ȘTIRILE NOASTRE

PantocratorCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „TAMADUIREA SI IERTAREA”
„Darul iertarii pacatelor e mai mare decat darul minunilor, intrucat priveste sufletul; pe cand minunile privesc de obicei trupul. O iertare 
a sufletului, o curatire a lui, uneori e o adevarata inviere din morti,

...
INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ

a460990a6262db18444571de7ea685f5
Dragii noștri,

Cu voia Domnului, ne propunem ca duminică, 16 august 2020, să mergem în vizită la copiii și mamele din Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu.
Pentru pregătirea acestei vizite, vă rugăm să ne fiți alături, ajutând fiecare după puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrană și întreținere curentă pentru această perioadă, pentru cele 40 de persoane (mame și copii, victime ale violenței domestice), în special cu următoarele:

- mezeluri, iaurt, pui, cașcaval, cârnați, kaiser, măsline;
- hârtie igienică, saci menajeri 35 l.

Vă așteptăm și pe dumneavoastră să vă alăturați proiectului Fundației noastre, pentru ca această frumoasă lucrare de asistență socială și de natură profund creștină din comuna Slobozia, susținută de Părintele Valentin Ștefan și de doamna Preoteasă Veronica Ștefan, să fie de folos pentru cât mai mulți dintre semenii noștri.

În cazul în care doriți să ajutați Așezământul cu donaţii financiare, necesare inclusiv pentru achitarea facturilor de utilități, puteți dona sumele în următorul cont:
FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile plății: „Pentru Giurgiu”)

Vă așteptăm la sediul Fundației cu donații, începând de luni, 10 august, între orele 9.30-17.00. În cazul în care doriți să ne însoțiți, vă rugăm să ne anunțați în timp util pentru a putea organiza deplasarea, respectiv, cel târziu până joi, 13 august.
Persoană de contact: Simona Șandru, e-mail sandrusimona@yahoo.com.

Apelăm și de această dată la persoanele care dispun de mașini și/sau dube să ne ajute cu transportarea donațiilor ce vor fi făcute și cu asigurarea unor locuri disponibile în mașini, pentru cei care vor dori să ne însoțească în această vizită.

Vă mulțumim de pe acum pentru toate darurile dumneavoastră și pentru că sunteți alături de noi!

Dragul nostru părinte Arsenie Boca să vă aibă sub ocrotirea sa!

Doamne, ajută!

EVENIMENTE / INVITAȚII

afisa3horiabernea
Asociația Eleon din Alba Iulia, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, vă așteaptă miercuri, 12 august, de la ora 18.00, la Sala „Irina Nicolau”, la vernisajul expoziției Horia Bernea: de la grădină la iconostas. Expoziția comemorează 20 de ani de la moartea artistului.

a460990a6262db18444571de7ea685f5
Dragii noștri,

Cu voia Domnului, ne propunem ca duminică, 16 august 2020, să mergem în vizită la copiii și mamele din Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu.
Pentru pregătirea acestei vizite, vă rugăm să ne fiți alături, ajutând fiecare după puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrană și întreținere curentă pentru această perioadă, pentru cele 40 de persoane (mame și copii, victime ale violenței domestice), în special cu următoarele:

0
0
0
s2sdefault

WhatsApp Image 2020 02 15 at 20.01.10
Dragii noștri,

După cum probabil v-ați fi așteptat, nici luna aceasta nu putem să organizăm o vizită la copiii și mamele din Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu, ca urmare a condițiilor actuale de restricție sanitară.
Cu toate acestea, vă îndemnăm să ajutăm fiecare după puteri, prin donarea unor sume de bani care sunt necesare acoperirii unor nevoi stringente ale acestui centru, după cum urmează:

- 1040 lei – pentru analize, mâncare, apă și teste sanitare (ar fi bine dacă am putea să îi ajutăm cu această sumă până pe data de 22 iunie);
- 300 lei – restanță pentru cumpărarea a 6 (șase) stingătoare (până pe data data de 1 iulie, cel târziu).

