Cuvântul de învățătură
             al Părintelui Arsenie Boca

Fragment din  Lumina de pe munte


”Dacă iubirea e porunca ce rezumă Scriptura, sigur că numai ea e chemată să pună capăt: judecăţilor, răzbunărilor şi a tot războiul cel ucigaş dintre oameni. Porunca aceasta, nu aştepta să o împlinească alţii întâi; împlineşte-o tu întâi, şi după tine se vor lua mulţi. Dar trebuie să ştii, dragul meu, că-i vorba de-o iubire fără margini, o iubire care iartă toate, lăsând judecata în seama lui Dumnezeu. O iubire care nu cade, la oricâte probe s-ar întâmpla s-ajungă. 
[...] Deci dacă ţinem să rămânem creştini, trebuie să iubim pe toţi oamenii, ca Iisus, că numai aşa-i sigură şi e cu putinţă „iertarea din inimă", care, atunci, vine ca de la sine, uşor şi simplu, şi nici nu mai cade, chiar dacă ura ar răstigni-o pe toate crucile istoriei. - De altfel aceasta şi e suprema dragoste şi semnul divinităţii Sale. 
Cu această iubire grăia Iisus către oameni.”


Sursa text: Parintele Arsenie Boca - Cuvinte Vii, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 42.
 
schita-de-icoana-maica-domnului-cu-pruncul-5-talita
PrTAnaseProVita
Flori din flori
este proiectul cu care Centrului Social Pro Vita pentru născuți și nenăscuți al Parohiei Valea Plopului în parteneriat cu Centrul de acțiune socială Anastasia al Parohiei Sfântul Nicolae Bruxelles au întâmpinat primăvara. Imagini și un film impresionant referitor la acest proiect puteți vedea apăsând pe linkul anterior (cuvintele boldate). 

Începând de astăzi, 13 martie 2017, vă așteptăm la sediul nostru cu daruri în alimente sau alte produse necesare la Valea Plopului unde vom merge sâmbătă, 18 martie 2017. Întâlnirea de sâmbătă, 18 martie 2017, la sediul fundației noastre (și apoi plecarea spre Valea Plopului) va fi la ora 9:10.

Puteți ajuta și aduce bucurie copiilor de la Valea Plopului în diverse moduri:

A: Participarea la colecta de produse:
Necesitățile pentru această dată sunt următoarele:

- Alimente: lapte praf Aptamil nr 1, soia şniţele şi granule, fasole verde și mazăre conservate, fasole uscată, pate vegetal, margarină, pastă de tomate, halva, biscuiti, napolitane, eugenii.
-Produse de menaj: soluții curățenie, mături, făraşe, clor, muşama, mănuşi unică folosinţă, pungi sandwich, saci menajeri, servețele masă.
-Produse de igienă: Pampers adulți, șervețele umede.
Punct de colectare: Str. Maior Alexandru Câmpeanu nr 58, Etaj 1, Sector 1, Bucureşti. Colectarea se va efectua în perioada 13 – 17 martie, orele 8-16 (cei care nu se pot încadra în program sunt rugați să ne contacteze la 0724.271.236  - Daniela Petcovici).

B: Voluntariat pentru transportarea darurilor:
Transportarea donațiilor se va face exclusiv prin voluntariat. Mulțumim tuturor membrilor şi prietenilor fundației care ajutați ca produsele să ajungă la destinație. Vom primi cu plăcere vizitatori, în limita locurilor disponibile şi în ordinea înscrierii.În cazul în care doriți să ajutați cu serviciul de transport, vă rugăm să anunțați coordonatorul până joi, 16 martie 2017, la adresa de email:  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefon: 0722.661.909.

C: Popularizarea acţiunii:
-  Povestiți despre acțiune prietenilor și cunoscuților dumneavoastră.
- Trimiteți-ne adrese de mail ale celor interesați să fie informați sau oferiți-le datele de contact ale coordonatorului.
Pentru orice alte informații sau lămuriri, vă rugăm să contactați coordonatorul: Anca Victoria, email  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., tel 0722.661.909.

