iisus hristos pantocrator

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „IN CONFLICT CU IDEALUL”
„Spre deosebire de idealurile omenesti, care pier ca fumul, neavand nici o consistenta si trainicie, Idealul-Iisus - desi rautatea omeneasca L-a supus pana si la cea mai de ocara omorare - iata ca a treia zi va invia, cutremurand de moarte pe cei ce L-au omorat.
Asa ceva nu se mai vazuse intre

Fundația Creștină Părintele Arsenie Boca organizează în perioada 20 nov-20 dec 2017 o campanie promoțională menită să aducă bucurie și daruri în casele și sufletele dumneavoastră!

Lunacadourilor

- Durata campaniei: 20.11.2017 - 20.12.2017
- La o comandă minimă de 100 lei din magazinul nostru online, aveți o reducere de 25% la abonamentul anual simplu (fara CD) la revista Familia Ortodoxă

BUCOVINA VINE ÎN CAPITALĂ!

Vino şi tu la Balul Bucovinei. Un eveniment dedicat aniversării Unirii Bucovinei cu Patria!

Balul600x228

Vă adresăm şi noi, cu toată căldura, invitaţia făcută de Centrul Cultural Sector 1 TUTUROR BUCUREŞTENILOR: BALUL BUCOVINEI

Ziua de doliu naţional în memoria pruncului nenăscut

afisdoliu

Romania se afla pe locul doi în Europa la numărul de avorturi raportat la numarul de femei, statistic vorbind.

Asociația Pro Vita Christiana “Sfânta Ecaterina“ din Brașov se alătură inițiativei laicatului ortodox din România, care, prin organizațiile pro-viață, declară, cu valoare simbolică, ziua de vineri, 22 martie ca zi de DOLIU NAŢIONAL în memoria celor peste 20.000.000 de prunci care nu au ajuns să se nască in ultimii 50 ani.

Inițiativa aparține Asociației Pro-Vita din Arad și va fi marcată în mai multe oraşe din ţară, și de asemenea, în București.

Concret, această manifestare se va realiza extrem de simplu: prin afişarea la biserici şi în orice alt spaţiu public disponibil, a unui afiș de comemorare și distribuirea în duminica 17 martie după Sfânta Liturghie de fluturaşi care anunţă exact acelaşi eveniment credincioşilor din biserică, distribuiţi împreună cu o panglică de doliu.

Oamenii care vor dori să se implice în această manifestare vor purta în ziua de 22 martie 2013  panglica de doliu la rever sau pe braţ în memoria celor ce nu au apucat să FIE.

La birou, la şcoală, pe stradă sau la piaţă, pe tot parcursul zilei de 22 martie 2013 cei care vor purta la rever sau pe braţ acest mic semn de doliu, pe de o parte în semn de aducere aminte, pe de altă parte în semn de mărturisire, vor raspunde cand vor fi întrebați ce s-a întâmplat: “Cam 20.000.000 de copiii mi-au murit mie şi ţie, acestui neam!"

Consecutiv acestei manifestări, Asociația Pro Vita Christiana “Sfânta Ecaterina” face apel la participarea la marșul „Pentru Viață” în ziua de sâmbătă, 23 martie, între orele 12 și 15, pe traseul Parcul “Nicolae Titulescu” – Republicii – Piata Sfatului – Maternitate – Rectorat.

Marșul și ziua de doliu au loc în preajma sărbătorii Bunavestire, care prăznuiește anunțarea de către Arhanghelul Gavriil a întrupării Mântuitorului Hristos.

Articol preluat de aici

Marşul Pro Vita 2013 Cluj

Vă invităm pe toţi să participaţi VINERI 22 MARTIE ora 16:00 la apărarea adevăratei conştiinţe, să umblăm cu toţii tăcuţi în mijlocul zgomotului lumesc, cel ce rapeşte viaţa pruncilor născuţi şi nenăscuţi.
Aşteptăm toţi oamenii fie studenţi, elevi, familii, copii, mămici cu prunci, tătici...
Te priveşte şi pe tine...DA!

Eveniment organizat şi susţinut de Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români ASCOR Filiala Cluj Napoca, Dna. Dr. Christa Todea-Gross (Pro Vita, CHRISTIANA), Liga Tinerilor Creştin-Ortodocşi Români Filiala Dej, Parohii ortodoxe din Cluj Napoca şi împrejurimi, iar lista continuă.