0
0
0
s2sdefault

Strigăt de ajutor pentru familia ION din DOROHOI, județul Botoșani:

Acesti oameni au o situație dificilă acasă, familia acum fiind fără nici un venit!
Mama are grijă de cei mici, iar fiica cea mare, Ramona, lucrează cu program redus de 4 ore pentru a se putea întreține în Facultate și să ofere un mic ajutor fraților mai mici.
Tatăl, foarte bolnav cu o mulțime de diagnostice, intervenție la inimă (încă nu a reușit să rezolve cu dosarul de pensionare) se afla în spital pentru tratament unde a fost infectat cu Covid 19 de la pacienții netestați la timp, situație foarte grea din cauza problemelor întâlnite în sistemul medical.

0
0
0
s2sdefault


WhatsApp Image 2020 02 15 at 20.01.10
Dragii noștri,

Luna aceasta ne-am fi dorit să ajungem din nou la Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu, așa cum obișnuiam, o dată la două luni, însă nu o putem face, ca urmare a măsurilor de restricție impuse de starea de urgență. Astfel, aceia dintre dumneavoastră care doriți, aveți posibilitatea de a le trimite prin curier o parte din bunurile respective sau puteți contribui financiar pentru susținerea nevoilor acestor persoane.

0
0
0
s2sdefault

Date contact solicitant

Descriere situație

Cu ce poate fi ajutat

 

Atenție!  Fundația nu are posibilitatea de a verifica solicitările primite.

În cazul în care sunteți interesați să oferiți un ajutor, vă recomandăm să verificați personal cazurile, prin mijloacele pe care le aveti la dispoziție. De asemenea, vă rugăm să îi pomeniți în rugăciunea dumneavoastră!

1)       28.04.2020

Barbu Cornelia Laura – beneficiar

Loc. Deva, jud. Hunedoara

Telefon: 0742 900 121

Doamna Barbu trece prin grele încercări:  văduvă, cu 6 copii, cel mai mic având doar 4 anișori.  Soțul, în vârstă de 49 ani,  a plecat la cele veșnice în data de 15.04.2020, ca urmare a infectării cu coronavirus  după ce a zăcut 12 zile intubat în spitalul din Deva. Dna. Barbu, în vărstă de 45 ani, fără servici, într-o suferință accentuată, după moartea soțului, fiind bolnavă  de diabet, astm bronșic, intoleranță la gluten.

Această familie cu viață creștină are nevoie să-i ajutăm financiar, fiecare cu cât poate și multă rugăciune.
Pomelnicul (vii) pentru rugăciune: Cornelia-Laura, Teodor, Cristian, Ana-Maria, Serafim, Ecaterina, Ioan- Efrem.

Cine dorește să trimită bani, o poate face direct în contul bancar deschis pe numele dnei. Barbu Cornelia Laura
Cont bancar: 

RO44 BTRL 0220 1201 M995 42XX, deschis la Banca Transilvania.

2)       20.04.2020

Ciocoiu Marinela– beneficiar

Sat Târpești, com. Petricani, jud. Neamț, str. Rotunda

Telefon: 0749 401 622

Mama a 9 copii,  ne cere ajutorul pentru a se putea descurca cu cheltuielile legate de creșterea copiilor.
În prezent trăiesc din alocații și indemnizații de creștere a copilului celui mai mic.

Orice ajutor este binevenit: alimente, bani, hainuțe/ încălțări.

Vârstele copiilor sunt:  2 fete - 11 și 14 ani,  2 băieți gemeni - 3 ani, 5  băieți  - 5 - 13 ani.

Poate fi contactată telefonic.

3)       18.04.2020


Radu Violeta– beneficiar,

Batești,  jud. Prahova

Telefon: 0751068147

Familie, cu 1 copil : 1 fată de 15 ani, au o situație grea. Mama, suferă de schizofrenie, pensionată pe caz de boală. Se descurcă foarte greu cu cheltuielile, soțul nu contribuie financiar la nevoile familiei.

Această familie ne cere ajutorul financiar ,  o sumă de 2000 lei, pentru a construi o sobă cu ajutorul căreia să încălzească locuința pe perioada iernii.

