ȘTIRILE NOASTRE

ICXC predicîndCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „ CA DE LA SINE INTELES”
„Asa vrea Iisus sa ne insusim implinirea poruncilor. 
Precum nu multumesti slujitorului tau fiindca te serveste, iar acela n-are nici un motiv sa se supere, tot asa si noi, fata

...
INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ

afisPetruVoda
Așa cum v-am anunțat, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom organiza un frumos pelerinaj, în perioada 21 - 22 iulie 2018.

Am ales zona Neamțului, mai precis: Mănăstirea Agapia, Casa Memorială „Ion Creangă” din Humulești, Mănăstirea Neamț, Mănăstirea Sihăstria, Mănăstirea Petru Vodă ctitorită de cunoscutul duhovnic și stareț, trecut la cele veșnice, Părintele Iustin Pârvu.

părintele Iustin 03Părintele Iustin Pârvu s-a născut în 1919 în satul Petru Vodă la 10 Februarie într-o familie de români ortodocşi foarte evlavioşi, şi a fost botezat cu numele Iosif. Faptul că nu a subscris nici uneia din iniţiativele bolşevice cerute de ocupanţi, ci a făcut lecţii de educaţie creştină şi naţională, a dus la arestarea sa în 14 Mai 1948, şi la condamnarea la 12 ani de închisoare. A ajuns la 90 de ani să păstorească Mănăstirea Petru Vodă, să ridice o mănăstire de maici şi un aşezământ social pentru bătrâni şi copii. Lăcașul, având hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, a fost înființat în anul 1991 într-o poiană (Hașca) din Munții Stânișoarei de către Părintele, în amintirea celor care au suferit în detenție în timpul regimului comunist. Mai multe detalii gasiți aici
Creştinismul nu înseamnă avantaje, lucruri satisfăcătoare ale limuzinelor şi ale vieţii noastre tehnice. În creştinismul nostru nu este îngăduit să umbli cu orice preţ după pâine. Nu! Noi ar trebui să ne regăsim, aici în sărăcia noastră, în lucrarea acestui pământ pentru care s-au jertfit cu sângele lor strămoşii noştri, să ne coborâm la simplitate, la o modestie de viaţă în care să lepădăm cu adevărat lumescul acesta cu toată tehnica lui care vine şi aduce peste tot numai moarte şi distrugerea vieţii noastre şi morale şi spirituale şi biologice.(Fragment dintr-un interviu al Parintelui Iustin Pârvu din anul 2008) Sursa foto.  

Vom poposi pentru închinare în Mănăstirea Neamț, "Ierusalimul ortodoxiei române", un impunătormd neamt monument al poporului nostru. Dintre obiectele de mare valoare artistică și istorică, dar mai ales religioasă în biserica acestei mănăstiri se află icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, datând din anul 665, pictată în Lida, patria Sf. Mare Mucenic Gheorghe, dăruită de Împăratul bizantin Ioan al VIII-lea Paleologul domnitorului moldovean Alexandru cel Bun, in anul 1429. Icoana din naosul bisericii reprezintă pe Maica Domnului cu pruncul Iisus ținut pe brațul stâng, iar pe verso este pictat Sf. Gheorghe, fiind ostaș cu capul descoperit, stând pe scaun cu balaurul sub picioare, în mâna dreapta având sulița, iar în cea stângă sabia. Această icoană este cunoscută cu numele de Lidianca pentru că ar fi o copie după o icoana a Maicii Domnului din Lida și pentru că are chipul Sf. Gheorghe, originar din Lida.  (Sursa text si Foto)

03 cimitir manastirea sihastria 73Ne vom opri în biserica și cimitirul Mănăstirii Sihăstria unde luminează, precum o stea intre stele, mormântul Părintelui Cleopa. Părintele continuă și acum să păstorească și să ajute, cu blandețe și dragoste, pe cei care ii cer ajutorul. La mormăntul sfinției sale ne vom opri să aprindem o lumănare, ne rugăm pentru odihna sufletului său, amintindu-ne cu drag de neuitatele sale cuvinte „Mânca-v-ar raiul!” și mai ales de nesfârșita dragoste a părintelui, care, ca o mama iubitoare, îi mângâia pe toți, mustra când era nevoie, îmbărbăta, se ruga pentru toți, ca un bun păstor punându-și sufletul pentru credincioși.