Avortul rănește femeia în cele mai intime și delicate aspecte ale vieții, iar amintirea acestuia poate declanșa reacții emoționale puternice și complexe, chiar la mult timp după momentul procedurii. Aceasta întrucât graviditatea determină modificări hormonale și funcționale în organismul femeii, iar un avort perturbă acest proces fiziologic firesc, fapt care favorizează apariția unor dereglări în funcţionarea organelor precum și în cea a psihicului. Totalitatea simptomelor psihice care apar după întreruperea sarcinii, fie imediat, fie ulterior, sunt cunoscute sub denumirea de sindromul post-avort sau suferința post-avort.

Această suferință se caracterizează printr-o gamă largă de sentimente concretizate, frecvent, prin comportamente anti-sociale, uneori extreme, în timp ce momentul și factorii declanșării variază de la persoană la persoană. Sunt femei care își schimbă viața imediat după avort, femei care se întorc la viața lor ca și când nu s-ar fi întâmplatnimic, urmând, multe dintre ele, să-și regrete decizia peste ani, atunci când vârsta îndeamnă la introspecție.

Dacă până acum trauma avortului a fost un subiect tabu, Asociația Pro-vita filiala București își propune, prin proiectul „Rupe tăcerea”, să aducă la lumină această problemă majoră care marchează viața femeilor și familiilor din România, prin culegerea și difuzarea de mărturii nemijlocite ale celor afectate. Pentru început, am publicat pe website-ul www.rupetacerea.ro trei mărturii, oferite de Ana Maria, Roxana și Gabriela. Confesiunile sunt înregistrate video, pentru autenticitate și o relație mai directă cu publicul.

„Rupe tăcerea” este parte a campaniei internaționale „Silent no More Awareness”, inițiată în SUA și Marea Britanie acum 10 ani și care a strâns până azi peste 10.000 de mărturii din 67 de țări.

Abordarea sindromului post-se poate face din perspective diferite. Fidelă principiilor și identității sale, Asociația Pro-Vita pentru născuțși nenăscuți - filiala București oferă, tot prin proiectul „Rupe tăcerea”, și un program de consiliere și terapie, al cărui scop este vindecarea de trauma avortului. Particularitatea acestui program constă în abordarea specifică psihoterapiei ortodoxe.

„Programul se numește 'Călătoria', durează în medie 3-4 luni și cuprinde întâlniri săptămânale individuale cu personal format și specializat pe psihoterapia sindromului post-avort. În fapt, pacientul trece prin 10 'pași', dintre care unul îl reprezintă participarea la Taina Spovedaniei”, a declarat d-na Roxana Puiu, psihoterapeut și inițiatoarea acestui proiect. „Dacă preotul ușurează și mijlocește relația femeii cu Dumnezeu, psihoterapeutul se ocupă de modalitatea în care femeia se poate adapta mai bine la viața ei prezentă, învățând să trăiască cu experiența avortului. Spovedania completează psihoterapia, iar amândouă se împletesc, servind aceluiași scop: vindecarea.

Programul „Călătoria” este derulat în parteneriat cu asociația britanică „Care Confidential”.

Mai multe detalii despre acest program și modul în care puteți depune propria mărturie și apela la serviciile noastre specializate, pe website-ul „Rupe tăcerea”,www.rupetacerea.ro

Vă prezentăm un site pro-viaţă, de unde puteţi afla realitatea despre ceea ce înseamnă un avort şi puteţi primi consiliere şi ajutor!

Campania de informare ,,Alege viaţa!” are ca scop punerea în temă a tinerilor de 14-19 ani despre riscurile comportamentului libertin promovat prin mass media.

Modulele propuse sunt:

1.  Iluzie şi realitate. Analiza şi interpretarea cu discernământ a informaţiilor din mass media.

2. Sexualitatea. Informarea tinerilor despre viaţa intimă pentru a-i responsabiliza şi a le stimula cunoaşterea de sine în vederea conturării personalităţii.

3.  Dragostea. Conştientizarea şi analizarea trăirilor specifice adolescenţei în vederea pregătirii tinerilor pentru viaţa de familie.

4.  Concepţie şi contracepţie. Informarea tinerilor despre caracterul procreativ al activităţii sexuale şi posibilităţile tinerilor în această privinţă.

5.  Soluţii. Informarea tinerilor despre posibilităţile de gestionare a vieţii intime din cadrul familiei.

Ne propunem implicarea elevilor la sfârşitul fiecărui modul într-o acţiune de promovare a unei conduite responsabile fata de propriul corp si fata de ceilalţi.

