ȘTIRILE NOASTRE

PantocratorCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CUNOASTERE DE DUMNEZEU”
„Cuvantul: «De se vor aduna doi sau trei in numele Meu, acolo voi fi si Eu in mijlocul lor» se poate intelege in mai multe feluri, dupa sfintii Parinti. Se pot intelege si oamenii, se pot intelege si cele trei puteri ale sufletului, de care am pomenit si se

...
INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ

valea plopului noiemb 2018
Dragi prieteni,


În aceste zile premergătoare postului Crăciunului ne pregătim să vizităm pentru ultima oară în acest an, în zilele de 17-18 noiembrie 2018, tabăra de la Valea Plopului și Valea Screzii. Vom avea activități, vom avea și socializare, dar și comuniune duhovnicească.
În plus, la fața locului se va deplasa împreună cu noi și o echipă stomatologică, pentru consultarea gratuită a 100 de copii.

Vă invităm să ne fiți alături, printr-una din modalitățile de mai jos: 

A: Voluntariat pentru organizarea activităților
Fiți și dumneavoastră voluntari în activitățile organizate cu copiii de la Valea Screzii: jocuri, lecții, activități diverse.

B: Participarea la colecta de produse și bani
Suntem interesați în primul rand de donații, în direcția achiziționării de truse stomatologice de unică folosință, destinate consultațiilor.
În ceea ce privește ajutorarea materială, necesitățile anunțate pentru această dată sunt următoarele:
Alimente: conserve fasole verde, ciuperci, mazăre, roșii, icre, conserve pește, pate vegetal, eugenii. Legume proaspete: morcov, albitură, țelină, praz.
Produse de menaj: soluții curățenie, cloramină, soluție de geamuri, cif, domestos, detergent de vase. Colectarea se va efectua în perioada 7 – 16 noiembrie 2018, orele 9.00 - 15.00.
Punct de colectare: Str. Alexandru Depărățeanu, nr 20, Ap 2, interfon 002, Sector 1, Bucureşti.

C: Voluntariat pentru transport
Darurile și persoanele participante vor fi transportate cu ajutorul voluntarilor. Suntem recunoscători membrilor şi prietenilor fundației care ne ajută să ajungem la destinație.
În cazul în care doriți să ajutați cu serviciul de transport, vă rugăm să ne anunțați până miercuri, 14 noiembrie 2018, la nr. tel. 0724.271.236 – Daniela Petcovici.

Întâlnirea de sâmbătă 18 noiembrie 2018 va fi la sediul fundației la ora 9, iar plecarea la 9:30.
Pentru orice alte informații sau lămuriri, vă rugăm să ne contactați:
Daniela Petcovici – email: daniela.p@fundatiaarsenieboca.ro – tel: 0724.271.236.
Vă reamintim că în acest așezământ și în împrejurimi, sunt găzduiți 430 de copii fără familie sau împreună cu mamele lor, bătrâni fără ajutor, adulți fără adăpost, familii cu greutăți.
Dumnezeu, Maica Domnului şi Părintele Arsenie Boca să vă răsplătească gândul și fapta bună!

EVENIMENTE / INVITAȚII

Urma Pasilor 19 noiembr
Urma pașilor tăi
… adaptare după jurnalul de călătorie în Țara Sfântă al Olgăi Greceanu, „Pe urma pașilor Tăi, Iisuse…”
Spectacolul va avea loc în Sala Mare - ARCUB, luni 19 noiembrie 2018, ora 19.00. 
Pretul unui bilet este 25 lei/pesoana.

Date contact solicitant

Descriere situatie

Cu ce poate fi ajutat

 

Atentie!  Fundatia nu are posibilitatea de a verifica solicitarile primite.

In cazul in care sunteti interesati sa oferiti un ajutor, va recomandam sa verificati personal cazurile, prin mijloacele pe care le aveti la dispozitie. De asemenea, va rugam sa ii pomeniti in rugaciunea dumneavoastra!

