Cuvântul de învățătură 
           al Părintelui Arsenie Boca

Fragment din BUNA-VESTIRE

„«Calea care duce la restabilirea chipului integral al omului se deschide prin Fecioara Maria şi prin zămislirea sa, a Fiului lui Dumnezeu şi a Fiului Omului. Aceasta e calea fecioriei, a curăţiei, a neprihănirii, calea iubirii mistice. [...] Iubirea, prin natura sa, ocupă acelaşi loc ca mistica. Ea e şi spirituală şi nu poate fi asimilată organizaţiei fizice şi trupeşti a vieţii omeneşti. Iubirea e legată ideii iniţiale de om. Nu avem o viziune a sensului religios al iubirii, decât simbolic, ca legătură între Hristos şi mireasa Sa, Biserica.» (N. Berdiaeff, "Esprit et liberte", pp. 220-222).
Buna Vestire ar trebui să însemneze, pentru oameni, o ridicare reală, nu numai doctrinară, a căsătoriei la rangul de taină, şi deci cu roade capabile de taină.
Naşteri de sus, suprapuneri de taină, Fiul lui Dumnezeu în Fiul omului, atârnă neînchipuit de mult de înălţimea sau josnicia la care-i trăită viaţa. Dacă o atitudine mişcă Cerul spre pământ, o alta îl izgoneşte, ca şi când nici n-ar fi Cer.
Buna-Vestire taie hotarul între Sfinţi şi oameni de nimic.”

Sursa text: Parintele Arsenie Boca - Cuvinte Vii, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 61, 62, 63.
 
buna_vestire
Icoana Buna Vestire, Părintele Arsenie Boca,
Biserica Sf.Nicolae, Drăgănescu
 
1VPsiVS Sâmbătă, 18 martie 2017, a avut loc o nouă deplasare la așezământul de la Valea Plopului. Am plecat din București cu cinci mașini, pline cu cele necesare și cu oameni care au jertfit din timpul lor pentru a ajuta ca totul să ajungă la cei care chiar aveau nevoie. Pe drum ni s-a mai alăturat o familie care nu locuiește în București. Am dus tot ce s-a strâns din bunăvoința dumneavoastră, am aflat noutăți, că acum sunt 418 persoane care beneficiază de ajutor dintre care 330 sunt găzduite in case sociale ale asociatiei, am discutat despre problemele privind asistența medicală cu care se confruntă și ne-am întâlnit și cu părintele Nicolae Tănase care este inițiatorul acestei asociații.
De acolo am plecat la schitul Sfântul M. Mc. Dimitrie, unde am ajuns relativ ușor cu toate că e situat în vârful unui deal, la marginea pădurii și unde se merge pe un drum neasfaltat. 
Ne-am bucurat de rugăciune, s-au citit pomelnicele iar apoi părintele ne-a răsfățat cu compot de mere abia făcut, vin fiert și vorbe de duh. Ne-am hotărât cu greu sa pornim spre casă dar trebuia deoarece începea să se lase seara.
Cu ajutorul Domnului am ajuns cu bine inapoi iar astăzi am avut bucuria ca cineva din grup să trimită un mesaj cu datele sale cu rugămintea de a le face publice celor care au făcut parte din grup pentru a ne putea revedea și pe viitor în aceeași formație.
Vă mulțumesc încă o data tuturor, donatorilor, transportatorilor, vizitatorilor și vă urez ca Dumnezeu să vă răsplătească binele făcut!
Imagini de la această vizită binecuvântată puteți vedea aici.
                                                           
                                                                     Cu prietenie, Victoria Anca, Coordonator Proiect Valea Plopului
 
Vă invităm să citiți un articol deosebit de interesant și folositor sufletelor noastre despre părintele Pavel de la mănăstirea Tazlău:  „Când am ajuns la Tazlău, am stat cuminte într-un colț, cum spunea un părinte că este bine, dar dintr-o dată a trebuit să nu mai stau într-un colț, ci să fiu în toată mănăstirea. Peste tot. E foarte mare diferență. Cu fiecare zi care trece se lasă tot mai greu. Suntem nu vieţuitori, ci supravieţuitori, aici, la Tazlău”, îmi spune Părintele Pavel în timp ce facem câțiva pași înspre ctitoria Sfântului Ștefan cel Mare. PrPavelTazlau
INVITAȚII

  • ”Eram gata oricând pentru jertfa supremă, considerată ca o binefacere, și la gândul căreia simțeam o mulțumire fără margini. Toate presiunile, de toate nuanțele, morale sau fizice, de toate intensitățile, nu mai aveau nici o putere asupra mea. Ajunsesem să sfidez moartea.” - Ioan Teodorescu
    Librăria Sophia, Editura Evdokimos şi Fundaţia Profesor George Manu vă invită marţi, 28 martie 2018, ora 18.00 la o dublă lansare de carte:
    Ioan Teodorescu - Pelerin prin iadul roşu (prefaţă de Radu Mărculescu)
    Nicolae Roşca - Batalioanele de exterminare Sărata (prefaţă de Pr. Marius Vişovan) 
  • Fundația Sfânta Irina organizează un CICLU DE CONFERINȚE cu tema CONCEPTUL DE MEDICINĂ CREȘTINĂ. Pot participa: medici, preoți, psihologi, asistenți sociali, asistenți medicali, teologi. Participarea este gratuită. 
    Sediul Fundației (str. Erou Mircea Marinescu, nr 3, Voluntari, Ilfov), pe 29 și 30 aprilie 2017, sâmbătă între orele 9-18 și duminică începând cu  ora 14.
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.