Întalnirea va fi la ora sambătă, 21 iulie 2018, ora 6.00, langă iesirea de metrou „Piața Victoriei”, spre bldul. Aviatorilor, iar plecarea în acest pelerinaj va fi la ora 6:30.
Autocarul se va  afla parcat în locul deja cunoscut, lângă ieșirea de metrou, Piața Victoriei, din fața Guvernului, spre Bdul Aviatorilor. Pentru buna desfășurare a programului, vă rugăm să îi respectați pe ceilalți pelerini, dând dovadă de punctualitate!
Costul pelerinajului este 250 de lei /persoană. 
Servicii incluse: transportul  cu autocarul, 1 noapte de cazare în camere duble (cu 2 paturi și baie proprie) și cină la „Centrul Social-Cultural Sf. Paisie de la Neamț”. 
Înscrierile și plata integrală pentru pelerinaj se fac până pe data de 11 iulie 2018 inclusiv.

Plata se poate face numerar, la sediul fundației, din str. Alexandru Deparateanu nr. 20, Parter, interfon 002, Sector 1, Bucuresti,
L - V, orele 8 -14 sau prin O.P. în contul fundatiei noastre (specificând la detalii: „pelerinaj Neamț iulie 2018 și numele pelerinului”). Dacă faceți transfer bancar, vă rugăm să trimiteți copia O.P. pe email-ul nostru: birou@fundatiaarsenieboca.ro.

NOTĂ: Avansul plătit nu va putea fi restituit, în caz că vă răzgândiți pe parcurs sau nu veți putea participa la pelerinaj din motive personale.

Vă așteptăm cu mare drag alături de noi!EVENIMENTE / INVITAȚII

festivaluldeteatrudestrada
Peste 400 de artiști internaționali vin între 13 iulie și 5 august 2018, la București, pentru a zecea ediție a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București – B-Fit in the Street! organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB.

Slobozia 30 iunie 2018
Dragii noștri prieteni,

La întoarcerea de la Așezământul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Slobozia județul Giurgiu, vizita noastră din 30 iunie 2018, doamna Simona Șandru, coordonatoarea acestui proiect, ne transmite următorul mesaj:

0
0
0
s2sdefault

giurgiu
Dragii noștri,

Sâmbătă, pe 30 iunie 2018, cu ajutorul Domnului, organizăm o nouă vizită la copiii din Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu.
Pentru pregătirea acestei vizite, vă rugăm să ne fiți alături, într-un număr cât mai mare, ajutând fiecare după puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrană și întreținere curentă pentru această perioadă, după cum urmează:
- produse alimentare cum ar fi: zacuscă, pate de post, mezeluri, pulpe, griș, ouă, măsline, dulciuri;
- produse de curățenie: saci menajeri 35 l, soluție pardoseală, hârtie igienică.

0
0
0
s2sdefault


Prietenilor noștri,

timpul a zburat și ne aflăm în pragul plecării la Valea Plopului/ Valea Screzii din
19 și 20 mai 2018. Părintele Nicolae Tănase ne-a oferit 30 de locuri pentru cazarea de peste noapte.

Pr Nicolae Tanase1Parintele Tanase si copiii de la Valea Plopului (Sursa foto)

Vă invităm alături de noi cu inima, priceperea și fapta!
Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră în a desăvârși lecția reală pe care Părintele Tănase ne-o predă, cu smerenie, de peste 28 de ani. Ne propunem să identificăm temele pentru tabăra din iulie, să schițăm programul plus o serie de acțiuni organizatorice. Tabăra se va desfașura in perioada 29 iulie - 3 august 2018, iar dacă mai apar ceva modificări ca număr de zile vă anunțăm în timp util.