După vizita la așezământul Valea Screzii, ne vom îndrepta spre Schitul Sf. M. Mc. Dimitrie Izvorâtorul de Mir aflat la 11 km depărtare, în satul Poienițele, com. Chiojdu. Aici viețuiesc Părintele Stareț Serafim Jurcă și un frate de mănăstire care încearcă să reînvie viața monahală la acest schit. Cine vrea, poate să trimită pomelnice pentru a fi citite la Sf. Liturghie, precum și orice fel de alimente puteți (orez, făină, mălai, grâu, zahăr, etc), cei doi viețuitori fiind într-o foarte mare criză de alimente. Puteți ajuta și cu donații în bani. Numărul de telefon al Părintelui Serafim este: 0762.100.421.

Vă mulțumim pentru orice modalitate de ajutor veți alege! Nădăjduim că cei dintre dumneavoastră care nu veți putea altminteri, să îi ajutați cu rugăciuni făcute în această perioadă mai mult ca oricând.

Vă invităm azi, 13 martie 2017, la orele 19:00, la o conferință susținută de ALIN MUREȘAN, intitulată ”Despre mărturisitorii întemnițați și fenomenul reeducării de la Pitești, din perioada totalitară”.


Alin Mureșan este unul dintre tinerii care s-a preocupat deosebit de mult de acest subiect în ultimii ani, la sediul fundației noastre găsindu-se și filmul documentar a cărui scenariu a fost semnat de dumnealui intitulat DEMASCAREA precum și cartea , apărută cu câțiva ani în urmă la editura Polirom, având titlul Pitesti. Cronica unei sinucideri asistate.

Evenimentul  anunțat anterior este organizat de Parohia Sf. Antonie cel Mare, cartier Titan, organizator fiind dr. Stelian Gomboș.

Mai multe detalii despre eveniment puteți citi aici. 

În partea dreaptă este pictura intitulată PITEȘTI, făcută la Sf. Mănăstire Diaconești  


Pitesti-pictura-Diaconesti
DanPuricSophia

Librăria Sophia organizează marţi, 14 martie 2017, ora 18.00 conferinţa intitulată

                        SĂ FII ROMÂN!

susţinută de actorul şi regizorul  Dan Puric.

În cadrul acesteia va fi prezentată şi ultima carte scrisă de cunoscutul actor.

Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.

Intrarea este liberă. 

Patriarhia Română și SFÂNTA MĂNĂSTIRE ANTIM (Str. Mitropolit Antim Ivireanu, nr. 29, Sector V, Bucureşti, Tel. 0314 178 078) vă invită Marţi, 14 martie 2017, ora 18:30, în biserica Mănăstirii Antim unde va fi susţinută Cateheza din seria: MARTIRII RUGULUI APRINS cu tema: 
           ArhimandrituI BENEDICT (Ghiuş)

 


benedict-ghiusdiaconesti
Urma-pasilorM
O invitație de a evada din agitația vieții cotidiene pentru a acorda timp celor sacre, în această perioadă sfântă a Postului Paștilor: 
Urma Pașilor Tăi...

Inspirat de jurnalul de pelerin al Olgăi Greceanu, spectacolul religios Urma paşilor Tăi… este o operă de adâncă meditație, menită să deschidă mințile și sufletele tuturor acelora care văd în învățătura creștină Calea, Adevărul și Viața.
Pe măsură ce parcurg ținuturile biblice. personajele capătă convingerea că Mântuitorul Lumii nu este un simplu personaj de legendă, ci întruparea lui Dumnezeu pe pământ. Iar acest adevăr nu le este relevat de grandoarea construcțiilor piramidale, ci de simplitatea peisajului deșertic. 

Cele două reprezentații vor avea loc în ziele:
15 martie( miercuri) – ora 19.00 și
1 aprilie ( sambata) – ora 19.00
Sala Mare, Teatrul ARCUB, Str Lipscani 84-90
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.