ofera informatii despre acest eveniment. Sfantul Ioachim, tatal Maicii Domnului, era descendent din tribul lui Iuda si din spita regala a profetului rege David. Sfanta Ana era, conform traditiei, fiica preotului Matan, din tribul lui Levi, urmas al marelui preot Aaron. Din aceasta dubla descendenta a parintilor Maicii Domnului, vedem ca in persoana Nascatoarei de Dumnezeu se reunesc cele doua vocatii ale poporului evreu: vocatia regala si vocatia pre­oteasca. Maica Domnului a fost in egala masura rege al poporului evreu, pentru ca l-a condus catre Dumnezeu, dar si mare preot, in sensul ca a adus lui Dumnezeu ca ofranda si jertfa firea umana curatita de pacatul stramosesc. 
Continuare  

evenimenteEvenimente si recomandari   
*Parintele Arsenie Boca propus spre canonizare -
Episcopia Devei şi Hunedoarei a anunţat joi, 5 septembrie 2019, aprobarea documentaţiei necesare pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca întocmite de Comisia specială teologică a Mitropoliei Ardealului. Dosarul complet și studiul document asupra sfințeniei vieții Cuviosului Părinte Arsenie vor fi înaintate spre examinare și decizie Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
 Continuare
*Hram de toamna la Biserica „Sfantul Vasile”-Victoria - sambata 14 septembrie, de Inaltarea Sfintei Cruci, Parohia „Sfantul Vasile cel Mare”-Victoria din Protoieria Sector 1 Capitala isi va sarbatori hramul de toamna. Cu acest prilej, in ajunul si in ziua sarbatorii vor avea loc mai multe evenimente. Continuare

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.