0
0
0
s2sdefault

21.04

La întoarcerea de la Așezământul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Slobozia județul Giurgiu, vizita noastră din 21 aprilie 2018, doamna Simona Șandru, coordonatoarea acestui proiect, ne transmite următorul mesaj:

Hristos a Înviat!

Mulțumim celor care au făcut posibilă vizita de sâmbătă, 21 aprilie 2018 la Așezământul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu, prin donații în produse și în bani și prin asigurarea transportului.
Am ajuns la Centru cu trei mașini, persoanele care ne-au însoțit (7 persoane) contribuind în mod semnificativ la achiziționarea produselor cerute, pentru sprijinirea celor 30 de persoane, mame și copii, gădzuite aici.

0
0
0
s2sdefault

Date contact solicitant

Descriere situatie

Cu ce poate fi ajutat

 

Atentie!  Fundatia nu are posibilitatea de a verifica solicitarile primite.

In cazul in care sunteti interesati sa oferiti un ajutor, va recomandam sa verificati personal cazurile, prin mijloacele pe care le aveti la dispozitie. De asemenea, va rugam sa ii pomeniti in rugaciunea dumneavoastra!

1)       08 iunie 2018

Letitia Prode – profesor religie

Loc. Veștem – jud Sibiu

Telefon: 0742 123  942

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Cont deschis la Banca Transilvania, Sibiu: RO42BTRL03301201T00784XX  pe numele LETITIA PRODE (la detalii plata va rugam sa specificati: „AJUTOR COPIII SCOALA VESTEM”)

Doamna profesor dorește să ajute 14 copii care frecventează școala gimnazială, în ciuda faptului că provin din familii defavorizate, monoparentale, copii crescuți de bunici etc. Lipsurile lor sunt mari, începand de la rechizite pană la îmbrăcăminte si încălțăminte în stare deficitară sau necorespunzătoare conditiilor meteo.

Copii se bucură de orice lucru primit, începând de la dulciuri, creioane colorate, carioci, caiete, cărți de colorat, cărți de citit, încălțăminte, haine sau orice altceva.

Pentru orice ajutor, vă rugăm sa o contactati pe doamna Prode

2)       04 mai 2018

Alexe Mihaela - beneficiar

Gura Văii - Mehedinți
Telefon: 0748 789 764

Doamna Alexe, 50 ani, locuiește cu cei 3 copii intr-o cămăruță într-un bloc de nefamiliști cu toaleta la comun.

Doi dintre copii sunt bolnavi grav: un băiat de 22 de ani are depresie cronică sub tratament și alte probleme psihice, iar fata de 25 de ani are probleme la creier și paralizie. Ea necesită un RMN  pt care nu sunt bani. Băiatul face atacuri de panică dacă nu-și mai poate lua tratamentul, din lipsă de bani.

Sotul doamnei Alexe are probleme psihice grave

Urmează să o opereze pe fiică în curand și are nevoie urgent de 1000 lei.

Are nevoie de bani și pentru mancare și pentru a-și ingriji cei doi copii bolnavi (analize, medicamente etc).

3)       19 aprilie 2018

Popa Robert  – fiul beneficiarei

Cluj

Telefon: 0742 454 746

Profesoară în vârstă de 50 de ani, lucrează pe un salariu foarte mic și este grav bolnavă de inimă, fiind și operată și avand și o infecție. A fost la Institutul Inimii din Cluj, unde i s-a recomandat o ecografie, dar nu și-o poate permite. Deasemenea, tratamentul necesar nu și-l poate lua decat de la o clinica privată, și nu are bani pentru asta. Fiul este student și nu o poate susține.

Are nevoie de ajutor bănesc pentru a-și face tratamentul și ecografiile necesare.