Vă invităm să vizualizaţi site-ul pe adresa: www.alegeviata.org.

impreuna7_copy

Descrierea proiectelor Fundaţiei Creştine Pãrintele Arsenie Boca

Fundaţia noastrã are o serie de programe printre care:

Promovarea valorilor româneşti şi a eroilor neamului
Î
n cadrul acestui program, organizãm lansãri de carte şi/sau film în care prezentãm oameni puţin cunoscuţi publicului larg, dar care, unii dintre ei, au trãit istorie.
Dan Lucinescu este mentorul Fundaţiei noastre, alãturi de care am organizat foarte multe lansãri de carte şi film. A trecut prin reeducarea de la Piteşti, cunoscutã şi sub numele de Fenomenul Piteşti, este inventator, scriitor si fost deţinut politic.
Cel de-al doilea om marcant făcut cunoscut publicului de către noi este Dr. Iosif Niculescu, care a luptat la Cotul Donului, in Al Doilea Război Mondial. Între timp a trecut la Domnul la începutul anului 2013. Mare parte din experinţele doctorului Iosif Niculescu sunt regăsite în filmul Eroism şi Jertfă pe Frontul de Est.
De asemenea, avem puse în vânzare la sediul Fundaţiei o serie de cărţi cu caracter istoric care au în centru viaţa şi acţiunile unor mari oameni ai României.

Programul O Românie binecuvântată
Organizăm de cel puţin două ori pe an pelerinaje la Mănăstirea Prislop.
Unul dintre pelerinaje este întotdeauna pe data de 28 noiembrie, ziua în care a trecut la Domnul Părintele Arsenie.
În jurul datei de 29 septembrie mergem la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus, atunci când prăznuim ziua de naştere a Părintelui.

În general, desfăşurăm pelerinaje între lunile iunie – noiembrie.
Mai avem în program şi pelerinaje organizate la Mănăstirile din ţară, pe durata a 6 zile şi 5 nopţi, însă depindem de dorinţa pelerinilor şi de timpul nostru.

Programul Tineretul şi educaţia lui creştină
Desfăşurăm în şcolile şi liceele din Bucureşti Campania de informare Vreau să ştiu care are ca scop punerea în temă a tinerilor de 14-19 ani despre riscurile comportamentului libertin promovat prin mass media.

Modulele propuse sunt:
1. Iluzie şi realitate. Analiza şi interpretarea cu discernământ a informaţiilor din mass media.
2. Sexualitatea. Informarea tinerilor despre viaţa intimă pentru a-i responsabiliza şi a le stimula cunoaşterea de sine în vederea conturării personalităţii.
3. Dragostea. Conştientizarea şi analizarea trăirilor specifice adolescenţei în vederea pregătirii tinerilor pentru viaţa de familie.
4. Concepţie şi contracepţie. Informarea tinerilor despre caracterul procreativ al activităţii sexuale şi posibilităţile tinerilor în această privinţă.
5. Soluţii. Informarea tinerilor despre posibilităţile de gestionare a vieţii intime din cadrul familiei. Ne propunem implicarea elevilor la sfârşitul fiecărui modul într-o acţiune de promovare a unei conduite responsabile faţă de propriul corp şi fată de ceilalţi.

Ajutăm tinerii talentaţi/supradotaţi, dar cu posibilităţi materiale reduse să îşi urmeze visul şi să dobândească cunoştinţele necesare pentru a trăi din pasiunea lor.
Până acum l-am ajutat pe Andrei Dolcos – balerin, să meargă în Paris unde a susţinut un interviu pentru un post la Opera pariziană. Andrei a întors donaţia făcută de noi acum mulţi ani, printr-o sponsorizare şi mai mare lăsată la sediul Fundaţiei. Ne bucurăm că l-am cunoscut şi l-am putut ajuta! Nu a intrat la Opera din Paris, aşa cum şi-a dorit, a colaborat o vreme cu Opera Naţională, unde a fost balerin şi cu Teatrul Ion Creangă din Bucureşti. În prezent este plecat din ţară.
Al doilea tânăr pe care îl ajutăm şi l-am ajutat este Ramona Ion din Dorohoi. Foarte pricepută într-ale scrisului, având 20 ani, are deja doua volume de poezie. Un volum îl găsiţi la sediul Fundaţiei: Călimara cu ambrozie. Pe Ramona am ajutat-o să îşi lanseze cel de-al doilea volum în cadrul unui eveniment organizat de noi, cu ocazia împlinirii a şapte ani de la înfiinţare. Pe lângă acest lucru, am ajutat-o si financiar, pentru ea si familia sa cu 5 membri pentru a se întreţine.