1)       08.11.2018

Cloșcă Violeta – beneficiar

Brăila

Telefon: 0752 991 930

Doamna Cloșcă, 47 ani trăiește din cerșit. Suferă de glaucom accentuat, pierzându-și aproape complet vederea. De asemenea, în urma unui accident grav nu își mai poate folosi o mână. Locuiește într-o cameră de cămin social, în condiții de supraviețuire (încălzește apă cu fierbătorul, neavând frigider sau aragaz).

Din cauza datoriilor acumulate la întreținere și chirie pe 3 luni (500 lei) riscă să își piardă locuința, avand preaviz de evacuare și sistându-se deja caldura. Cine poate să o ajute să nu își piardă adăpostul în prag de iarnă, o poate suna la nr tel afișat.

2)       05.11.2018

Ene Elena – mama

București

Telefon: 0722 308 809

Alex este un adolescent de 14 ani, a cărui copilarie a fost sufocată de o boală nemiloasă - neuroblastom, un tip de cancer frecvent la copii. În momentul de față, boala a recidivat. De 14 luni nu a părăsit spitalul din Istanbul. Deși gravitatea cazului este mare, evaluările recente i-au facut pe medici să spere și să își facă un plan de tratament pentru Alex, care are și el un moral pozitiv.

Deși cheltuielile de spitalizare au depășit suma de 420000 euro și mai urmează câteva faze de tratament, părinții fac toate eforturile să susțină aceste cheltuieli, având mare nevoie și de ajutorul semenilor.

Titular: Ene Elena Georgeta 

RO47RNCB0092062795240003 - lei

RO74RNCB0092062795240002 - eur

Cod SWIFT : RNCBROBU

3)       02.11.2018

Aura Banu – mama

Amara, jud Ialomița

Telefon: 0767 604 184

Mama a 10 copii, între 1 an și 17 ani, ne cere ajutorul pentru a se putea descurca cu cheltuielile legate de creșterea copiilor, dintre care șase merg la școală. În prezent familia trăiește din alocații și indemnizații de creștere a copilului celui mai mic.

Orice ajutor este binevenit: alimente, bani, hainuțe/ încălțări.

Cele două fete mai mari (15 și 16 ani) au nevoie de geci de iarnă (38) și ghete (39); la fel și băiatul de 16 ani (geacă nr 38 și ghete nr 40).

4)       25.10.2018

Marcu Nicoleta – beneficiar

Constanța

Telefon: 0726 903 312

Mama unei fetițe de 7 ani, născută cu tumoră cerebrală benignă și cu piciorușe varus equin. Pânăa la ora actuală, a suportat multiple operații la picioare, unul rămânând încă să fie corectat.

Nu au niciun ajutor de la familie, tatăl a plecat la scurt timp după naștere. Singurele venituri constante sunt alocația și pensia de însoțitor, care trebuie reînnoită la doi ani.

În toamna acestui an, suportând pentru o perioadă un tratament cerebral cu raze, nu a putut merge sa reînnoiască certificatul de handicap, astfel că au pierdut pentru două luni asistența socială.

Au nevoie de ajutor temporar, pentru mâncare și pampers necesari fetiței.

5)       10.10.2018

Crăciun Luminița – beneficiar

Constanța

Telefon: 0760 870 369

Doamna Crăciun este într-o suferință accentuată, care durează de mai mulți ani. Starea de sănătate se agravează continuu din cauza sărăciei și a lipsei de tratament: hemoragie continuă, anemie clinică, stări de leșin dese, dureri foarte mari. Fără asigurare medicală, primește doar un ajutor sumar în serviciul de urgență. Trebuie să plătească pt orice consultație și orice tratament medical.

Dna Luminița dorește să își poată relua lucrul și existența normală. Are nevoie de ajutor pentru necesitățile medicale: asigurare medicală, tratament lunar (endocrinologic, fier, calciu). De asemenea, locuiește în frig și de multe ori rămâne nemâncată. Vă rugăm să o ajutați după putere.

6)       01.10.2018

Toma Gabriela – beneficiar

Com. Poiana Lacului, jud. Argeș

Telefon: 0749 763 497

Doamna Toma, 46 ani, trăiește împreună cu fiica de 11 ani și mama pensionară. Nu are un loc de muncă și nu reușesc să se descurce, doar cu alocația fetei și pensia mamei.

Au nevoie de ajutor pentru a-și putea cumpăra lemne.

