Cuvântul de învățătură 
          al Părintelui Arsenie BocaFragment din Cărarea / Puiul necurat


”Deci, ca să ne mântuim, trebuie să pierdem înclinarea sufletului cea lunecoasă spre împătimirea cu lumea, cu trupul şi cu avuţia, care toate aici rămân. Iar dacă nu ardem această înclinare a sufletului spre lume, sufletul întreg se pierde.
scara_sf_ioan_scararul-590x413
Scara Sf. Ioan Scărarul
Şi totuşi n-am scăpat de curse, căci sunt unii care-şi curăţesc sufletul de patimi prin multe osteneli - şi sufletul are patimile lui: părerea, slava deşartă şi mândria - iar dacă scapă de aceste bucurii mincinoase, dăruindu-le Dumnezeu în schimb adevărate bucurii duhovniceşti, cad în primejdia de a se îndrăgosti aşa de tare de propriul lor suflet pentru faptul că se face curat, încât sufletele lor se sting şi se pierd.
Bucuria neînfrânată, chiar cea pentru daruri cu adevărat duhovniceşti, te poate face să uiţi că încă n-ai ieşit cu totul din împărăţia ispitelor. 

Sufletul însă care se mântuieşte este acela care nu mai trăieşte pentru sine, ci pentru Dumnezeu; sufletul care s-a izbăvit de sine şi petrece ca un dus din lumea aceasta.”

Sursa text: Ieromonah Arsenie Boca - Cărarea Împărăției, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe Române a Ardealului, 2003, p. 24. 
mainile_ajuta
Dragii noștri,


Cum ar fi să ne trezim într-o zi că ne mișcăm doar cu ajutorul unui scaun cu rotile? Și cum ar fi să avem dureri continue și să trecem prin operații chirurugicale și acest lucru nu numai să nu ne rezolve problemele dar să le și înrăutățească?

Cum ar fi ca, la nici 50 de ani, să existe o unică șansă să îți recapeți un pic mobilitatea dar să nu ai mijloacele financiare să te bucuri de acest lucru?


 
Să citim în continuare povestirea tristă și mai ales ADEVĂRATĂ a unei femei care nu va mai merge niciodată pe ambele picioare (un picior i-a fost deja amputat de la șold în urma unei infecții spitalicești) dar care speră că va putea merge cu ajutorul unei proteze. Numai cu ajutorul nostru va putea plăti proteza necesară si visul său, de a merge din nou, va deveni realitate! 

Vă mulțumim pentru orice sumă de bani pe care o veți aduce la sediul fundației sau o veți depune in contul nostru cu mențiunea: PENTRU DNA RODICA FILIP.
Contul nostru este: FUNDAŢIA CREŞTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA,   C.U.I: 252 36 71 
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000      Banca Românească – Sucursala Domenii

Sau puteți să o contactați direct pe doamna Rodica Filip
la numărul de telefon: 0729.375.597 sau email:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .
Contul dnei Rodica Filip este deschis la BRD pe numele său: 

Rodica Filip
RO88BRDE445SV33735964450
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.