pocaintaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „TAMADUIREA SI IERTAREA”
„Iertarea pacatelor nu inseamna ca le spovedesti mereu si le iei de la capat - ca iarasi le vei spovedi. Crestinismul mai e si chestiune de refacere a vointei. Ne trebuie bunavointa voastra - ca s-o facem vointa; tarie de caracter si simtire de obraz.

VPlopului
Dragii noștri,

Pentru toate momentele frumoase care au fost și care urmează să vină, vă mulțumim!
Noul an să vă aducă bucurie și liniște în casele dumneavoastră! La mulți ani!
Vă invităm să ne însoțiți pe 18 ianuarie 2020, în prima deplasare a acestui an, la prietenii din Valea Plopului! Vă așteptăm cu drag în număr cât mai mare!

Iată cum ne puteți ajuta și vă puteți implica în acțiunea noastră de sâmbătă 18 ianuarie:

A: Participarea la colecta de produse și bani
Necesitățile pentru această dată sunt următoarele:
- Alimente: banane, mandarine, portocale, legume proaspete, piept de pui, pulpe pui, ouă, ficat de pui, mezeluri,conserve de fasole verde, mazare, roșii (colectarea alimentelor se va face doar în ziua de vineri, 17 ianuarie).
- Produse de menaj: saci menajeri rezistenți (35-120l), pastile cloramină Javel, mănuși unică folosință, rolă de hârtie, soluții de curățenie, detergent de vase/baie /geamuri.
- Produse de igienă: șampon copii, șampon adulți, șampon antiparazitar, absorbante damă, șervețele umede.

Punct de colectare: Str. Alexandru Depărățeanu, nr 20, Parter, Interfon 002, Sector 1, București. Colectarea se va efectua în perioada 13 - 17 ianuarie 2020, orele 9 - 16 (cei care nu se pot încadra în program sunt rugați să ne contacteze la nr. de telefon 0760 141 744 - Florina Ionescu).

În cazul în care doriți să ajutați cu donaţii financiare, puteți transfera sumele în următorul cont:
FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii

(de specificat la detaliile plății: „Pentru Valea Plopului”)
sau numerarla sediul fundației din str. Alexandru Depărățeanu, nr. 20, parter, interfon 002, sector 1, București

B: Voluntariat pentru transportarea darurilor

Transportarea donațiilor se va face exclusiv prin voluntariat. Mulțumim tuturor membrilor și prietenilor fundației care ajutați ca produsele să ajungă la destinație. Vom primi cu plăcere vizitatori, în limita locurilor disponibile și în ordinea înscrierii. În cazul în care doriți să ajutați cu serviciul de transport și voluntariat, vă rugăm să anunțați coordonatorul de proiect, dna. Ștefania Pauciuc,  până vineri, 17 ianuarie 2020, la adresa de email: stefaniapauciuc@gmail.com sau nr. de telefon: 0722 310 998.

C: Popularizarea acțiunii

Ne puteți ajuta fie cu produse dintre cele solicitate, fie cu transportul acestora și cu jertfa din timpul liber, fie prin a face cunoscută această inițiativă în rândul cunoștințelor dvs.
Povestiți despre acțiune prietenilor și cunoscuților dumneavoastră.
Trimiteți-ne adrese de e-mail ale celor interesați să fie informați sau oferiți-le datele de contact ale coordonatorului.

Întâlnirea pentru plecarea de sâmbată (organizarea și încărcarea mașinilor), 18 ianuarie 2020, va fi la sediul fundației.

Pentru orice alte informații sau lămuriri, vă rog să contactați coordonatorul proiectului la adresa de email: stefaniapauciuc@gmail.com sau la telefonul 0722.310.998

Ștefania Pauciuc

image4
Vă invităm pe 15 ianuarie 2020, ora 17.00, de Ziua Culturii Naționale, să marcăm împreună, printr-un eveniment cultural, cei 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu.

manPaltin
Vă îndemnăm pe cei care aveți bunăvoință și dragoste, să ajutați cu donații financiare pentru restaurarea clădirilor afectate ca urmare a incendiului puternic izbucnit în noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2020, în incinta Mănăstirii Paltin - Petru Vodă. A fost afectată și chilia memorială a Părintelui Iustin Pârvu, în care și-a petrecut ultimii 3 ani din viață.

VPlopului
Dragii noștri,

Noul an să vă aducă bucurie și liniște în casele dumneavoastră! La mulți ani!

Giurgiu 9
Doamne, ajută!

Sâmbătă, 7 decembrie, am vizitat ultima dată în acest an Așezământul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu, unde am ajuns cu cinci mașini (9 adulți și 3 copii) cu donațiile pe care le-ați făcut cu atâta dărnicie (dulciuri, jucării, alimente, produse de igienă și curățenie, produse de uz casnic, cărți, haine, încălțăminte).
Pregătirea și realizarea acestei vizite au împlinit, credem, „cununa acestui an”, prin momentele adunate toate la un loc în care ne-am simțit cu adevărat o comunitate, strânsă în jurul Părintelui Arsenie Boca, prin implicarea fiecăruia dintre dvs. și generozitatea de care ați dat dovadă, pentru a aduce un strop de mai multă bucurie pe chipurile celor 23 de copii aflați în prezent în centru.

Giurgiu
Dragii noștri,

Sâmbătă, pe 7 decembrie, cu ajutorul Domnului, vom organiza ultima vizită din acest an la copiii din Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu.
Pentru pregătirea acestei vizite, vă rugăm să ne fiți alături, ajutând fiecare după puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrană și întreținere curentă pentru această perioadă, dar în special cu următoarele:

Dragii noștri,

Cu mare bucurie vă comunicăm că, din bugetul rămas de la desfășurarea taberei „Zilele Prieteniei la Valea Plopului - 2019” și al donațiilor financiare oferite de voluntarii, prietenii, membrii și apropiații fundației, am achiziționat o MAȘINĂ DE SPĂLAT PARDOSELI DURE, LAVOR QUICK 36 E - profesionistă (imagini).

Doamne, ajută!

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă vizita la Așezământul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu, de sâmbătă, 26 octombrie, unde am ajuns cu două mașini (5 persoane) cu donațiile pe care le-ați făcut cu atâta generozitate (alimente, rechizite, cărți, haine). De asemenea, un gând de recunoștință se îndreaptă și către aceia dintre dvs. care ați donat sume de bani consistente ce au făcut posibilă acoperirea soldului restant la factura de apă, pentru care făcusem apel în mesajul nostru anterior.