7)       20.08.2018

Stan Mitică – beneficiar

Com. Niculițel, jud. Tulcea

Telefon: 0747 307 659

Dl Stan, 53 ani, are tetrapareză spastică și alte afecțiuni. Cu ajutorul oamenilor miloși, a reușit să își construiască două camere la roșu și de mai mult timp se străduiește să le finalizeze pentru a fi locuibile. În prezent dorește să facă branșarea la curentul electric, să monteze uși și geamuri, să tencuiască exteriorul.

Suma necesară finalizării lucrărilor se ridică la 5000 lei. Dacă doriți să îl ajutați, orice contribuție va fi de folos.

8)       10 iulie 2018

Alexe Mihaela - beneficiar

Gura Văii - Mehedinți
Telefon: 0748 789 764

Doamna Alexe, 50 ani, locuiește cu cei 3 copii intr-o cămăruță într-un bloc de nefamiliști cu toaleta la comun.

Doi dintre copii sunt bolnavi grav: un băiat de 22 de ani are depresie cronică sub tratament și alte probleme psihice, iar fata de 25 de ani are probleme la creier și paralizie. Băiatul face atacuri de panică dacă nu-și mai poate lua tratamentul, din lipsă de bani. Fetița cea mică are 8 ani.

Soțul doamnei Alexe are probleme psihice grave si nu ii ajută deloc.

Fiica a fost operată recent pe creier, reiesind o tumoră canceroasa.

Are nevoie de bani pentru mâncare pentru toți, bani de pampers și tratament pentru fata de 25 ani. Dacă aveți la dispoziție hăinuțe pentru fata de 8 ani si incălțăminte mar 31, vă rugăm să o ajutați.

* Datele personale ale beneficiarilor sunt publicate cu acordul acestora, pentru a fi contactati de catre cei care doresc sa ii ajute. Acestea vor fi pastrate de catre Fundatie pe termen limitat, exclusiv in scopuri de verificare ulterioara (mai multe detalii aici)

0
0
0
s2sdefault

valea plopului noiemb 2018
Dragi prieteni,


În aceste zile premergătoare postului Crăciunului ne pregătim să vizităm pentru ultima oară în acest an, în zilele de 17-18 noiembrie 2018, tabăra de la Valea Plopului și Valea Screzii. Vom avea activități, vom avea și socializare, dar și comuniune duhovnicească.
În plus, la fața locului se va deplasa împreună cu noi și o echipă stomatologică, pentru consultarea gratuită a 100 de copii.

Vă invităm să ne fiți alături, printr-una din modalitățile de mai jos: 

0
0
0
s2sdefault

asezamantul Slobozia
Dragii noștri,

Sâmbătă, 27 octombrie 2018, cu ajutorul Domnului, organizăm o nouă vizită la copiii din Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu.
Pentru pregătirea acestei vizite, vă rugăm să ne fiți alături, într-un număr cât mai mare, ajutând fiecare după puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrană și întreținere curentă pentru această perioadă, după cum urmează:

0
0
0
s2sdefault

22 23sept V.Plopului
Dragi prieteni,

La întoarcerea de la Valea Plopului, vizita noastră din 22 - 23 septembrie 2018, doamna Daniela Petcovici, ne transmite următorul mesaj:

0
0
0
s2sdefault

VP
Dragi prieteni,

Cu bucurie și nerăbdare ne pregătim pentru vizita de la Așezământul de la Valea Plopului/ Valea Screzii, din
22 - 23 septembrie 2018. Vă așteptăm și pe dumneavoastră să vă alăturați dorinței noastre de a îmbogăți proiectul Valea Plopului cu mai multă căldură și mai mult folos!

Cu ajutorul lui Dumnezeu vom putea duce donațiile necesare și în plus vom fi însoțiți de voluntarii inimoși ai taberei „Zilele Prieteniei”. 

0
0
0
s2sdefault

vizita la giurgiu
Doamne, ajută!

Mulțumim celor care au făcut posibilă vizita de sâmbătă, 25 august la Așezământul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu, prin donații în bunuri și în bani și prin asigurarea transportului.

0
0
0
s2sdefault
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.
Accept Refuz