Dna. Radu poate fi contactată telefonic.

4)       17.04.2020

Marcu Florica – beneficiar

Loc. Gura Râului, str. Muntelui, nr. 1164, jud. Sibiu

Telefon: 0740 525 929

Mama a 9 copii,  unic întreținător, ne cere ajutorul pentru a se putea descurca cu cheltuielile legate de creșterea copiilor cu vârste cuprinse intre 5 luni – 18 ani.  În prezent trăiesc din alocații , ajutor social și indemnizații de creștere a copilului celui mai mic. Locuiesc într-o casă cu 1 cameră din bolțari, pe care și-au construit-o singuri, fără baie și bucătărie. Situația dificilă prin care trecem la nivel național, le-a blocat posibilitate de a munci ca zilieri  și a-și căștiga existența.

Sunt zile când nu au din ce să facă mâncare. În  vremuri de criză săracii sunt mai săraci.

Au nevoie de: alimente, scutece pampers pentru bebelușul de 5 luni, medicamente. Dacă puteți să le donați copiilor o tabletă/telefon/ laptop (sh) pentru a rămâne în contact cu profesorii lor în cadrul lecțiilor online. Poate fi contactată telefonic.

5)       27.04.2020

Coman Katy   – beneficiar

Băicoi, jud. Prahova,
email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

În vârstă de 35 ani, Coman Katy, este o tânără care își dorește să muncească, dar acum are nevoie de reparații pentru proteza de la picior. Are piciorul amputat de la genunchi. Deteriorarea ciorapului de silicon pe care este atașată proteza i-au provocat răni, i-a fost afectat mersul și au început durerile la nivelul șoldurilor și coloana vertebrală. Are pensie medicală de 1000 lei, bani din care trebuie să se întrețină.
Pentru consumabile și reparația protezei este necesară suma de 16.000 lei. Până acum a  reușit să adune 6.000 lei. Firma care se va ocupa de reparație nu acceptă plata eșalonată. Singura sursă de venit este pensia medicală.

Necesarul este de 16.000 lei. Nu are nici jumătate din această sumă și de aceea are nevoie de ajutorul semenilor.

Și-ar dori să lucreze pentru a-și câștiga banii necesari existenței, însă nu poate face asta acum.
Cine dorește să trimită bani, o poate face direct în contul bancar deschis pe numele Coman Katy

Cont bancar: RO49 BTRL 0430 1201 E519 63XX , deschis la Banca Transilvania, sucursala Ploiești.

6)       26.03.2020

Reitu Ion  – beneficiar

București

Telefon:  0722 723 700

Domnul Reitu, în vârstă de 84 ani, este într-o suferință accentuată care durează de mai mulți ani. În prezent vede foarte puțin cu un singur ochi, la celălalt având cataractă. Este nevoie de operație pentru înlocuirea cristalinului. Locuiește împreună cu fiica dânsului, dna Anca Laura Reitu, pensionată pe caz de boală, cu mari probleme de sănătate și financiare.

Are nevoie de bani (3000 lei) pentru efectuarea operației, pe care dacă nu o va efectua riscă să-și piardă vederea în totalitate.

Pot fi contactați telephonic.

Cine dorește să trimită bani, o poate face direct în contul bancar deschis pe numele dnei  Reitu Anca Laura (fiica dlui Reitu)
Cont bancar: RO28INGB0000999905673452, deschis la ING Bank.

* Datele personale ale beneficiarilor sunt publicate cu acordul acestora, pentru a fi contactati de catre cei care doresc sa ii ajute. Acestea vor fi pastrate de catre Fundatie pe termen limitat, exclusiv in scopuri de verificare ulterioara (mai multe detalii aici)

   
 
   
0
0
0
s2sdefault

Vl. Plopului 19 ian
Dragii noștri,

Plecarea din 21 martie 2020 la Valea Screzii și Valea Plopului nu va avea loc, ca urmare a declarării stării de urgență. Dorim să le fim de ajutor și să le expediem prin curier produsele solicitate pe lista de necesități!

0
0
0
s2sdefault
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.