4)       16 aprilie 2018

Enache Nicoleta – beneficiar

Jud. Ialomița

Telefon: 0769970110

Tânără în vârstă de 25 de ani, cu un copil de 2 ani și jumătate în întreținere. Este despărțită de tatăl copilului, care are familie și alți doi copii. Este bolnavă de hepatită cronică de tip C și cum nu lucrează nici nu are asigurare medicală. Tot din această cauză nu își poate asigura tratamentul cu Interferon. Copilul este de asemenea bolnav și are probleme de dezvoltare.

Are nevoie de hrană și ajutor bănesc, pentru copil și pentru dânsa.

5)       02 aprilie 2018

Golea Mihai  – beneficiar

Poiana Tapului – Bușteni

Telefon: 0730164444

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Dl Golea, 47 ani are metastază la plămâni și face citostatice, tratamentul lunar costând 500 de lei. Pensia de handicap este de 280 lei pe lună.

Soția este și ea bolnavă de diabet și lucrează pentru un salariu foarte mic.

Are nevoie de ajutor financiar pentru tratament.

6)       27 martie 2018

Crăciun Luminița – beneficiar

Constanța

Telefon: 0760 870 369

Doamna Crăciun este într-o suferință accentuată, care durează de mai mulți ani. Starea de sănătate se agravează continuu din cauza sărăciei și a lipsei de tratament: hemoragie continuă, anemie clinică, stări de leșin dese, hipertensiune, dureri foarte mari. Neavând asigurare socială, primește doar un ajutor sumar în serviciul de urgență. Trebuie să plătească pt orice consultație și orice tratament medical.

Căutăm un medic cu suflet din Constanța, care să îi mijlocească controale regulate, până la îndreptarea stării de sănătate, pentru a putea ajunge să își poata relua lucrul și existența normală. Tratamentul lunar primit pentru sângerări, anemie și hipertensiune se ridică la suma de 250 lei, pe care nu o poate procura.

7)       26 februarie 2018

Berea Agripina – beneficiar

Sat Drăgești, com. Todirești, jud. Vaslui

Telefon: 0740 959 250

Doamna Agripina e mama a trei copii, din care pe cei care mai sunt acasă (băiat 14 ani și fată cls XII, premiantă și olimpică) îi crește din alocații. Suferă de spasmofilie și osteoporoză în grad avansat, care a dus la căderea dinților. Pentru că de câțiva ani nu mai mănâncă/ mestecă normal, acum are complicații stomacale și dureri, pt care nu își permite pastile.

Costul estimativ al tratamentului necesar – extracții și proteze (5600 lei) reprezintă o cheltuială pe care nu și-o poate permite, mai ales în condițiile în care fiica mijlocie este la sfârșitul anilor de liceu. Dacă o puteți ajuta cu orice sumă, contul IBAN este RO41RNCB0262054511060004. Titular: Berea Agripina

8)       25 Ianuarie 2018

Andreea

Bacau

Mama a doi copilasi, Serafim si Ana este inchisa la penitenciarul Bacau si toti trei traiesc suferinta mare a despartirii.

Au nevoie de rugaciune .

De pomenit la rugaciune pe Andreea, Ana si Serafim

* Datele personale ale beneficiarilor sunt publicate cu acordul acestora, pentru a fi contactati de catre cei care doresc sa ii ajute. Acestea vor fi pastrate de catre Fundatie pe termen limitat, exclusiv in scopuri de verificare ulterioara (mai multe detalii aici)

 

0
0
0
s2sdefault

Slobozia 2

Hristos a Înviat!

Sâmbătă, 21 aprilie 2018, cu ajutorul Domnului, organizăm o vizită la copiii din Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu.

Pentru pregătirea acestei vizite, vă rugăm să ne fiți alături, într-un număr cât mai mare, ajutând fiecare după puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrană și întreținere curentă pentru această perioadă, după cum urmează:
- produse alimentare: măsline, margarină, unt, ardei capia la borcan, halva, usturoi, borș, drojdie uscată, cașcaval, salam;
- produse de curățenie: mături, cozi de mături, găleți pentru mop, soluție pentru pardoseală și igiena toaletelor, chibrituri, becuri.

0
0
0
s2sdefault
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.
Accept Refuz