Organizăm şi trei campanii sociale

Valea Plopului – Valea Screzii
Mergem lunar la Valea Plopului de la începutul anului 2010 în folosul copiilor fără familie, al mamelor în situaţii dificile împreună cu copiii lor, al bătrânilor fără ajutor, adulţi fără adăpost, familii cu greutăţi care sălăşluiesc o vreme mai mult sau mai puţin îndelungată la aşezămintele de acolo. Ajutorul a început prin părintele Nicolae Tănase care a salvat câteva suflete de la avort. Iniţial a dat copii în grija câtorva familii din sat cu promisiunea de a le ajuta să îi crească.
La jumătatea lunii martie 2016 se aflau acolo: 249 de copii între 0-18 ani, 65 de mame, 55 de adulți, 35 de bătrâni.
În newsletter se prezintă nevoile celor de la Valea Plopului, donaţiile se aduc la sediul Fundaţiei în zile stabilite de noi. Membrii şi prietenii Fundaţiei sunt cei care de obicei donează. Produsele sunt transportate pe bază de voluntariat, fiecare venind cu maşina personală şi transportând pe cei care nu au maşină, dar care merg să vizitieze.
Fundaţia noastră şi-a propus să construiască la Valea Screzii o şcoală, deoarece copiii merg pe jos aproximativ 10 kilometri până la scoala din Valea Plopului. Anual donăm la Valea Screzii o sumă consistentă strânsă din sponsorizările date de prietenii şi membrii noştri. În momentul de faţă, fundaţia şcolii este turnată, sunt şi zidurile ridicate. Are formă hexagonală.

Centrul Social Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, Slobozia, Judeţul Giurgiu
În comuna Slobozia mergem o dată la două luni. Centrul ajută mamele care au probleme de violenţă în familie. În prezent sunt ajutate acolo 40 de persoane, mame şi copii: 30 copiii şi 10 mame.
Deplasarea acolo se face ca şi la Valea Plopului: în newsletter se prezintă nevoile celor din Slobozia de Giurgiu, donaţiile se aduc la sediul Fundaţiei, iar produsele sunt transportate pe bază de voluntariat, fiecare venind cu maşina personală şi transportând pe cei care nu au maşină, dar care merg să vizitieze.
Cei din Centrul Social Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil sunt pastoriţi de către părintele Valentin Ştefan şi soţia, Veronica Ştefan. Pe lângă donaţiile primite, se şi autogospodăresc în puţinul loc pe care îl au: cultivă legume şi cresc animale.
Fundaţia noastră merge la Centru din primăvara anului 2011.

Biserica Olari
Din februarie 2014 contribuim lunar, prin intermediul unei prietene dragi a Fundaţiei, Monica Lazar, în susţinerea unor proiecte educaţionale la Biserica Olari.
În perioada februarie 2014 - iunie 2015, Fundaţia Creştină Părintele Arsenie Boca a donat 350 lei/lunar, sub formă de burse, pentru ajutorarea a trei dintre copiii participanţi la activităţile centrului social ADORNO din cadrul Bisericii Olari. Practic ajutorul constă în ore de pregătire pentru şcoală, activităţi de creativitate, ore de chitară, de tobe, de balet, fotbal şi diverse alte activităţi care să ofere o dezvoltare normală şi o utilizare a timpului liber în mod constructiv.
Dorinţa celor doi părinţi slujitori ai Bisericii Olari şi a doamnei preotese a părintelui paroh, Mihai Iordache, este de a le asigura copiilor din Centrul de Plasament o educaţie de bază, morală şi creştină, de a-i ajuta să termine cu bine anii de şcoală şi a-i îndruma spre meseria în care fiecare dintre ei se poate regăsi.
Oferirea de burse din partea Fundaţiei, cu ajutorul lui Dumnezeu şi a Monicăi Lazar, a continuat. Din iunie 2015, până în prezent transferăm lunar în contul Bisericii Olari 350 lei, care vin de la doamna Lazar.

Să ne ajute Dumnezeu pe toţi să îi putem sprijini în continuare!

Subcategorii